قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

اقواتها رزق و روزی اهل زمین نیست غذای نطفه اولیه حیات است

مقدمه نوشتار


آیات متشابه بیشماری در خلقت زمین و حیات و درون آن انسان در قرآن وجود دارند که با دید و نظر گذشتگان و در زمانی که علم هنوز متولد نشده بود تفسیر شده و دیدگاه های علم روز زمین شناسی و پیدایش حیات در آن نظرات لحاظ نشده و مفسرین محترم هنوز هم با همان دیدگاه کهن به آیات متشابه خلقت حیات و روند پیدایش زمین و خلقت انسان نگاه می کنند و پایه تفسیر ها بر اصل هفت آسمان بطلمیوسی که با دید گاه علم روز هم خوانی ندارد بنا شده. بطور مثال دو کلمه در قرآن در پیدایش زمین مطرح می شود رواسی و جبال هر دو را کوه ها که ریشه در زمین دارند تفسیر می کنند. علم روز زمین شناسی کوه ها را نتیجه پیدایش قاره ها از یک قاره بهم پیوسته می داند، بنابراین رواسی باید معنی خاص خود را داشته باشد. وقتی خداوند در آیه 9 سوره فصلت از خلق زمین در دو دوره بیان می فرماید و در آیه بعد بر روی زمین من فوقها رواسی قرار داده می شود این مفهوم را می رساند که بعد از دو دوره پیدایش زمین ابتدا پوسته جامد بر روی زمین قرار می گیرد و تحولات روی پوسته جامد با سرد شدن آن به پیدایش حیات و مولکول های آن منجر می شود.

این رخداد را علم زمین شناسی حدود ششصد میلیون سال بعد از تولد زمین و حدود 4 میلیارد سال قبل می داند عمر زمین 4/6 میلیارد سال است و پیدایش قاره ها رخدادی که باعث پیدایش کوه ها شد در حدود 150 الی 400 میلیون سال قبل است. چنانچه ما برای تفسیر آیات متشابه که با علم سر و کار دارد نیم نگاهی هم به علم روز بیاندازیم متوجه منظور خداوند متعال می شویم و آیات را مطابق واقعیت قرآن تفسیر می کنیم.

خداوند آیات متشابه قرآن را برای نسل ظهور اسلام نازل نفرموده که هر آن چه آن ها در بیان آیات متشابه خلقت کیهان، خلقت زمین و پیدایش حیات فرمودند را ما وحی منزل بدانیم و آیات متشابه قرآن را طوری تفسیر کنیم که با آن نظرات تطبیق پیدا کند. خداوند خالق علم است و هر آن چه در زمینه خلقت کیهان و زمین و حیات می فرماید مطابق علم بیان می کند و تاویل هایی که غلط باشند را دروغ بر آیات الهی می داند. در آیه 7 سوره آل عمران و در آیه متشابهات ما را از تاویل این قبیل آیات منع فرموده و می فرماید تاویل این قبیل آیات را خداوند می داند و راسخون فی العلم و راسخون فی العلم هم دانشمندان علوم طبیعی هستند که غیب مشهودات کیهان و حیات را کشف می کنند. خداوند در آیه متشابهات آیات را به دو قسمت  تقسیم فرموده و محکمات را اصل قرآن می داند که فقه اسلامی بر آن قرار داده شده و آیات متشابه را برای انسان های اهل علم و دانش که کشف مفاهیم علمی آن آیات حقانیت وجود خداوند را اثبات می کند نازل فرموده. برای نمونه آیه 10 سوره فصلت را بررسی می کنیم و با دیدگاه علم زیست شناسی و زمین شناسی تجزیه و تحلیل می کنیم و در می یابیم که بسیار راحت تر به مفاهیم عالیه آیه می رسیم تا دنباله رو نظر گذشتگان کهن باشیم.

وَ قَدَّرَ فِيها أَقْواتَها فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ


اقوات جمع قوت است و قوت هم غذا است و قوت لا یموت هم اصطلاحی است برای غذای بخور و نمیر حال به آیه 10 سوره فصلت نگاه کنیم. وَ جَعَلَ فِيها رَواسِيَ مِنْ فَوْقِها وَ بارَكَ فِيها وَ قَدَّرَ فِيها أَقْواتَها فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَواءً لِلسَّائِلِينَ- ترجمه عرف که در حال حاضر با استناد به نظر گذشتگان بیان می شود را نگاه کنیم- و او روی زمین کوهها برافراشت و انواع برکات (و منابع از معادن و چشمه‌ها و درختان) بسیار در آن قرار داد و قوت و ارزاق اهل زمین را در چهار روز (برای هر شهر و دیاری) مقدّر و معیّن فرمود و روزی طلبان را یکسان در کسب روزی خود گردانید (تا همه روزی خورند). اول پیدایش کوه ها براساس علم زمین شناسی با تفکیک قاره ها ایجاد شدند و در این آیه رواسی نمی تواند کوه معنی بدهد. جعل فیها رواسی من فوقها بعد از دو دوره پیدایش زمین است که در آیه قبل فرموده و ادامه در این آیه است. زمین دارد سرد می شود و دور آن یعنی بالاترین لایه به عنوان پوسته جامد شکل می گیرد و زمان طولانی لازم است تا درجه حرارت آن به نقطه مطلوبی برسد تا تحولات حیات بر روی آن ایجاد شود. در تصویر زیر بالاترین لایه تشکیل پوسته جامد زمین می دهد. جعل فیها رواسی من فوقها. جبل و رواسی در قرآن در دو زمان مختلف خلق شده اند

ابتدا باید پوسته جامد بر روی زمین قرار گیرد جعل رواسی من فوقها پوسته جامد را بالای زمین قرار داد. دوم کلمه بارک فیها یعنی در رواسی برکت را گذاشت، رواسی در زمانی است که پوسته جامد زمین شکل گرفته و هنوز داغ است و صلصال کالفخار سنگ رس کریستال سفال شده که هنوز کامل سرد نشده تشبیه کالفخار سفال تازه از کوره در آمده است. و بالای نقطه جوش آب قرار دارد تا در سنگ رس خلقت انسان از ترکیبات شیمیایی شروع شود و شروع خلقت انسان هم مقدماتی دارد اول باید ترکیبات مورد نیاز فراهم شود. در چهار دوره باید برنامه ریزی شود بنابراین بارک فیها سنگ رس است که در پوسته جامد قرار داده شده تا خلقت انسان را شروع به خلق نماید و همین سنگ رس بعد از سه و نیم تا چها میلیارد سال بعد خاک رس کشاورزی را که در اثر فرسایش دراز مدت ایجاد می شود، مهیا می گردد تا رزق و روزی از آن بیرون آید سنگ معادن و چشمه ها و درختان تولید از خاک رس است که در حال حاضر روی پوسته جامد قرار دارند وآن زمان وجود نداشته اند و سه و نیم میلیارد سال بعد ایجاد شدند. سنگ معدن رزق و روزی نیست چشمه هم همین طور خداوند در آیه به  غذا در اشاره می فرماید.

 
ما در قرآن طعام هم داریم که در آیات دیگری بیان شده و مسلما قوت و طعام با هم فرق دارند. حال باید فکر خودمان را به همان زمان ببریم تا این آیه علمی و زیبا را درک کنیم. در نظر گذشتگان نمی توانیم واقعیت این آیه را درک کنیم. این روش که ما منابع کهن را ردیف کنیم و آن ها را معیار تجسس خود قرار دهیم روشی منسوخ شده است. باید باور کنیم که تاویل بسیاری از آیات متشابه در علم روز نهفته و نه در نظر گذشتگان 1300 سال قبل.

در آیات و لقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون و خلق الانسان من صلصال کالفخار انسان در سنگ رس داغ و پخته مانند سفال کوزه گری که تازه از کوره داغ آن را بیرون آورده ایم خلق شده است. خلقت انسان از نطفه بیرون آمده از دل سنگ رس آغاز می شود. ولی قبل از آن باید ابتدا ترکیبات اولیه درست شوند. کدام ترکیبات؟ ملکول های پایه نطفه اولیه حیات که همان نطفه امشاج یا ملکول زنجیره ای RNA است. ابتدا باید اسید های آمینه در 20 نوع مختلف و همه هم ایزومر آلفا درست شوند و در کنار آنها قند ها، نوکلئوتیدها، فسفات هر کدام جداگانه برنامه ریزی و در اختیار گذاشته شود و همه به صورت مولکول تکی. درست شدن این مولکولها زمان می برد. غذایی که ما می خوریم پایه آن بر این مولکول ها قرار دارد. مثلا پروتئین از بهم پیوستن تعداد بی شماری از اسید های آمینه و آنهم متنوع از 20 نوع که اسید های آمینه خوراکی مینامند. چربی ها، قندها و نوکلئوتید ها تشکیل شده است ولی مولکول های پایه طعام که ما انسان ها می خوریم اگر به صورت تکی باشند می شوند قوت. این ها قوت هستند و جمع آن می شود اقوات. و قدر فیها اقواتها فی اربع ایام در چهار دوره زمان بر برنامه ریزی شده است.

مرحله به مرحله باید این مولکول های آلی درست شوند . اسید های آمینه فراوانی و از هر دو نوع ایزومر آلفا و بتا کنار هم وجود داشته اند چگونه فقط 20 نوع و آنهم از ساختار فضایی مولکول ها یا ایزومر آلفا در یک مولکول زنجیره ای بر اساس نقشه تدوین شده ردیف بندی شوند تا آن مولکول مورد نظر خداوند متعال که نطفه میخواهد از آن درست شود ایجاد شود و این تنها یک مولکول آلی زنجیره ای است که بی جان است و باید جان دار شود یعنی حیات در آن دمیده شود که خداوند با یک کن فیکون امر و دستور خود را در آن قرار می دهد و پایه ساختار موجودات زنده که انسان در سه و نیم میلیارد سال بعد در پروسه تکامل تکمیل می شود از همان نطفه که از درون سنگ رس بیرون آمد که گذشتگان که از علم چگونگی پیدایش حیات اطلاعی نداشتند آن را از سه و نیم میلیارد سال قبل به زمان حال آوردند و به آب مرد چسباندند و ما هم بعد از 1300 سال همان را تکرار می کنیم. در مقالات چگونگی روند پیدایش حیات در زمین اولیه از نظر قران و مقاله خلقت حضرت عیسی و آدم و راز نهفته در آن.

حال این سوال پیش می آید  چرا خداوند فرموده در چهار دوره اقوات را مقدر کردم ( مقدر کردن برنامه ریزی از پیش تدوین شده معنی می دهد). خداوند مطلب علمی مهمی را بیان فرموده. ارنست مایر دانشمند مشهور زیست شناسی و داروین دوم در این علم، قرآن را نخوانده بود که خداوند پروسه خلق اولین نطفه حیات را در چهار دوره برنامه ریزی کرده است و دقیقا اشاره به این چهار دوره کرده و پروفسور کاپلان و پروفسور دیکر سان روی این چهار دوره خود را متمرکز کرده بودند، به مقاله چگونکی پیدایش حیات از نظر علم و قرآن مراجعه فرمایید. آنها می گویند باید چنین باشد و مطلب جالب دیگر هم اشاره کرده اند اولین نطفه حیات غذای مخصوص خود را می خواهد که باید ابتدا برایش فراهم شود و بعد که خلق شد غذا داشته باشد ولی غذای تک سلولی نطفه امشاج با غذای یا رزق و روزی ساکنان زمین که مفسرین محترم بیان فرموده اند فرق دارد.

سَواءً لِلسَّائِلِينَ برای درخواست کنندگان این غذا که تک سلولی اولیه حیات یا نطفه امشاج بودند و از دل سنگ رس بیرون آمدند و برای تکثیر خود باید غذای آماده دریافت کنند و غذا هم باید در اطراف آنها فراوان یافت شود. اسید های آمینه و قند ها ،نوکلئو تیدها و چهار باز آلی همه به صورت تکی و ساده که در دوره های اقوات تهیه شدند در آب و محیط زندگی اولین نطفه حیات فراهم شده است. تک سلولی های پروکاریوت غشائ سلولی و غشاء هسته ای نداشته اند و فقط یک لایه چربی ژن اولیه درون آنها را از محیط اطراف جدا می ساخته که به مرور و طی سه دوره پانصد میلیون ساله به سیانو باکتری های تولید کننده اکسیژن تبدیل میشوند. تا سه میلیارد سال بعد از خلق این نطفه حیات نه درختی بوده و نه مرغ و خروس و گاو و گوسفند که اقواتها رزق و روزی ساکنان زمین باشد. از زمان پیدایش اقوات و اولین نطفه حیات تا آماده شدن شرایط برای تک سلولی تکامل یافته با غشاء هسته ای و غشاء سلولی که دارای ژنوم کامل DNA بوده که قرآن آن را علقه نامیده دو و نیم میلیارد سال سپری شده است.


فرق طعام و قوت


بعد از دوره اقواتها زمین دارای یک جو یک طبقه کم قطر حاوی گاز هیدروژن و آمونیاک و بخار آب فراوان که در اثر فعالیت فراوان آتش فشان ها و فوران و برخورد خرده سیارات شهاب سنگ ها وابر های تیره و باران های سیل آسا تاریک و دودی بودپیدایش زمین از نظر علوم طبیعی و قرآن خداوند دست به کار می شود و به بنا کردن جو زمین می پردازد ( ثم الستوی) تا محیط را برای تک سلولی تکامل یافته و هوازی یعنی با اکسیژن تنفس کند فراهم سازد-ثُمَّ اسْتَوى‌ إِلَى السَّماءِ وَ هِيَ دُخانٌ فَقالَ لَها وَ لِلْأَرْضِ ائْتِيا طَوْعاً أَوْ كَرْهاً قالَتا أَتَيْنا طائِعِين-سپس به سامان دادن جو زمین می پردازد که دودی و تاریک بود فقال لها به جو زمین خطاب می فرماید و للارض و به زمین هر دو می فرماید به این وضعیت قرار گیرید که گرفتند. و این دستور سمبولیک به این مفهوم است که اولا منظور جو زمین است که خداوند می خواهد آن را سر و سامان دهد و دوم جو زمین و زمین مورد خطاب قرار می گیرند که مفسرین محترم آن را با هفت آسمان بطلمیوسی اشتباه نگیرند و شبهه درست نکنند که اول زمین خلق شد و بعد کیهان.

ثم الستوی زمان مشخصی بعد از قدر اقواتها شروع می شود و باید زمان طولانی بگذرد شهاب سنگ ها بر خورد کنند و گاز هیدروژن به بالاترین قسمت جو برود و به فضا پرتاب شود. جو زمین در دو دوره بازی و اسیدی شکل گیرد. دوره بازی لازمه حفاظت از نطفه های اولیه حیات بوده است که اکسیژن برای آنها تخریب کننده بوده و دودی و تیره و تار بودن هم ضرورت حفاظت تک سلولی ها از گزند اشعه ماوراء بنفش خورشید بوده که بدون هیچ فیلتر و مانعی به زمین می تابید. آسمان بازی یا کاهنده یعنی جو زمین در حاکمیت هیدروژن بوده و باید هیدروژن کم کم از صحنه جو زمین خارج شوند تا اکسیژن بتواند عرض اندام کند. زمان طولانی گذشته و شهاب سنگ ها و خرده سیارات هم کم شده اند و به زمین بر خورد نمی کنند، جو آرام گرفته و سماء زمین آماده است به هفت لایه تبدیل شود و پوشش حفاظتی به یوکاریوت یا علقه بدهد. سه و نیم میلیارد سال از عمر زمین گذشته و علقه همان نفس واحده است که کروموزوم جنسیتی نر و ماده در آن قرار داده میشود و روح خداوند در آن نفخه می گردد.


أَیَحْسَبُ الْإِنسَانُ أَن یُتْرَکَ سُدًى أَلَمْ یَکُ نُطْفَةً مِّن مَّنِیٍّ یُمْنَى ثُمَّ کَانَ عَلَقَةً فَخَلَقَ فَسَوَّى فَجَعَلَ مِنْهُ الزَّوْجَیْنِ الذَّکَرَ وَالْأُنثَى-آیا انسان گمان میکند بی هدف رها می شود، آیا او نطفه تقدیری نبود که مقدر می شود (نطفه یرنامه ریزی نبود که به بار می نشیند) و سپس به صورت علقه خلق می شود و طبق برنامه پرداخته میشود (فسوی) و در آن جنسیت نر و مادینگی قرار داده میشود. به مقاله زوجین ذکر و الانثی در قرآن واقعیتی که مسخ شده است مراجعه فرمایید. علقه تک سلولی است و چهار صد میلیون سال طول می کش تا پر سلولی گیاهی و جانوری ( مضغه) از آن منشعب شوند. تنوع جانوری و گیاهی بر روی یک تک قاره ادامه پیدا می کند و حدود 150 الی 400 میلیون سال قبل قاره ها از هم جدا می شوند و کوه ها شکل می گیرند و مراتع و درختان پهن برگ پا به عرصه وجود می گذارند و رزق و روزی ساکنان زمین در قالب طعام فراهم می گردد. جانوران طعام را می خورند و در معده توسط آنزیم ها این طعام شکسته شده و به کوچک ترین واحد غذا تبدیل و توسط خون به سلول های بدن رسانده می شود و سلول های بدن از غذای شکسته شده و آماده استفاده می کنند همان غذای تک سلولی های اولیه حیات که قوت بودند. بنابراین وَ قَدَّرَ فِيها أَقْواتَها فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَواءً لِلسَّائِلِينَ غذای یا رزق و روزی ساکنان زمین نیست، غذای تک سلولی های اولیه حیات هستند. سید محمد تقوی اهرمی 14/7/1399-ویرایش جدید مرداد 1402

بازدید: 1058

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید