قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

خلقت زمین و هفت طبقه آن در قرآن

 

 قرآن به طبقات درون زمین هم  مانند جو زمین که از طبقاتی تشکیل شده اشاره کرده است. اشاره قرآن به کلمه سبع السموات و مثلهن بیانگر این موضوع است که در زمین هم مانند جو آن هفت طبقه وجود دارد و سبع السموات هم مربوط به زمین است نه کیهان.

 

الله الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَ مِنَ الْأَرْضِ مِثْلَهُنَّ يَتَنَزَّلُ الْأَمْرُ بَيْنَهُنَّ لِتَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ وَأَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحَاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِلْماً "خدا همان است كه هفت آسمان را  و مانند آن در درون زمين آفريده است و فرمان او بصورت قوانین همواره در ميان آنها جاري است برای اینکه  بدانيد قدرت و علم خدا در کائنات فقط خاص او است و به همه آنها احاطه دارد ".

زمین را هم مانند  آسمان هفت طبقه آراست . مفهوم آیه به دو نوع می توان تاویل نمود اول زمین را هم مانند هفت جو آن در هفت طبقه آراست دوم زمین را مانند جو آن طبقه طبقه آفرید.

برای روشن شدن موضوع از نظر علمی  ساختار درون زمین را بررسی میکنیم. این طبقات به لایه میانی معروف هستند. سموات والارض هم به دو دلیل در این آیه منظور جو زمین است. اول سموات در سیاق آیه اتصال به زمین است و دوم  امر یا قوانین جاریه خود را در بین آن دو برقرار کرد. يَتَنَزَّلُ الْأَمْرُ بَيْنَهُنَّ.این قوانین در ارتباط با یکدیگر هستند مانند نزول باران و تبخیر مجدد باران و برگشت آن به زمین.

بنابراین سموات اینجا هم نمی تواند طبقات بطلمیوسی باشد. امروزه علم ثابت کرده است که این طبقات تصورات کهنه قدیمی و منسوخ شده است و همچو طبقاتی در کیهان وجود ندارد. تاویل این به علم نزدیک تر است تا به  طبقات بطلمیوسی. حال چرا برخی هنوز هم سعی میکنند  تصورات ذهنی خود را بر قرآن تحمیل کنند.

 طبق آخرین بررسی های علمی هسته مرکزی زمین از دو طبقه تشکیل شده هسته مرکزی داخلی و هسته مرکزی خارجی

1-هسته مرکزی داخلی از آهن، نیکل تشکیل شده که به مقدار کم سایر فلزات سنگین هم در آن وجود دارند. قطر آن 2550 کیلومتر و بر اثر فشار طبقات بالایی دارای ساختاری سخت  و فشرده و بسیار داغ است. حرارت آن 6700 درجه سانتیگراد است .

2-هسته مرکزی خارجی دارای ضخامت 2200 کیلومتراست که از توده مذاب آهن و نیکل و گوگرد و... تشکیل شده. حرارت آن 2900 درجه سانتیگراد است. این لایه به دلیل مذاب بودن دور هسته مرکزی داخلی را فرا گرفته و حرکت چرخشی و دورانی دارد که باعث ایجاد نیروی الکتر و مغنا طیس زمین میشود. بعلاوه حالت تکان گیر را دارد و به تعادل زمین کمک می کند.

گوشته زمین هم دارای دو طبقه است گوشته درونی  و بیرونی

3- گوشته درونی: این طبقه  بر روی هسته مرکزی خارجی قرار گرفته و بین این  دو یک لایه بنام مرز گوشته و هسته قرار دارد و این لایه مخلوطی هم گون از محتویات دو لایه است ولی در تقسیم بندی جزء طبقه بشمار نمی آید. این لایه مرزی در یک ضخامت 200 الی 300 کیلومتری قرار دارد  و مرز مشخصی با این دو طبقه ندارد بلکه به آرامی آنها را تفکیک میکند و تبادل فیزیکی و شیمیایی محتویات  دو لایه را بر عهده دارد. پوسته درونی دارای ضخامت 2000 کیلومتر است با احتساب لایه مرزی. این لایه با وجود سخت بودن حالت فرم پذیری و روان دارد. هرچه  بسمت پوسته زمین برود فرم پذیری آن بیشتر میشود .

4- گوشته بیرونی دارای ضخامت 900  کیلومتر است این طبقه نیزیک منطقه انتقالی بین دو لایه دارد .که 300 کیلومتر ضخامت دارد و مشخصات فیزیکی خاص خود را دارد .بعلاوه زیر لایه های دیگری نیز در آن قرار دارد. این لایه را مزوسفر هم  مینامند .

5 پوسته درونی–استنوسفر در زیر پوسته خارجی که سطح زمین را تشکیل میدهد قرار گرفته و یک ضخامت همگونی ندارد و به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد مثلا به  استقامت لایه  بالایی خود که لیتوسفراست. ترکیبات ساختاری این لایه شبیه لایه لیتوسفر است گداخته های آتشفشانی بر روی سطح زمین از این لایه بیرون می آید.

 6 پوسته بیرونی لیتوسفر – پوسته سخت و جامد که بالاترین لایه است و اقیانوسها، دریاها و خشکی بر روی آن قرار دارد. این لایه بر روی لایه زیرین  به آرامی شناور است و در این لایه  تغییرات قاره ی در دراز مدت صورت می گیرد ضخامت آن بسیار متفاوت است و بستگی به محل اندازه گیری دارد. در حالی که زیر اقیانوس ها بالغ بر چندین کیلومتر میشود در برخی از قاره ها به 200 کیلو متر هم میرسد.

برخی از صاحب نظران پوسته خارجی یعنی لیتوسفر را به  دو لایه  اقیانوسی و قاره ای تقسیم میکنند .ولی بر اساس نظریه قرآن لایه ها بصورت طبقه  بالای یکدیگر قرار دارند مانند جو زمین.  

شاید  به این دلیل به توان دو لایه  لیتوسفر را دو طبقه بشمار آورد که  میشوند هفت طبقه. مطلب مهم  لایه مرزی گوشته و هسته است که مخلوطی از دو لایه است که فشارهای وارده بر هسته  به وسیله  فرم دادن ساختار خود محافظت میکند و یک لایه عایق برای تبادل حرارت و تثبیت آن تشکیل می دهد. که وظایف فیزیکی آن هنوز بر علم مشخص نشده. اشاره قرآن به این موضوع که رواسی را در زمین قرار دادیم تا  از لرزش زمین جلوگیری کند دارای مفهوم علمی است.

علم تنها بر ساختار شیمیایی و حرارتی لایه بحث کرده است. شاید خداوند متعال طبقات را بر اساس وظائفی که بر عهده آنها گذاشته طبقه بندی کرده است قوانین  و امر خدا در آن طبقات جاری شد که علم با بررسی های بیشتر به آن خواهد رسید . نکته مهم در آیه  فوق سبع سماوات است که ارتباط مستقیم  با زمین دارد و بیانگر جو زمین است و خداوند متعال می فرماید زمین هم مثل سبع سموات  طبقه  طبقه است. سید محمد تقوی اهرمی ویرایش جدید فروردین 1396ویرایش جدید تیر ماه 1399

 

بازدید: 7657

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید