قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

فرق رواسی و کوه در قرآن

 

مقدمه نوشتار

انتخاب  کلمات در قرآن کاملا حساب شده و بر اساس آخرین یافته های علمی است  از آنجائیکه علوم طبیعی روابط  و قوانین در ارتباط  با موضوع علمی خاصی را شرح میدهد و همه صنع خالق متعال است کلمات که در ارتباط با پدیده های طبیعی در قرآن بیان می شوند  و ارتباط  تنگاتنگی با علوم دارند. چرا خداوند متعال مرتبا  امر می فرمایند که در آیات تفکر و تعقل کنید و بر آنها دقیقا نظر بیاندازید تا  عظمت و نشانه های خداوند را درک کنید برای چه منظوری است. پدیده های خداوند نشانه های اویند. کسانی که ترس دارند که آیات خداوند را با علوم مقایسه کنند  و به مشکل برخورد  کنند، بر درک و فهم و ایمان خود شک کنند. مشکلی که دامن گیر مفسران گرامی شده دقیقا در این رابطه است.

مفسر باید  دیدگاه خود را بر اساس علم و قرآن بیان کند نه راوی نظرات گذشتگان شوند، مانند گذشتگان که بر اساس علم روز هزار سال آیات متشابه را تاویل کردند و تحویل ما دادند ما هم باید از روش آنها تبعیت کنیم آیات متشابه را با علم روز مقایسه و تفسیر کنیم. البته در قرآن مجید دو گونه آیات هستند محکمات و متشابهات.

محکمات که در حقیقت ستون اصلی قرآن است پیوند ناگسستنی با روایات و احادیث دارند و بدون مراجعه به آنها درک معارف و وقایع که آیات به آنها اشاره دارد امکان پذیر نیست. اصل فقه اسلامی بر آیات محکم قرار دارد. ولی متشابهات آیاتی هستند که در ارتباط مستقیم با پدیده های طبیعی اطراف ما هستند و خداوند متعال مکررا برای توسل و توجه به ذات باری تعالی به آنها اشاره میکند و تاکید می فرمایند در آنها تفکر و تعقل کنید. باید با نگرش نو و علمی روز مقایسه شوند همچنان که گذشتگان در حدود هزار سال قبل هفت آسمان قرآن را با آخرین نظرات علمی آن روزها که نظریه بطلمیوسی بود.

تفسیر کردند و تحویل ما دادند و در باور ما نشست و باعث شده امروزه شبهات فراوانی با این طرز تفکر ایجاد شود و حاضر نیستیم در آن نگرش تجدید نظر کنیم. تعداد این آیات بسیار زیادند. از آنجائیکه تمامی پدیده ها ی که دور و بر ما و برای ما  قابل دیدن هستند نیز همانند آیات قرآنی و آیات خداوند هستند، میتوانند برای فهم و درک متشابهات مورد استفاده قرار گیرند. کلماتی که برای اشاره به این پدیده ها در قرآن بکار برده شده کاملا حساب شده و با برنامه است و ظرافت قرآن هم در این است که در هر دوره هرکس مفهوم خود را از آن بیرون می آورد تا علوم طبیعی آن را ثابت کند.

در آیه معروف متشابهات  در قرآن هم اشاره دارد که  متشابهات دارای درک و مفهوم خاص خود هستند و تاویل آن را خداوند می داند و دانشمندان علوم راسخون فی العلم (1. هر کس که در موضوع خاصی که کلمه متشابه به آن اشاره دارد تخصص علمی ندارد و نظریه بدهد باعث گمراهی مردم  و زیان به آیات قرآن است. این همه  تناقضات ظاهری که پیش آمده ناشی از این مطلب است. برای درک کلمات متشابه بایستی ابتدا ذهن را خالی و سپس آیات قرآن را مطالعه  و درباره آن با استناد بر آیات قبل آن و آیات مشابه و آگاهی به علم  مربوط به مفهوم آن دست پیدا کرد.

دو کلمه رواسی و جبل در آیات بسیاری آمده است. مطالب بسیار آسان و ساده توسط  قرآن بیان شده، منتهی ما دارای ذهنیت از پیش تدوین شده هستیم و سعی میکنیم آیات قرآنی را ابزاری برای اثبات نظریه گذشتگان بکار ببریم و ایجاد شبهه می کنیم و خوراک تبلیغاتی برای معاندین و لائیک ها و منکران وجود خداوند می دهیم و بر این اساس سایت های فراوانی به راه افتاده  یکی نقش دفاع از قرآن را بازی میکند و ظاهرا برای  دفاع از آیات ولی در حقیقت تکرار موضوعات به  ظاهر متناقض و دیگری نقش مخالف و مرتبا این ذهنیت را ایجاد میکنند  و جوان مسلمان تحصیلکرده که به دنبال کشف واقعیت است دچار تزلزل عقیده میشوند.

بانیان ایجاد این تزلزل آگاهانه و یا عامدانه گناه بس بزرگی را مرتکب میشوند. حال  اشاره داشته باشیم به چند کلمه کلیدی که ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. اگر یکی را کج  تفسیر کنیم بر تمامی کلمات  اثر خود را میگذارد. برخی از این کلمات عبارتند از سماوات و الارض، سماء، ارض، هفت آسمان،  رواسی و جبل در موضوع پیدایش جهان  مادی و زمین و کلمات ماء مهین، نطفه، حما مسنون، صلصال کالفخار، منی و طین لازب، صلب و ترائب  در موضوع پیدایش حیات. نود درصد تناقضاتی که معاندین و لائیک ها  بر روی آن مانور می دهند و استکبار جهانی و وهابیت بستر مناسب برای آن ایجاد می کنند در این دو موضوع نهفته است. متاسفانه علماء بزرگوار اسلام هم علی الرغم تاکید رهبر معظم انقلاب چندان توجه ای به این مقوله کلمات متشابه ندارند.

برای رفع این تناقضات هم  بر برداشت های گذشتگان تکیه می کنند و این همان چیزی است که مخالفین  بر روی آنها مانور می دهند در صورتی که  قرآن  بر علم  استوار است و علم  را خداوند آفریده  و نمی تواند  در علم  و آیات خداوند تناقضی وجود داشته باشد. مثال خودمان را از رواسی و جبل آغاز میکنیم. برای تمامی این موضوعات مستنداتی از آیات قرآنی در سایت و در مقالات متعددی بیان داشته ام. استنادات ارائه شده علم است و آیات قرآنی. 

رواسی در قرآن معنی پوسته جامد زمین میدهد و جبل هم کوه است. اینکه خداوند متعال مرتبا کوه  را مثال میزند که در قیامت از بین میرود و زمین صاف و هموار میشود به دلیل نشانه  بارز و دیدنی و با عظمت بر روی پوسته جامد زمین است. تمامی آیات و نشانه های خداوند قابل رویت برای بشر هستند و خداوند از آن ها برای ما مثل میزند.

سوره فصلت آیات 9 الی 12 همه آیات در باره روند  پیدایش کره زمین است از خلق الارض در دو روز (دوره) شروع میشود و به هفت آسمان زمین ختم میشود.

در آیات توجه فرمایید مراحل پیدایش زمین از بدو تولد  تا ایجاد هفت آسمان جو زمین کاملا واضح  و روشن بیان شده است. زمین در دو دوره خلق میشود.(دوره تکامل اتمی و تکامل شیمیائی به مقاله  تکامل اتمی و شیمیایی زمین از نظر قرآن مراجعه فرمایید) پس از خلق زمین و گذراندن دوره تکامل شیمیایی رواسی را در آن قرار می دهد. رواسی  پوسته جامد زمین است که  بر روی آن برکت حیات، موجودات زنده و انسان شکل میگیرد. دوره ایجاد حیات بر روی پوسته جامد چهار دوره است که  علم آن را تایید کرده است کاپلان زیست شناس معروف آلمانی و ارنست مایر دانشمند دوم تکامل موجودات بعد از داروین. به مقاله  چگونگی روند پیدایش حیات در زمین اولیه از نظر قرآن مراجعه فرمایید.

حال چرا رواسی مترادف با جبل نیست. زیرا طبق آخرین نظریه علم زمین شناسی کوه ها  حدود 300 الی 150 سال پیش ایجاد شدند و پوسته جامد زمین حدود چهار میلیارد سال قبل ایجاد شده است. چه فاصله عظیمی. چرا ما سعی می کنیم آیات قرآن را که با علم زمین شناسی همخوانی دارد به خاطر موجه  قرار دادن نظر گذشتگان از اعتبار علمی بیاندازیم.

درست دقت فرمایید  تناقض در وجود  ما است  نه در قرآن. واقعا قرآن در بین ما و در این زمان که شکوفائی علوم است غریب واقع شده و در بند تصورات ذهنی ما  گرفتار شده است. در آیه بعدی تفکر و تعقل کنیم. قرآن میفرماید بعد از برنامه ریز ایجاد اقوات در چهار دوره آن هم  بر روی رواسی یعنی پوسته جامد زمین و در چهار میلیارد سال پیش خداوند به سامان دادن آسمان زمین می پردازد. رواسی بلافاصله بعد از خلقت زمین در دو دوره ایجاد میشود .ثم الستوی الی السمائ. چرا قرآن می فرماید سماء. به این دلیل که هنوز زمین جو ندارد. یک آسمان دارد و آنهم  آسمانی غبار آلود و کدر یا به تعبیر قرآن مجید هنوز دخانی است. علم میگوید جو اولیه زمین قبل از پیدایش هفت طبقه جو زمین مملو از غبارهای اتشفشان و اشباع شده از بخار آب و آمونیاک و متان و سایر گاز ها بوده است و این وضعیت می بایستی وجود داشته  باشد تا نطفه حیات در سه دوره طولانی  هر کدام پانصد میلیون ساله محافظت شود. جو بدون اکسیژن و کدر تا اشعه ماوراء  نور خورشید نطفه حیات اولیه را از بین نبرد و علم میگوید حدود پانصد میلیون سال نطفه اولیه حیات در قرارگاه  حفاظت شده  طبیعت  تثبیت شد. قرآن می فرماید انسان را از نطفه آفریدیم و آن را در قرارگاه محکم و استوار، قرار مکینقرار مکین رحم زن نیست غشاء هسته ای محافظ نطفه است حفاظت کردیم ( قرار مکین میتواند غشاء هسته ای و سلول هم تعبیر شود که در مقالات جدد آن را عنوان کرده ام). در این آیات زمین در دو دوره خلق می شود و اقوات در چهار دوره و هفت آسمان جو زمین در دو مقدر می شوند یعنی سروسامان می یابند، خلق نمی شوند مقدر می شوند. خلق فسوی. خلق شده اند در دو دوره خلق زمین و بعد از آن فسوی میشوند. این دوره ها ارتباطی با شش دوره خلقت کیهان ندارد و صحبت از چگونگی روند پیدایش زمین است و هر کدام دوره مستقل خود هستند. از خلق در دو دوره اشاره شده و شش دوره اقوات وهفت جو زمین خلق نیست .چرا ذهنیات کهن خود را اصلاح نمی کنیم  و برای توجیه آن عدد شش و هشت را قاطی می کنیم و به وجهه علمی آیات خداوند لطمه میزنیم ولی حاضر نیستیم از تصورات ذهنی خود دست برداریم .به این آیه بسیار زیبا  توجه فرمایید. 

وَمَا أَرْسَلْنَا مِن قَبْلِكَ مِن رَّسُولٍ وَلَا نَبِيٍّ إِلَّا إِذَا تَمَنَّى أَلْقَى الشَّيْطَانُ فِي أُمْنِيَّتِهِ فَيَنسَخُ اللَّهُ مَا يُلْقِي الشَّيْطَانُ ثُمَّ يُحْكِمُ اللَّهُ آيَاتِهِ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ –حج 52 –

"ما قبل از تو (ای پیامبر گرامی) هیچ رسول و یا نبئی نفرستادیم مگر اینکه شیطان هنگامی که آنها آیات الهی را با آرزوهای که در ذهن داشتند  مطابقت  می دادند ( تصورات ذهنی)، شیطان در امنیه آنها (در آرزوها و تصورات ذهنی آنها) دخالت میکرد و خداوند آن القائات شیطانی را از ذهن آنها پاک می کرد و بدین طریق آیات خود را محکم و تثبیت می کرد که خداوند عالم حکیم است ". حال به این چهار آیه پیدایش زمین توجه فرمایید 9 الی 12 سوره فصلت و در آن تفکر و تعقل کنیم .

قل إِنَّکُمْ لَتَکْفُرُونَ بِالَّذِی خَلَقَ الْأَرْضَ فِی یَوْمَیْنِ وَ تَجْعَلُونَ لَهُ أَنْدَاداً ذٰلِکَ رَبُّ الْعَالَمِینَ‌ 
"بگو به آن کسى که زمین را در دو هنگام آفرید، کفر میورزید و براى او شریک قرار می‏دهید ؟ این است  پروردگار جهانیان"
وَجَعَلَ فِیهَا رَوَاسِیَ مِنْ فَوْقِهَا وَ بَارَکَ فِیهَا وَ قَدَّرَ فِیهَا أَقْوَاتَهَا فِی أَرْبَعَةِ أَیَّامٍ سَوَاءً لِلسَّائِلِینَ‌ 
"و بر روی زمین رواسی  قرارداد و در آن برکت نهاد و مواد غذائی  را در چهار روز تقدیر(برنامه ریزی ) کرد برای رفع نیاز درخواست کنندگان (موجودات زنده که قرار است خلق شوند)


ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاءِ وَ هِیَ دُخَانٌ فَقَالَ لَهَا وَ لِلْأَرْضِ ائْتِیَا طَوْعاً أَوْ کَرْهاً قَالَتَا أَتَیْنَا طَائِعِینَ‌  
سپس به آسمان آن ( زمین) پرداخت در حالی که دودی بود سپس به آن آسمان و زمین فرمود در این وضعیت قرار گیرید و آنها تابع دستور خداوند شدند.


فَقَضَاهُنَّ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ فِي يَوْمَيْنِ وَأَوْحَى فِي كُلِّ سَمَاء أَمْرَهَا وَزَيَّنَّا السَّمَاء الدُّنْيَا بِمَصَابِيحَ وَحِفْظًا ذَلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ-

بعد از آن از آسمان یکپارچه زمین، هفت آسمان در دو دوره  قضاهن  کرد و در هر آسمان امر خاص آن را مقرر فرمود و آسمان زمین را به زینت نور ستارگان آراست و آن را محفوظ  قرار داد  و این برنامه ریزی خداوند با عزت  و عالم است.

درآیه 12 فصلت میفرماید .این سماء را به هفت طبقه و هر طبقه را امر و قوانین خاص آنرا در آن قرار دادیم از آنجائیکه همه این چهار آیه در باره پیدایش زمین است ابتدا جو زمین یکپارچه و تیره و دودی بود و همین آسمان را به هفت آسمان در دو دوره تبدیل کرد، حال براساس چه دلیل و برهانی کلمه  ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاءِ را به کیهان متصل میکنند و این شبهه را ایجاد کرده اند که خداوند ابتدا زمین را خلق کرد و سپس کیهان را چه اشتباه عامدانه و یا غیر عامدانه که هر دو لطمه به حیثیت علمی آیات خداوند وارد  می کنند. در قیامت چه پاسخی برای خداوند دارند. علم زیست شناسی میگوید. ابتدا جو زمین یکپارچه بود و بدون اکسیژن به عبارتی جو بازی بود، هیدروژن میلیون ها سال بر جو زمین حاکم بود و اجازه عرض اندام به مولکول اکسیژن داده نمی شد و این لازمه ایجاد حیات بود و به مرور زمان سیانو باکتری های هوازی به تولید اکسیژن پرداختند و جو زمین اکسیژن دار شد و سلول های یوکاریوت ها یا سلول های هسته دار بر زمین حاکم شدند. و حدود 150 الی 300 میلیون سال قبل قاره ها از هم جدا و کوه ها بر روی قاره در اثر فشار پوسته جامد ایجاد شدند. بنابراین رواسی پوسته جامد زمین و کوه ها بر آمده گی های ایجاد شده در اثر باز شدن قاره ها است به مقاله دحو الارض با مستند علمی و قرآن گسترش قاره ای زمین است مراجعه فرمایید آیات دیگری در این مقاله اشاره شده که دقیقا تشکیل کوه ها و زمان آن را مشخص کرده است که از متن آیه  قابل استنباط است .سید محمد تقوی اهرمی نوشته نخست 1393 و ویرایش بعد اسفند 1395 ویرایش جدید و اصلاحیه تیر ماه 1399 

1- هُوَ الَّذِيَ أَنزَلَ عَلَيْكَ الْكِتَابَ مِنْهُ آيَاتٌ مُّحْكَمَاتٌ هُنَّ أُمُّ الْكِتَابِ وَأُخَرُ مُتَشَابِهَاتٌ فَأَمَّا الَّذِينَ في قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ مَا تَشَابَهَ مِنْهُ ابْتِغَاء الْفِتْنَةِ وَابْتِغَاء تَأْوِيلِهِ وَمَا يَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ إِلاَّ اللّهُ وَالرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ يَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِّنْ عِندِ رَبِّنَا وَمَا يَذَّكَّرُ إِلاَّ أُوْلُواْ الألْبَابِ
اوست كسى كه اين كتاب را بر تو فرستاد که در آن آيات محكم و صریح است آنها اساس كتابند و ديگر آیات متشابهاتند ، اما كسانى كه در دلهايشان انحراف است براى فتنه‏ جويى از متشابه آن پيروى مى‏كنند (از ظاهر آن)با آنكه تاويلش را جز خدا و دانشمندان علوم كسى نمى‏داند  کسانی که میگويند ما به همه آنچه خداوند می فرماید ايمان داریم و همه از جانب پروردگار ماست  و جز خردمندان  كسى متذكر نمیى‏شوند-7 آل عمران

2- سنریهم ایاتنا فی الافاق و فی انفسهم حتی یتبین لهم انه الحق، اولم کیف بربک انه علی کل شئ شهید به زودی نشانه های خود را در آفاق (طبیعت و دور و بر خودشان) و نفوس خودشان (ساختار بدنی خود آنها) ایشان ارائه خواهیم داد تا برایشان حقیقت روشن گردد که خدا بر حق است،

 

بازدید: 6172

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید