قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

اشاره قرآن به ماده و انرژی تاریک

 

مقدمه نوشتار

تاریک و روشن، نور و ظلمات دو مفهوم از تظاهر ماده است. کلمات نور و ظلمات در قرآن دارای مفاهیم خاصی است خداوند در آیه نور می فرماید الله نورالسموات و الارض و در آیه الحمد لله الذى خلق السماوات و الارض و جعل الظلمات و النور،از مفهوم نور در این دو آیه متوجه می شویم که نور دارای مفاهیم متعددی از نظر قرآن است. اگر خداوند نور کائنات است آیا به این مفهوم است هنگامی که  کیهان را خلق می کند خودش را در کیهان قرار می دهد. از طرف دیگر خداوند می فرماید با نور خود هدایت جهان مادی و انسان را بر عهده دارد. این نورها  دارای چه ماهیتی هستند. مسلما از نظر ماهیتی باید با یکدیگر فرق داشته باشند. هدف این نوشتار تعریف نور و ظلمات از دید قرآن و درک مفاهیم و منظور آیات متشابه در این باره است. برخی ظلمات و نور را در این آیه هدایت و گمراهی معنی می کنند باید توجه کنیم که خداوند هدایت و گمراهی را در کیهان قرار نمی دهد بلکه در نفس انسان قرار می دهد و در اینجا معنی گمراهی و هدایت نمی دهد. ابتدا این موضوع که به ذهن من خطور کرد را اشاره کنم و به بقیه مطلب بپردازم. به آیات اول سوره شمس نگاه کنیم و اطمینان حاصل کنیم که هدایت و گمراهی مخصوص انسان و نفس او است. فجور گمراهی است و تقوا  هدایت است.

وَ الشَّمْسِ وَ ضُحاها - وَ الْقَمَرِ إِذا تَلاها - وَ النَّهارِ إِذا جَلَّاها - وَ اللَّيْلِ إِذا يَغْشاها -وَ السَّماءِ وَ ما بَناها - وَ الْأَرْضِ وَ ما طَحاها - وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها - فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها - قسم به خورشید و نور افشانی آن-وبه ماه که از این نور افشانی تبعیت می کند-و به روزکه این نور افشانی را  آشکار می سازد- و به شب که این نور افشانی را می پوشاند و قسم به نفس  (نفس واحده) که خداوند آن را خلق کرد و سامان داد-پس در آن فجور و تقوا را نهادینه کرد.

 

نور خداوند چه ماهیتی دارد

آیه نور در تمثیلی بسیار زیبا  نور خداوند را  تعریف می کند.

اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونِةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاءُ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ آیه سوره نور35


خداوند نور خود را در این تمثیل چنین بیان می فرماید: خدا نور کائنات است ( همان الله نور السموات و الارض)، نور او از جنس نور ستاره كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ است نه از جنس نوری است که از آتش چراغی که با روغن زیتون روشن می شود و بعلاوه نوری است که  برای نور افشانی به  آتش نیاز ندارد. فراتر از نوری است که از شعله  آتش بر می خیزد. از جنس انرژی است (ستاره پر فروغ کوکب الدری نورش از واکنش هسته ای سر چشمه می گیرد بنابراین انرژی است) نه آتش که با روغن زیتون روشن می شود. ولی نور خدا درست است که  از انرژی است ولی انرژی خاصی است و ما  فوق این انرژی مثل ستاره کوکب الدری است نور علی النور است. انرژی ناب ما  فوق انرژی معمولی است  بعلاوه لاشرقیه است و لا غربیه یعنی لا مکان است، مکان خاصی او را فرا نمی گیرد.

خداوند متعال این مثال ها را برای روشن شدن ذهن انسان ها می زند که او به تمامی علم کیهان آگاه است(کل شیئ  در اینجا مجموعه جهان مادی را می رساند). خداوند با  نور خود هدایت آنچه را بخواهد انجام می دهد. بنابراین:

اول نور خداوند از جنس نوری است که در ستاره درخشان کوکب دری وجود دارد. به زبان علمی امروزی  انرژی.

دوم  نور خداوند انرژی ما فوق انرژی است که به زبان علمی انرژی ناب است.

سوم خداوند با نور خود هدایت کل  جهان مادی را بر عهده دارد. يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاءُ  کلی است همه چیز توسط  نور خداوند هدایت می شود. خداوند وجهه ای از نور خود را برای کنترل و هدایت جهان مادی و انسان بکار گرفته است مثلا  فوتون ها و در چهار چوب علم کوانتوم. توجه داشته باشیم نور دارای طیف وسیعی از امواج الکترو مغاطیس است و ما تنها می توانیم نور مرئی را رویت کنیم پس هر نوری نور روشنائی نیست.

کیهان از نور ناب خداوند  خلق شد. این نور بسیار فشرده و چگال است و به  تعبیر خداوند  صمد است چرا که خداوند خود را نور کائنات معرفی کرده و ضمنا خود را صمد هم نامیده است که ارتباط بسیار نزدیکی با فشردگی و چگالی مطلق دارد. داستان حضرت موسی و تقاضای دیدن  خداوند را به خاطر بیاورید. حضرت از خداوند درخواست می کند خداوندا من می خواهم برای اطمینان  قلبم تو را ببینم. خداوند جواب داد تو هرگز نمی توانی مرا ببینی (ساختار بدنی تو اجازه نمی دهد) به کوه  نگاه  کن. سپس جلوه ای از نور خود را بر کوه مقابل حضرت موسی نازل کرد و کوه با عظمت در برابر جلوه نور خدا بر آن خورد  و متلاشی شد. این نور، نورناب است که در لحظات اولیه خلقت جهان مادی در بیگ بنگ بروز کرد و بسیار چگال و تو پر بود. این تعریف نور خدا است. این واقعه میخواهد مطلب علمی بسیار مهم را بیان کند. به مقاله حلقت کیهان از احدیت و صمدیت مراجعه فرمائید.

حال چرا خداوند نور کائنات است

اللَّهُ نُورُالسَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ-اساس و پایه  جهان مادی بر فوتون ها استواراست. فوتون تنها  ذره بنیادی است که پایدار و مستقل است و می تواند در درون هسته  اتم و کل  شیئ  نفوذ کند و جالب است که  فوتون ضد خود را در درون خود دارد و تنها ذره بنیادی است که با ضد خود کنار آمده است. هر ذره بنیادی که ساختار آن از هم پاشیده شود به  فوتون تبدیل می شود. جهان مادی بر پایه  فوتون تشکیل شده و انرژی ناب  از ذات خداوند سر چشمه گرفت و در حقیقت جهان مادی منشاء از نور ناب است. جهان از نور یا ماده و انرژی تاریک و ماده تاریک  تشکیل شده است و ماده  تاریک و انرژی تاریک فضای بین ستاره ها را پر می کنند و با ماده از طریق گرانش بر هم کنش دارند و هنوز برای علم  ناشناخته است. قرآن کائنات را از نور و ظلمات ایجاد کرد و ظلمات  در قرآن همان ماده  تاریک و انرژی تاریک است. به آیه زیر توجه فرمایید.


الحمد لله الذى خلق السماوات و الارض و  جعل الظلمات و النور ثم الذين كفروا بربهم يعدلون-سپاس مخصوص خداوند است و اوست که  کائنات را که خلق کرد در آن نور و ظلمات را قرارداد. سماوات و الارض در قرآن دو معنی دارد اول کیهان و دوم  هفت آسمان جو زمین و زمین. در این جا منظور کیهان است چرا؟  نور و ظلمات در ابتدای خلقت  کیهان درآن جاعل شد. اگر به مفهوم آسمان زمین و زمین باشد حدود ده میلیارد سال قبل از ایجاد  جو زمین نور و ظلمات در کیهان وجود داشت. حال با استناد به آیات الله نورالسموات و الارض و آیه اول سوره فاطر که  می فرماید


الْحَمْدُ لِلّهِ فاطِرِالسَّماواتِ وَاْلأَرْضِ جاعِلِ الْمَلائِکَةِ رُسُلاً أُولي أَجْنِحَةٍ مَثْني وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ يَزيدُ فِي الْخَلْقِ ما يَشاءُ إِنَّ اللّهَ عَلي کُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدير- سپاس مخصوص خداوند انبساط  کننده کیهان  یا باز کننده  آن است او است که در هنگام انبساط  کیهان ملائکه رسل و  اسباب و قوانین اساسی کیهان را در آن قرار داد که برخی دوتا دوتا، و سه تا سه تا، و چهار تا چهار، تا  نیرو و قدرت دارا میباشند و پیام رسان در کیهان هستند. زمان و مکان-الکترو و مغناطیس –چهار قانون اصلی طبیعت. گرانش، هسته ای قوی و هسته ای ضعیف و الکترومغناطیس .و يَزيدُ فِي الْخَلْقِ ما يَشاءُ و نیروهای ناشناخته دیگری هم وجود دارند که خواست خداوند بر ایجاد آن قرار گرفته ولی علم هنوز آن را  کشف نکرده است. این نیرو ها می تواند ماده تاریک و انرژی تاریک باشد.

خلقت کیهان از زمان انبساط  آن شروع می شود. ابتدا الکتر و مغناطیس و سپس گرانش و هسته ای قوی و ضعیف در آن قرار داده  می شود، جاعل می شود و با ایجاد این قوانین هم زمان که  کیهان در شش دوره خلق می شود نور و ظلمات هم در آن قرار داده  می شود. در این زمان نور ماده است و ظلمات انرژی و ماده تاریک است. در این جا نور و ظلمات دو پدیده با ماهیت متفاوت هستند و زمان خلق کیهان در آن قرار داده  شد. باید توجه داشت که تاریکی کیهان مملو از فوتون ها است بنابراین نور در تاریکی وجود دارد  ولی در انرژی تاریک جائی که نور نباشد ظلمات است ولی در اینجا  نور و ظلمات هر دو و با هم در کیهان قرار داده  می شوند. در ابتدای خلق  کیهان فقط  نور حاکم بود و مانعی در برابر نور نبود که  ظلمات به مفهوم تاریکی ایجاد شده باشد. ظلماتی که در اثر مانع جلوی نور ایجاد می شود را قرآن چنین تعریف کرده است.

تعریف ظلمات از دید قرآن

ظلمات  جائی است که نور مرئی نمی تواند به دلیل موانع به آن نفوذ کند. البته این ظلمات با ظلمات ابتدای کیهان که خلق شد تفاوت دارد. به آیه  زیر توجه فرمائید


كَظُلُمَاتٍ فِي بَحْرٍ لُّجِّيٍّ يَغْشَاهُ مَوْجٌ مِّن فَوْقِهِ مَوْجٌ مِّن فَوْقِهِ سَحَابٌ ظُلُمَاتٌ بَعْضُهَا فَوْقَ بَعْضٍ إِذَا أَخْرَجَ يَدَهُ لَمْ يَكَدْ يَرَاهَا وَمَن لَّمْ يَجْعَلِ اللَّهُ لَهُ نُورًا فَمَا لَهُ مِن نُّور-کارهای کافران مانند ظلمات است و آن تاریکی های درون دریا است هنگامی که موج روی موج سطح دریا را می پوشاند و بالای سطح دریا ابر تیره که لایه ای بر روی لایه  دیگر قرار دارند که نوری وجود ندارد و اگر کسی بخواهد دست خود را  ببیند تاریکی مطلق مانع از دیدن اوست و کافران این چنین از برکت نور بهره ای ندارند، خداوند به کسی نوری نداده باشد در تاریکی مطلق است.

این تمثیل در قرآن برای تعریف ظلمات است. پس ظلمات تاریکی مطلق است. نور و ظلمات در این جا معنی هدایت و گمراهی می دهد. اما ظلمات در آغاز خلقت کیهان معنی ماده  تاریک و انرژی تاریک و یا احتمالا سیاهچاله  می تواند باشد. به مفهوم دیگر ظلمات نباید از جنس نور و یا الکترو مغناطیس باشد. احتمال اینکه سراسر کیهان سیاهاله های فراوان هنگام خلق کیهان همراه با نور قرار داده شد. الله اعلم سید محمد تقوی اهرمی دی ماه 1396 ویرایش جدید بهمن 1397ویذایش جدید مرداد 1402

 

بازدید: 18957

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید