قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

سوره طارق آیات 6 و 7 و واقعیت قرانی آن

مقدمه نوشتار

صلب و ترائب دو کلمه مهم در سرنوشت خلقتی انسان است و این رخدادی بس مهم در آغاز خلقت حیات می باشد خداوند به زبان علم امروزی با ما در 1400 سال پیش سخن گفته و واقعیت یک حادثه سرنوشت ساز در تاریخ  پیدایش حیات در زمین اولیه را گوشزد کرده است. گذشتگان در هزار سال  قبل سعی کرده اند برای آن ها توجیه علمی پیدا کنند و مطالبی را که با تصورات ذهنی و علم آن روز در فکر آنها خطور کرده بود در تفسیر ها بیان کردند و تحویل ما دادند و آن را که  بر باور نشسته  بود نسل به  نسل تحویل آیندگان دادند و ما این تصورات غلط را به عنوان میراث گذشتگان در دست داریم و همچنان آن را گسترش میدهیم. با خود فکر نکرده ایم که مطالبی که در هزار سال قبل درباره صلب و ترائب و ماء دافق بیان شده ممکن است غیر واقعی باشد.

 

آیا آن مطالب وحی منزل است و شکوفائی علم زیست شناسی و علوم طبیعی نمی بایستی در تفکرات کهن ما تاثیر گذاشته باشد. آیا در آیات دیگر قرآن جستجو کرده ایم مفهوم این دو کلمه صلب و ترائب را که فقط  یکبار و آن هم در سوره طارق بیان شده با کمک آیات دیگر پیدا کنیم. روال و روش قرآن براین است که موضوعی مهم را با یک آیه دیگر و در قالب داستان یا رخداد دیگری شرح میدهد. تکرار یک موضوع در قرآن دارای هدف است  و این تکرارها ما را دریافتن واقعیت یک موضوع کمک میکند. عیب کار مطالعه ما در قرآن در این است که یک تکه از آیه را بیرون می کشیم و ارتباط آن را با آیات قبل و بعد  قطع می کنیم و برای یافتن معنی کلمات آن به هزار سال قبل بر می گردیم و تفکر و تعقل و تدبر در آیات را بکار نمی گیریم و همچنان راه خطا را در پیش می گیریم. ما اعتقاد نداریم که علم امروزی میتواند در تفسیر قرآن به ما کمک کند.

برخی با عنوان کردن موضوع مبحث هرمنوتیک که  در اروپا و بین  فلاسفه باب شد سعی دارند مانند وهابیت قرآن را در همان محدوده 1400 سال قبل محصور کنند و رابطه آن را با  دانش امروزی قطع کنند و نظرشان این است که  قرآن را با همان تعاریف و معانی که در گذشته بیان کرده اند، تفسیر کنیم تا راه برای نواندیشی بسته شود و عده ای هم که مطالعه قرآنی  ندارند و یا متحجر هستند یعنی بر دیدگاه  کهن و فا دارند نظر این ها باورکنند. این افراد آیه متشابهات در قرآن را رد میکنند. این آیات به صورت تشبیه بیان شده و باید با علوم طبیعی تاویل شوند.

این نوعی مبارزه با واقعیت های قرآن در قالب دفاع از قرآن است. اگر توجه کنیم همه معاندین و مخالفین و امثال سروش و دکتر سها اساس انتقاد خود را نظر و تفاسیر کهن قرنها سال پیش بنا نهاده اند و آیات را مطالعه و تجزیه و تحلیل نمی کنند. با وجود اینکه خداوند آیات و نشانه های خود را در طبیعت و وجود خود انسان همانند آیات قرآن معرفی کرده و انسان را تشویق می کند با تفکر و تعقل به مفهوم آن برسند. 

روش بررسی چگونگی خلقت انسان در قرآن

قل سیروا فی الارض فنظروا کیف بدائ الخلق در زمین گردش کنید و واقعیت های چگونگی شروع خلقت (حیات)را از آن بیرون آورید. نفرموده در نظر گذشتگان تفحص کنید وکیف بدائ الخلق را در آورید. این مقدمه ای است برای تجسس در آیات اول سوره طارق تا آیه 6 و7 که به کلمه صلب و ترائب اشاره می فرماید. آیا تا کنون با خود فکر کرده اید که آیات اول سوره طارق هم در ارتباط با صلب و ترائب بیان شده.


والسمائ والطارق- -وَمَا أَدْرَاكَ مَا الطَّارِقُ- النَّجْمُ الثَّاقِبُ- إن كُلَّ نَفسٍ لمّا علَیها حافظٌ- فَلیَنظُرالإنسانُ مِمَّ خُلِقَ- خلق من ماء دافق- یَخرُجُ مِن بَینِ الصُّلبِ وَ التَّرائِبِ-إنَّه عَلی رَجعِهِ لَقادر

 

قسم به آسمان و ظلمت حفاظت کننده آن. وَمَا أَدْرَاكَ مَا الطَّارِقُ-تو چه دانی طارق چیست. النَّجْمُ الثَّاقِبُ-ستاره نفوذ کننده در آن- توصیف تاریکی است که نور ستاره به راحتی در آن نفوذ می کند و دل ظلمات را می شکافد. إن كُلَّ نَفسٍ لمّا علَیها حافظٌ- بدرستیکه بر تمامی نفس ها حفاظی قرارداده ایم این آیه نقش حفاظتی طارق را گوشزد می کند نفس واحده که سر منشاء حیات  در زمین اولیه است نیاز به این حافظ داشته است. فَلیَنظُر الإنسانُ مِمَّ خُلِقَ- خلق من ماء دافق- یَخرُجُ مِن بَینِ الصُّلبِ وَ التَّرائِبِ-إنَّه عَلی رَجعِهِ لَقادر-پس انسان بنگرد از چه چیزیی خلق شده از آبی دفع شونده که از بین صلب جسم سخت و ترائب جسم نرم بیرون رفته است و خداوند قادراست آن را بر گرداند.

بیان تاریخچه کوتاه خلقت حیات در زمین اولیه

خداوند به سماء قسم یاد می کند. در حقیقت به رویداد مهمی که در سماء اتفاق افتاده، سمائی که طارق بوده ظلمت بوده که نور ستاره در آن نفوذ میکند. نجم الثاقب ستاره نفوذ کننده معنی کرده اند. حال کدام  سماء است. سمائی است که برای نفس ها حکم حفاظ را داشته است. در سوره فصلت آیه 11 خداوند این سماء را تعریف کرده است .ثم الستوی الی السمائ وهی دخان. سماء زمین اولیه که دودی و تاریک بود و در آن اقوات غذای بیولوژیکی در قرآن و علم زیست شناسی یعنی پوسته داغ خارجی زمین تازه شکل گرفته و در چهار دوره مقدر شده اند. صلصال و حما مسنون در این چهار دوره در بین خود نطفه اولیه حیات را به وجود آورده اند به آیات زیر 9 الی 12 سوره فصلت توجه فرمایید.

قُلْ أَئِنَّكُمْ لَتَكْفُرُونَ بِالَّذِي خَلَقَ الْأَرْضَ فِي يَوْمَيْنِ وَتَجْعَلُونَ لَهُ أَنْدَادًا ذَلِكَ رَبُّ الْعَالَمِينَ.

وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ مِنْ فَوْقِهَا وَبَارَكَ فِيهَا وَقَدَّرَ فِيهَا أَقْوَاتَهَا فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَوَاءً لِلسَّائِلِينَ.

ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاء وَهِيَ دُخَانٌ فَقَالَ لَهَا وَلِلْأَرْضِ اِئْتِيَا طَوْعًا أَوْ كَرْهًا قَالَتَا أَتَيْنَا طَائِعِينَ

بگو به خداوندی که زمین را در دو مرحله آفرید کفر میورزید و برای او شریک میتراشید. خداوند زمین در دو مرحله خلق کرد. و در پایان مرحله دوم در آیه بعد ادامه میدهد.

بر روی آن(زمین تازه تشکیل شده که هنوز مذاب است چرا؟ زیرا میخواهد پوسته جامد را بر آن قرار دهد)- من فوقها- پوسته جامد را و برکت را در آن قرار داد (برکت ایجاد خاک رس است که حیات گذشته و حال انسان به آن بستگی دارد) و غذای بیولوژیکی را طی چهار مرحله برنامه ریزی کرد برای رفع نیاز طالبین به آن غذا به مقاله  حما مسنون و صلصال در قرآن بنیان و اساس حیات در زمین است مراجعه فرمایید.

زمین بعد از دو دوره تکامل اتمی و تکامل شیمیایی خلق می شود و بر روی پوسته جامد آن و در سفال داغ حما مسنون رسوب میکند و با خارج شدن مولکول آب از بین این دو یعنی جسم سخت و جسم نرم واکنش شیمیایی تبدیل ترکیبات آلی مونومرها که شامل اسید های آمینه، قند ها، نوکلئوتید ها و چربی ها ،به پلیمرها یا ماکرو مولکول های زنجیره ای، ساختار اصلی RNA ،انجام می گردد. این واکنش ها درون دوره های اقوات صورت گرفته و علم زیست شناسی هم این دوره ها را تایید کرده است. بعلاوه پروسه خروج  آب از بین این دو جسم سخت و نرم سوژه مهم علمی در پیدایش حیات شده است.

شرایط این واکنش در محیط بدون آب و خشک و داغ و بدون اکسیژن و آسمان تیره و اشباع  از بخار آب و مملو از غبار فعالیت های شدید آتشفشان ها و برخورد شهاب سنگ ها بوده است و اشاره قرآن به سماء دودی مفهوم علمی پیدا میکند و اعجاز قرآن عیان می شود. اگر ما با  تصورات ذهنی و تخیلی و انحرافی بگذاریم مفاهیم علمی قرآن چهره واقعی و علمی خود را آشکار کند. حال این سماء همان سمائ والطارق است که خداوند به عظمت آن در خلقت انسان قسم می خورد. بنابراین خداوند می فرماید قسم به سماء طارق و تو چه دانی طارق چیست، جایی که نور ستاره ثاقب در آن نفوذ می کند. نور ستارگان همه جا وجود دارد ولی این تمثیل میخواهد واقعیتی علمی را بیان کند.

إن كُلَّ نَفسٍ لمّا علَیها حافظٌ-در این سماء طارق همه نفس های خلق شده اولیه در درون حفاظی قرارگرفته اند که لازمه خلقت انسان است و حالا اصل مطلب را بیان می فرماید. پس (ضمیری که وابستگی جمله بعدی را به قبلی بیان میکند).

فَلیَنظُر الإنسانُ مِمَّ خُلِقَ- خلق من ماء دافق- یَخرُجُ مِن بَینِ الصُّلبِ وَ التَّرائِبِ-إنَّه عَلی رَجعِهِ لَقادر-پس انسان باید بنگرد که از چه آفریده شده- از آبی بیرون رونده  که از بین جسم سخت و جسم نرم خارج میشود و خداوند قادر است آنرا بر گرداند.

چند مطلب مهم در آیه وجود دارد که باید به آن توجه کنیم .

اول مجموعه صلب و ترائب و ماء دافق به زمین اولیه و سماء طارق بر می گردد و نه استخوان پشت مرد و سینه زن همچو تاویلی در قرآن دیده نمی شود و این تصورات کهن  علمی هزار سال قبل است.


دوم این خلقت انسان در درون حفاظ محافظت شده سماء طارق است که قسم خداوند به سماء طارق به آن مربوط می شود. إن كُلَّ نَفسٍ لمّا علَیها حافظٌ


سوم صلب و ترائب یک مجموعه یکپارچه است که آب از بین این دو بیرون  می رود. جدا از هم  نیستند. صلب مرد و سینه زن با آیه هم خوانی ندارد.


چهارم در این سماء دخان پدیده شبیه صلب و ترائب هم وجود دارد که صلصال و حما مسنون است. صلصال و حما مسنون نام علمی صلب و ترائب است. دانشمندان علم زیست شناسی به سفال داغ و توده نرم سیاه رسیده اند و یکی از بحث های داغ پیدایش اولین سلول حیات که نطفه بوده و خداوند در قرآن آن را نطفه امشاج نامیده است.


پنجم که بسیار مهم است که افرادی که صلب و ترائب استخوان مرد و سینه زن می پندارند از آن می گذرند به آیه بعدی توجه نکرده اند. آیه بعدی است إنَّه عَلی رَجعِهِ لَقادر است- خداوند قادراست آن را بر گرداند. یعنی خداوند آب ریخته شده و بیرون آمده  مرد را قادر است برگرداند. اگر منظور این باشد که انسان به عنوان یک فرد که از آب مرد خلق شده (جای اوول زن خالی است) و رشد کرده خداوند قادر آن را  مجددا به حالت  اول بر گرداند. یعنی انسان بشود همان نطفه آب مرد و آب مرد هم بر گردد سر جایش؟

این نتیجه کورکورانه از تخیلات گذشتگان تبعیت کردن است. بنابراین تصورات ذهنی کهن را محض رضای خداوند کنار بگذاریم و واقعیت علمی آن را نگاه کنیم و قرآن را از شبهات ایجاد  شده رها سازیم. اینجا خداوند پروسه خلقت اولیه که  بر اساس جهش تکاملی تبدیل ماده بی جان که همان ساختار اولیه  ژن حیات است به جاندار را بیان می فرماید که با  یک فرمان کن فیکون بی جان به جاندار تبدیل میشود حیات پا میگیرد و خداوند قادراست حیات را بر گرداند. حیات را از زمین بر دارد که در آیات بسیاری این وعده را داده است واذالشمس کورت یکی از این وعده های برداشتن حیات است. چرا آب دافق منشاء  خلقت انسان است البته  از بین جسم سخت و نرم که همان حما مسنون و صلصال است. این موضوع را علم زیست شناسی  ومیکرو بیولوژی در ایجاد ساختار اولیه DNA-RNA بیان داشته به مقاله صلب و ترائب و خطای برداشت قدما و موخرین مراجعه فرمایید. آیات قرآن را بازیچه تصورات ذهنی خود قرار ندهیم. سید محمد تقوی اهرمی تیر 1397ویرایش جدید خرداد 1399-ویرایش جدید بهمن 1402

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازدید: 3427

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید