قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

ضمیری که پرده بر واقعیت های علمی خلقت انسان در قرآن انداخته

 

مقدمه نوشتار


تا زمانی که ما مبنای تجسس و تفحص خود در خلقت انسان را  بر پایه علم زمین شناسی و زیست شناسی و تکامل به مفهوم کلی بنا نکنیم و همچنان برای کشف واقعیت های خلقت انسان در منابع کهن مربوط به 1300 سال قبل به جستجو بپردازیم و نظرات امثال ابن عباس، طبری و دیگران را با ذوق و شوق توصیف ناپذیری به عنوان دلیل بیاوریم و حتی آیات قرآن را به خاطر آن نظرات دستکاری کنیم به نتیجه ملموسی دست پیدا نخواهیم کرد. ولاتقف ما لیس لک به علم إن السمع و البصر و الفؤاد کلّ أُولئک کان عنه مسئولاً- از آنچه به آن علم نداری، پیروی مکن، چرا که گوش و چشم و دل، همه مسئول هستند. وَمَا لَهُم بِهِ مِنْ عِلْمٍ إِن يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَإِنَّ الظَّنَّ لَا يُغْنِي مِنَ الْحَقِّ شَيْئًا-آنها درباره آن (ملائکه را فرشته خواندن)علمی ندارند مگر تصورات ذهنی غلط و تصورات ذهنی راه رسیدن به حقیقت چیزی نیست.
خداوند کسانی که از روی ناآگاهی و تعصب بر نظر گذشتگان مطلبی را می نویسند و آن را به خدا نسبت میدهند را عملی زشت و ناپسند می داند 70 سوره بقره
فَوَيْلٌ لِلَّذينَ يَکْتُبُونَ الْکِتابَ بِأَيْديهِمْ ثُمَّ يَقُولُونَ هذا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ لِيَشْتَرُوا بِهِ ثَمَناً قَليلاً فَوَيْلٌ لَهُمْ مِمَّا کَتَبَتْ أَيْديهِمْ وَ وَيْلٌ لَهُمْ مِمَّا يَکْسِبُونَ- وای بر کسانی که با دستهایشان چیزی را می نویسند سپس می گویند این از جانب خداست تا آن را به بهای اندکی بفروشند.

 موضوع خلقت انسان و روند تکاملی آن در زمین اساس و پایه جهان بینی قرآن را تشکیل می دهد که زنجیر وار به هم وصل هستند. بریدن این زنجیره بافت این جهان بینی را درهم می ریزد و شیهه خلق می شود. ابتدا باید قرآن را شناخت و کلمات را بر اساس جهان بینی قرآن درک کرد تا بتوانیم موضوعات را از قرآن کشف کنیم. در 1300 سال قبل بر اساس تفکر اسرائیلیات در باره خلقت آدم تصوراتی برآن زمان و سالیان بعد تا دو الی سه قرن پیش حاکم بود. این تصورات پایه علمی نداشت، زیرا علمی در کار نبود و فلاسفه جای علم را گرفته بودند و با ظرافت خاصی کلمات را تفسیر می کردند و آن هم بازی با کلمات. نمونه بارز آن افکار هفت آسمان بطلمیوسی است که علم آن را منسوخ کرد ولی ریشه های آن در تفکرات دانشمندان اسلامی عصر حاضر به وضوح دیده می شود. آدم در تصورات ذهنی قدیم از خاک درست شده بود بدین معنی که خداوند با خاک و آب گل درست کرد و گذاشت گل متعفن شود و سپس هیکل آدم را ساخت و روح خود را در آن دمید و آدم از گل بدبو و متعفن ساخته شد. این تفکرات از کجا آمد. خداوند در تورات و انجیل و کتاب های پیشین فقط فرموده بود ما انسان را از خاک آفریدیم .

انسان از تفکرات خود سود جست و داستانی تراشید. قبلا وسایل ساختن سنگ بود و گل. خانه ها اکثرا از آجرهای گلی نپخته درست می شد اصطلاحا  می گویند خشت و گل آن باید چند روز می ماند تا خوب چسبنده شود و این طور تصور کردند که خدا هم این چنین آدم را از گل ساخت. به تفسیر های آیه لقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون در کلیه تفاسیر کنونی مراجعه فرمایید. دلیل اینکه حما مسنون را توده گل بدبو و در برخی متعفن هم به آن افزوده اند نشان دهنده تاثیر این تصورات ذهنی غلط  پیش از اسلام در افکار امثال ابن عباس، ابن کثیر بوده و تفاسیر امروزه هم از این تصورات پا گرفت. هم اکنون مفسرین و مترجمین محترم بدون اندک تفکر و تعقل و آگاهی علم زیست شناسی، زمین شناسی و شیمی دو موضوع را با صراحت و یقین اعلام میکنند. اول انسان از خاک آفریده شد و دوم از منی مرد. یعنی اولین انسان  خلق الساعه از خاک آفریده شد و دوم بعد از آن مرتبا از آب مرد خلق می شود.

مطلب جالب که در بحث یکی از علمای بزرگوار می خواندم فرموده بود. در معنی أَفَرَأَيْتُم مَّا تُمْنُونَ-أَأَنتُمْ تَخْلُقُونَهُ أَمْ نَحْنُ الْخَالِقُونَ- کار پدر امناء است، کار ما "یعنی خداوند" خلقت است ومِنْ أَيِّ شَيْ‏ءٍ خَلَقَهُ - مِنْ نُطْفَةٍ خَلَقَهُ فَقَدَّرَهُ- يک قطره آب مي‌شود اين ‌طور. آیا این کلام خداوند است یا نوشته های پیشینیان که ما به خداوند نسبت می دهیم. این افکار همه ما درباره خلقت انسان از آب مرد است، گویا خداوند زن را خلق نکرده و واقعا آب مرد نطفه است و اصلا زن در خلقت انسان نقش ندارد. جوان مسلمان تحصیلکرده که دارد علم تکامل را، زیست شناسی و پیدایش حیات را می خواند و یا محصلی که در کتاب درسی بحث علمی تکامل را می خواند نسبت به خدا با این کلامش مظنون نمی شود. ایمان او سست نمی شود. الحق که آیه فوق تذکر وحشتناکی است برای این قبیل افراد. ویل للذین ؟

ضمیر من و نقش آن در تصورات ذهنی خلقت انسان


ما تا معنی درست کلمات خلق کردن، انشاء، ذرا، فسوی و سایر را در قرآن درک نکنیم ، قرآن را نفهمیده ایم. کلمات در قرآن در ارتباط با علم آن بیان شده، علم را خداوند خلق کرده و جدا از دین نیست. اشتباه نشود اگر ما دین را کل اعتقادات ما به قرآن بنامیم و یا دین را فقط فقه اسلامی و احکام که پایه اعتقادات ما در اسلام است بدانیم، قضیه فرق می کند. خداوند قرآن را به دو بخش تقسیم کرده. آیاتی که با خلقت انسان و جهان مادی و مشهودات حیات، روابط مادی حاکم بین ماده از غیب و شهاده مثلا زنده کردن اصحاب کهف پس از سیصد سال که با علم کوانتوم و تله پورتیشن کوانتومی و بسیاری از موارد دیگر که باید علوم طبیعی واقعیت علمی آن را روشن کند را متشابهات نامیده و سایر آیات را محکمات و اصول اعتقادی ما که فقه اسلامی را تشکیل می دهند اصل اعتقادات ما است و آیات متشابه برای تقویت ایمان مومنین پس از روشن شدن علم آن است. چیزی که برخی علماء می فرمایند علم در دین کاربردی ندارد منظور در فقه اسلامی که احکام روشن است کاربردی ندارد. مشروط بر این که ما این دو قسمت را با هم مخلوط نکنیم. استاد معارف اسلامی نظر درباره صلب و ترائب ندهد که صلب و ترائب و نطفه آیات متشابه هستند و تفسیر آن را خداوند ممنوع اعلام کرده و فرموده این آیات فقط تاویل دارند و تاویل آن را هم فقط خدا میداند و راسخون فی العلم به مقاله حیات در زمین از آب و خاک ایجاد نشده است نظر علم و قرآن مراجعه فرمایید.


ضمیر من در آیات بسیاری آورده شده و دارای چند وجه معانی است از جمله "در" و "از" در مقاله حیات در زمین از آب و از خاک ایجاد نشده نظر علم و قرآن به آیات اشاره شده است. حال تفاوت این دو در چیست؟ بر می گردیم به خاک، خاک از چه تشکیل شده است. توصیف خاک را خداوند در آیات زیر آورده است. لقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون، و آیات انا خلقناکم من تراب، من طین، من طین لازب، طین خاک رس خالص است که در صنعت کوزه گری با آن سفال درست می کنند. یعنی خاک رس خالص را با آب مخلوط می کنند و شکل می دهند و می گذارند در کوره می شود سفال. همه این توصیفات بر خاک خالص طین بر می گردد. طین لازب را گل چسبنده هم می گویند. گل چسبنده را فقط نوع سه لایه سنگ رس ایجاد میکند. انواع دیگر سنگ رس مانند شن و ماسه، میکا، و تعداد بیشماری از کانی ها که سیلیسیوم هم در آن نقش دارد از نوع دو لایه هستند. گروه کانی های فلدسپات  از نوع طین هستند. بنابراین برای اولین بار خداوند اولین نطفه حیات -نطفه امشاج را در بین لایه سنگ رس یا کریستال سنگ رس خلق فرمود. این سنگ رس که تازه در پوسته جامد زمین خلق شده بود و هنوز مذاب بودند و بخار آب فراوان و ترکیبات آلی اولیه و پایه خلقت حیات همراه انواع کانی ها به بالاترین سطح زمین آمدند و پوسته زمین من فوقها، بالا و روی زمین قرار گرفت. توجه کنیم که خاک میلیارد ها سال بعد بر اثر فرسایش سنگ ها ایجاد شدند.

سنگ رس که در بین لایه های خود بخار آب فراوان را همراه ترکیبات آلی ساده نگه داشته بود و به محض رسیدن به حرارت مناسب که قرآن آن را سفال داغ می نامد نطفه اولیه حیات که نطفه امشاج بود از بین سنگ رس سخت و توده رسوب شده نرم بیرون آمد. پوسته جامد زمین حدود 80 درصد از سنگ رس سه لایه تشکیل شده است. سنگ رس از سیلیسیوم و آلومینیوم و منیزیم و اکسیژن و هیدروژن تشکیل شده است. اگر ما از خاک خلق شده باشیم باید این عناصر یعنی سیلیسیوم و آلومینیوم در بدن ما بسیار زیاد باشد که هر دو در بدن موجودات زنده وجود ندارد. بنابراین انا خلقناکم من تراب نمی تواند معنی ما انسان را از خاک آفریدیم معنی دهد و این ترجمه غلط است. بلکه به معنی دوم آن که در است هم توجه کنیم. ما انسان را در خاک رس خلق کردیم که ترجمه صحیح آیه است. حال همان ترجمه ای که در 1300 سال قبل کرده اند بدون تفکر و تعقل در آیه و مقایسه با علم زمین شناسی نسل اندر نسل به ما منتقل شده و کسانی که استاد معارف اسلامی هستند و با ادبیات، تاریخ ، زبان عربی و صرف و نحو سروکار دارند میخواهند آیه علمی که دقیقا همان کلام علمی قرآن دانشمندان به کار میبرند وهمه به سنگ رس و لایه درون آن و احتمال خلقت اولین نطفه حیات در آن بحث می کنند را برای ما تاویل کنند.

شبهه و روی شبهه خلق می کنند. دانشمندان علوم زمین شناسی و تکامل مفهوم این کلمات را کشف کرده اند .چیزی که مترجمین و مفسرین محترم می فرمایند منظور کلام خدا این است و خبر ندارند چه عظمتی در این آیات خلقت انسان نهفته و ما پرده تحجر، تعصب و ناآگاهی علمی بر روی آنها انداخته ایم. برای مزید اطلاع عرض کنم. در زمین اولیه خاکی به صورت کنونی که نرم است و ما در آن کشاورزی می کنیم تا حدود سه میلیارد سال بعد وجود نداشته و خاک امروزی نتیجه فرسایش میلیاردها سال است. بنابراین این فکر را از سر خودمان دور نگه داریم که معنی لقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون که هم اکنون مفسرین محترم به کار میبرند گل و بدبو واقعیت علمی ندارد.

ضمیر من در آب و خلقت انسان


جَعَلْنا مِنَ الْماءِ کُلَّ شَیْ‏ءٍ حَیٍّ در این آیه هم، هر چیز زنده را از آب قرار دادیم هم نمی تواند درست باشد چرا هیچ موجود زنده از آب خلق نشده است. چرا مترجمین ما اینجا هم من را "از” آورده اند. تصورات ذهنی 1300 سال قبل خلقت انسان را از آب مرد تعریف کرده اند و این ذهنیت به تمام آیات متشابه در خلقت انسان هم سرایت کرده و هم اکنون همان تصورات مبنای تفکرات ما در خلقت موجودات زنده قرار گرفته است. بدن کلیه موجودات زنده که از یک نفس واحده و در زمین اولیه و از تک سلولی کامل علقه خلق شدند از پروتئین ها، نوکلئوتیدها، چربی ها، قندها یا هیدرات های کربن، کلسیم و کمی هم فلزات آهن، روی، مس، سلنیوم، تشکیل شده اند و ساختار اصلی بدن موجودات زنده این عناصر هستند. این عناصر باید دائما واکنش های شیمیایی و شکستن و وصل شدن پیوند های شیمیایی را انجام دهند و آب بستر مناسب برای انجام این واکنش ها را فراهم می کند. حدود 70 درصد وزن بدن انسان و تا 90 درصد بدن برخی موجودات از آب تشکیل شده است ولی آب  جزء ساختار تشکیلاتی بدن نیست. بدن ما برای بقاء و انجام واکنشهای شیمیایی در آب قرار گرفته است.

آب جریان حمل و نقل مواد خوراکی را که در معده به مولکول های ساده شکسته شده و قابل استفاده در سلول ها است را با خود در بزرگراه ها خیابان ها کوچه و پس کوچه ها یا به تعریف علمی شاهرگ ها، رگها، مویرگ ها  حمل و به سلول ها میرسانند و مواد زاید را که سلول ها به عنوان اشغال در سیاهرگ ها می ریزند را به دستگاه تصفیه خانه بدن منتقل و از بدن دفع می شوند. ما یک بشکه آب هستیم که ساختار بدن ما در آن قرار دارد. آبی که ما می آشامیم وارد ساختار شیمیایی بدن ما نمی شود. در صد آب که برای انجام واکنش های شیمیایی باید در حالت تعادل باشند را تنظیم می کند. میلیارد ها سلول به عنوان واحد و آجر تشکیلاتی بدن انسان کارخانه های تولید پروتئین ها و نوکلئوتیدها و قندها از ساده به صورت پلیمر برای تغییرات و ساختن ژن ها و کروموزوم ها، سوخت و ساز هستند و در این عملیات مولکول های آب فراوان ایجاد میشوند.

وقتی دو مولکول ساده اسید آمینه می خواهند وصل شوند یک آب را از خود باید جدا کنند تا پیوند دو مولکول انجام شود و این آب بیرون رونده باید سریع از محیط واکنش به بیرون رانده شود و این آب ها و واکنشهای شیمیائی غیر ضروری دفع شونده به صورت ادرار دفع می شوند. بنابراین تمامی موجودات را خداوند در آب آفرید. هم اکنون ما هم در آب بقاء داریم. حیات از ابتدای خلقت اولین نطفه حیات که در سنگ رس خلق شد این آب بیرون رونده هم وجود داشت و بدون این آب حیات شکل نمی گرفت. این موضوع که قرآن روی آن انگشت  گذاشته هنوز مورد توجه دانشمندان قرار نگرفته. در سلول ها آنزیم های پلیمراز آن ها از بدن خارج می سازند که همین ماء دافق هستند که در زمین اولیه و بدون آنزیم در سنگ رس باعث ایجاد حیات شدند. برای دانشمندان این ماء دافق معضل بزرگ پیدایش حیات است. انسان در سنگ رس سخت و حما مسنون نرم و به زبان عامیانه از صلب جسم سخت و ترائب جسم نرم که توده نرم رسوب شده در صلصال است خلق شد (و ماء دافق همان آب بیرون رونده در اثر ساخته شدن پلیمر ها است. تصورات غلط ذهنی را به کلام خداوند وصل کرده ایم). بنابراین صلب و ترائب همان صلصال و حما مسنون است هستند . انسان تکامل خود را از اولین سلول حیات شروع و به پیدایش آدم انسان تکامل یافته ختم شد. دوره ای بالغ بر سه و نیم میلیارد سال طول کشید. سه میلیارد سال آن در آب تکامل یافته یا در آب بسر برده ایم.


أَلَمْ نَخْلُقكُّم مِّن مَّاء مَّهِينٍ فَجَعَلْنَاهُ فِي قَرَارٍ مَّكِينٍ إِلَى قَدَرٍ مَّعْلُومٍ- فَقَدَرْنَا فَنِعْمَ الْقَادِرُونَ- آیا شما را رد آب کم خلق نکردم و سپس آن را در جایگاه استوار و محکم قرار ندادیم(نطفه اولیه در آب کم خلق شد و نه در اقیانوس و دریا ها) تا زمان مشخصی پس برنامه ریزی کردیم و چه برنامه ریزی توانایی انجام دادیم. قدر اول با فتحه و سکون دال اندازه است و قدر دوم با فتحه ق و تشدید دال تقدیر و سرنوشت که همان برنامه ریزی خلقت معنی میدهد. خلقت انسان با نگاهی جدید و مطابقت با علم روز- پیش نطفه

وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ مِنَ الْمَاءِ بَشَرًا فَجَعَلَهُ نَسَبًا وَصِهْرًا-و خداوند است که در آب بشری را خلق کرد و برای او نسب و سبب قرار داد. بشر اشاره به ساختار شیمیایی بدن است که به انس هم در قرآن آمده ولی هنوز علقه نشده و باکتری است و دارای ژن ناقص RNA است. تک سلولی اولیه حیات که از سه نوع باکتری تشکیل شده بودند و هر کدام پانصد میلیون سال حاکمیت زمین را در دست داشتند و در آب بودند ولی در آن سلول ها ژن کامل مستقر نشده بود و آنزیم ها و سوخت و ساز هم در آن ها نبود تا به علقه یوکاریوت ها تبدیل شدند و ژن آنها کامل، غشاء کامل هسته ای و سلولی که اعجاز خلقت است در آن قرار داده شد و سوخت و ساز که تبادل انرژی و سوختن است که در قرآن از آن به جن تعبیر میشود هم در آن قرار گرفت و شدند انس و جان مجموعه یک بشر کامل و روح خدا در آن استقرار یافت و فرماندهی تکامل بشر را بر عهده روح قرار رفت از آن نسل ها نسل مستقیم و صهرا ( نسل شاخه ای ) بی شماری بیرون آمدند. ملائکه هم بعد از استقرار روح یا امر خداوند در وجود انسان قرار گرفت که آنزیم های بیشمار هستند که فرمان خداوند را در بدن انسان انجام میدهند. خلق فسوی خداوند خلق کرد و سپس فسوی آن را با فرماندهی روح خداوند سامان میدهد. خلق فهدی. خداوند ابتدا خلق میکند و سپس هدایت آن را تا تکامل آدم بر عهده می گیرد ثم انشائکم من ذریه قوم الآخرین تا انسان تکامل یافته از ذریه قوم آخرین بیرون آید. به مقاله انسان مجموعه جن و انس است مراجعه فرمایید.

وَاللَّهُ خَلَقَ كُلَّ دَابَّةٍ مِن مَّاء فَمِنْهُم مَّن يَمْشِي عَلَى بَطْنِهِ وَمِنْهُم مَّن يَمْشِي عَلَى رِجْلَيْنِ وَمِنْهُم مَّن يَمْشِي عَلَى أَرْبَعٍ يَخْلُقُ اللَّهُ مَا يَشَاءُ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِير-و خدا همه ریز جنبندگان را در آب آفرید (و هنگامی که به خشکی راه یافتند) از آنها برخی بر روی شکم می خزیدند ( مانند دوزیستان اولیه) و برخی بر دو پا (مانند پرندگان اولیه و دایناسور ها) و برخی بر چهارپا (مانند چهارپایان و پستانداران) و خداوند هر آنچه که بر خواست او قرار دارد را می آفریند( ادامه روند تکامل بعد از پستانداران تا انسان) که او بر هر چیز قدرت برتر دارد.

الَم‌ْ یَك‌ُ نُطْفَه‌ً مِن‌ْ مَنّی‌ٍ یُمْنی ثُم‌َّ كان‌َ عَلَقَه‌ً فَخَلَق‌َ فَسَوّی-آیا انسان نطفه ای در تقدیر نبود که مقدر میشود سپس علقه شد، پس خلق شد و سپس سامان یافت. کجای این آیه اشاره به آب مرد و ریختن آن و رحم زن اشاره کرده است. کلام خداوند را بازیچه تصورات ذهنی گذشتگان قرار ندهیم، قیامت نزدیک است و مورد باز خواست قرارمی گیریم. بگذاریم آیات علمی خداوند خود را نشان دهد. ما در تاویل آیات متشابه پیرو قرآن و علم هستیم و نه پیرو نظر گذشتگان. سید محمد تقوی اهرمی تیر ماه 1399-ویرایش اسفند 1402

 

بازدید: 988

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید