قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

بررسی قیامت از نظر علم و قرآن

 بررسی قیامت از نظر علم و قرآن


کلمه مرگ به صورت تنها  و بدون وصل شدن به کلمه حیات در آیات بیشماری بعنوان تذکر به انسان و یاد  آوری باز گشت  او به سوی خداوند است و بدون استثنا همه را شامل می شود و یک پدیده  طبیعی است. انسان (نه خود انسان بلکه اطلاعات ساختاری او) پس از مرگ به مرکز داده های کتاب الله منتقل می شود و بین مرگ و قیامت را قرآن برزخ نامیده است - ومن ورائهم برزخ الی یوم یبعثون. بین انسان در جهان مادی پس از مرگ تا قیامت برزخی است.

برزخ مرحله گذر از عالم مادی این جهان به  قیامت است. آیه 100 سوره مومنون. ورائهم برزخ الی یوم یبعثون-پیش روی آنها حد فاصله ای است تا روز قیامت. برزخ یوم ندارد، برزخ عالم نیست. یک جایگاه خاصی است  فراغ  از زمان و مکان و یا  به زبان علمی امروزی یک مرکز ذخیره داده های جهان مادی که  یک فایل آن مربوط به انسان که تمامی اعمال و رفتار و کردار و ویژگی های فردی هر انسانی در آن ذخیره شده و در قیامت کتاب مبین را باز می کنند و از آن  اطلاعات انسان زنده می شود. کتاب مبین که در آیه ای به کتاب الله هم نامیده شده در حقیقت مرکز داده های آفرینش جهان مادی است.

 برزخ حد فاصل مرگ و قیامت است


و از آن جائی  که  خصوصیا ت  مادی  بر اطلاعات در کتاب الله حکم فرما نیست  زمان و مکان مادی نیز ندارد لذا برای انسان در قبر(پنهانگاه او) تا  قیامت بسیار زود گذر است شاید در حد یک لحظه یا کمی بیشتر. برای انسان رسیدن به  قیامت به اندازه عمر باقی مانده  او است. کسی که ده سال دیگر می میرد به عالم  برزخ می رود و چون گذشت زمان در برزخ برای او معنی ندارد تا  قیامت فاصله ای ده ساله دارد. یعنی همین که مرد از دید خودش می رود به  قیامت چون دیگر قوانین مادی بر او حکم فرما نیست. در قرآن آیات بیشماری وجود دارد که زمان برانگیخته شدن را اندک می داند.

وَيَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ يُقْسِمُ الْ مُجْرِمُونَ مَا لَبِثُوا غَيْرَ سَاعَةٍ كَذَلِكَ كَانُوا يُؤْفَكُونَ55-سوره روم

"روزی که  قیامت بر پا شود مجرمان سوگند  خورند  که جز ساعتی در گور نیارمیده اند آری این چنین از حقیقت دور هستند (در حقیقت زمان به حساب ما انسان ها که قوانین مادی بر آن جاری است بعد از مردن فرد و جمع شدن  کیهان میلیارد ها سال سپری شده ولی از نظر آن ها لحظه ای بیش نبوده زیرا قیامت بعد از بر چیدن کیهان بروز می کند. به آیات زیر توجه  فرمائید. ساعت در اینجا شصت دقیقه معنی نمی دهد کمتر از یک روز می شود. كَذَلِكَ كَانُوا يُؤْفَكُونَ از حقیقت به دور هستند. اشتباه محاسبه می کنند  واقعیت علمی آن را نمی دانند. چرا؟  آیات دیگر دلیل آن را بیان می کند. آیه بعد از آن.

و قال الذين اوتوا العلم و الايمان لقد لبثتم فى كتاب الله الى يوم البعث فهذا يوم البعث و لكنكم كنتم لا تعلمون-56 روم

"کسانی که  اهل علم و ایمان هستند سخنان آنها را رد می کنند و از آیه  این طور استنباط می شود که  گویند  فاصله دنیا و آخرت که  در آن توقف کرده اید  یک ساعت نبوده و این همان روز  قیامت است ولی شما علم  ان را  ندارید "
يَتَخَافَتُونَ بَيْنَهُمْ إِن لَّبِثْتُمْ إِلَّا عَشْرًا - ميان خود به طور پنهانى با يكديگر می گويند شما جز  ده روز نمانده‏ اید (منظور از زمان مرگ تا  قیامت) -سوره طه آیه 103.

نَحْنُ أَعْلَمُ بِمَا يَقُولُونَ إِذْ يَقُولُ أَمْثَلُهُمْ طَرِيقَةً إِن لَّبِثْتُمْ إِلَّا يَوْمًا- ما دانا  تر هستیم به آن چیزی که می گوئید در این بین گویند (یکی از بین آن ها) جز یک روز بیشتر نمانده اید. اشاره قرآن به این مصاحبه و کلمه قال الذین اوتوا العلم و الایمان تمثیل است که از نظر علوم طبیعی منظور است. این آیات متشابه و برای بیان واقعیت قیامت است.

در آیات 112 الی 115 سوره مومنون بازهم اشاره بهمین موضوع دارد.

قَالَ كَمْ لَبِثْتُمْ فِي الْأَرْضِ عَدَدَ سِنِينَ- قَالُوا لَبِثْنَا يَوْمًا أَوْ بَعْضَ يَوْمٍ فَاسْأَلْ الْعَادِّينَ -قَالَ إِن لَّبِثْتُمْ إِلَّا قَلِيلًا لَّوْ أَنَّكُمْ كُنتُمْ تَعْلَمُونَ -می گوید چه مدت به سالهای زمین مانده اید (در برزخ) گویند یک روز یا پاره ای از یک روز،از حسابگران سئوال کنید و او گوید جز اندکی درنگ نکرده اید کاش می دانستید.

از آنها سئوال  می شود به حساب سالهای زمین  چند روز(در برزخ) مانده اید و کافران پاسخ می دهند چیزی کمتر از یک روز خداوند می فرماید از حسابگران بپرس و آن ها می گویند شما ها جز اندکی  درنگ نکردید ولی علم آن را  ندارید. چرا خداوند در قالب این تمثیل بحث زمان را مطرح می کند و بر علم  تاکید دارد. باید  دلیلی داشته باشد و اینکه می فرماید شما علم  آن را ندارید موضوع بحث علمی است این آیات می خواهد مطلب علمی مهمی را بیان کند برای کسانی که در چنین آیاتی تفکر و تعقل می کنند. خداوند بحث زمان و وابستگی آن به ماده را  که  یک  بحث بسیار زیبای علمی است را در قالب  یک داستان گفتگوی بین اهالی  قیامت و بیشتر کسانی که به  قیامت ایمان نداشته اند  مطرح می کند. ما باید مفهوم این داستان را درک کنیم .

گسترش زمان فقط  تا  جائی اعتبار دارد که  ماده  وجود  داشته  باشد . دانشمندان هنوز هم در مفهوم زمان بحث دارند و دچار اشتباه  می شوند. در موضوع  خلقت کیهان و زمانی که هنوز ماده  خلق  نشده بود  زمان  را  بکار می گیرند و دچار تناقص  می شوند. از لحظه بیگ  بانک  یعنی از زمان صفر به قول پروفسور هاوکینگ تا زمان ده به توان منهای 43 ماده ای وجود نداشت ولی زمان را بکار می گیرند. این لحظه که به محدوده  پلانک  معروف است تمامی قوانین  فیزیک در هم تنیده بودند این را علم می گوید. به دلیل حرارت فوق العاده  بالا  الکترون ها و ضد آن ها  و فوتون ها و پوزیترون ها و اضداد  آنها خلق نشده اند بنابراین زمانی هم نباید باشد. زمان قاعدتا و بر اساس قوانین  فیزیک از زمان خلق ماده بوجود می آید همراه  با  مکان، بنابراین محدوده  پلانک زمان  ندارد. آقای  پروفسور هاوکینگ که قوانین فیزیک را خالق  کیهان می  پندارد مجبور شده است زمان را به محدوده پلانک  بکشاند و دچار سر در گمی می شود و قوانین فیزیک را نقص می کند.

خداوند متعال وابستگی زمان  و ماده  را در  قالب  یک  گفتگو در روز قیامت  بیان  می کند زمان را از ماوراء کیهان جدا می سازد و می فرماید زمانی که شما یعنی انسان می میرید زمان برای شما متوقف می شود و اطلاعات شما باقی می ماند و در کتاب مبین  ثبت است ولی در جهان مادی زمان هم چنان ادامه دارد. کتاب مبین خارج  از محدوده زمان است دقت فرمائید  قیامت پس از بر چیده شده کیهان اتفاق می افتد. کیهان چقدر زمان لازم دارد تا  برچیده  شود. این را علم و قرآن هر دو پیش بینی کرده اند  کیهان پنجاه هزار میلیون سال دیگر بر چیده می شود به مقاله پنجاه هزار سال  روز خدا از تخیلات تا واقعیت  مراجعه فرمائید. خداوند مفاهیم علمی را در قالب مثال برای انسان بیان می کند و تلک الامثال نضربها للناس و ما یعقلها الا العالمون این چنین مثال ها را برای مردم می زنیم و فقط دانشمندان در باره آنها تعقل می کنند .

البته هر مثلی موضوع جنبه خاص خودش را دارد و دانشمندان آن رشته باید در آن تعقل کنند. دانشمندان معارف و الهیات در آیات  متشابه که ریشه در علوم طبیعی دارد نظر ندهند. هر کس در زمینه تخصص خود تا ایجاد شبهه در اذهان نشود و سود جویان و از خدا بی خبران سوء استفاده نکنند. معجزه قرآن در کلمات خداوند است و یریدالله ان یحق الحق بکلماته. گفتگو بین کافران و کارگزاران  قیامت آن هم در روزی که هنوز نیامده چه مفهومی جز تعقل در موضوع  خاصی می طلبد و خداوند در پایان بحث تذکر می دهد نگفتم  قیامتی هم است و شما باور نداشتید. نکته جالب  توجه حسابگر قیامت در پاسخ به کسی که گفته بود ما فقط  کمتر از یک روز از زمان  مرگ  ما  تا  قیامت  بیشتر سپری نشده می گوید خیلی کمتر. یعنی نفی زمان البته در عالم  برزخ  نه  قیامت که در قیامت براساس آیات  بیشمار باز هم  قوانین طبیعت حاکم است. نه این طبیعت که طبیعت جهان موازی با این دنیا. برای خداوند متعال که زمان او را فرا نمی گیرد لا تاخذه سنته ولا نوم له ما  فی السموات وما فی الارض این زمان که در کیهان ممکن است میلیارد ها سال طول بکشد نزد خداوند لحظه ای بیش نیست. پس زمان فرا رسیدن  قیامت  نزدیک است این زمان مقوله دیگری است نزدیک تر از آنچه  که ما تصور می کنیم.

انهم یرونه بعیدا و نراه قریبا
زیرا آن ها آن روز را دور می بینند و ما آن را نزدیک می بینیم


وَ أُزْلِفَتِ الْجَنَّةُ لِلْمُتَّقینَ غَیْرَ بَعیدٍ . یَوم الازفة؛ روزی که نزدیک است . وَيَوْمَ يَحْشُرُهُمْ كَأَن لَّمْ يَلْبَثُواْ إِلاَّ سَاعَةً مِّنَ النَّهَارِ يَتَعَارَفُونَ بَيْنَهُمْ قَدْ خَسِرَ الَّذِينَ كَذَّبُواْ بِلِقَاء اللّهِ وَمَا كَانُواْ مُهْتَدِينَ-
و روزی که آنان را گرد می آورند  گوئی  جز به اندازه ساعتی از روز درنگ نکرده اند با هم اظهار آشنائی می کنند  قطعا کسانی که دیدار خدا را دروغ شمردند  زیان کردند و به حقیقت راه نیافتند  سوره یونس آیه 45 . زمان آنقدر کوتاه بوده که همه چیز را به خاطر می آورند.


روایتی به خاطر من مانده و معروف است ولی منبع و جزئیات آنرا آن را به  خاطر نمی آورم می گویند در زمان حضرت رسول اکرم (ص) و در زمان نبرد با کفاری یکی از صحابه  آن حضرت که  در حال خرما خوردن  بود  سئوالی از حضرت در باره زمان قیامت  نمودند و حضرت پاسخ  دادند و آن صحابه  گفت پس من باندازه همین خرما خوردن تا بهشت فاصله دارم و عازم نبرد شد و به شهادت رسید. 

و اینکه خداوند متعال در آیات بیشماری زمان  قیامت را نزدیک می داند به همین دلیل است. برای انسان به اندازه عمر او تا قیامت مانده است در جائی دیگر خداوند می فرماید زمان  بروز قیامت را کسی نمی داند جز  خداوند این یک تناقص  نیست باید مفهوم آیه را درک کرد  کسی نمی داند ، این کس در جهان ماده بسر می برد و تابع قوانین مادی است و زمان با تعاریف مادی بر او می گذرد و هیچ کس نمی داند عمر کیهان چقدر طول می کشد وقتی مرگ کسی را فرا گرفت زمان دیگر بر او حاکم  نیست و به برزخ میرود و شامل بحث فوق می شود. نکته بسیار جالب دیگری را بیان کنم .این آیه معروف را اکثرا شنیده ایم ولی درمفهوم آن تعقل نکرده ایم-

وَلاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاء عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ .کسانیکه  در راه خدا کشته می شوند زنده هستند و هم چنان از نعمت های مادی بهره مند هستند. زنده هستند و روزی می برند. یعنی به عالم آخرت فرستاده  می شوند و هم اکنون از نعمت های مادی آن جهان بهره مند می شوند و رزق و روزی می برند. پس زنده هستند و جسم مادی دارند از نظر ما انسان ها در زمین مرده هستند در حالی که از نظر قرآن این  قبیل افراد وارد جائی می شوند که خصوصیات مادی دارد آن ها زنده هستند و رزق و روزی مادی دارند. این کلام خداوند است مفهوم آن را باید پیدا کنیم این آیه سمبلیک نیست  واقعیت را خداوند بیان می کند. در مورد حضرت عیسی علیهم السلام در قرآن بصراحت  آمده که حضرت را  کفار نکشتند امر بر آن ها مشتبه  شد و خداوند متعال آن حضرت را به زندگی آخرت منتقل کرد. کسانی که به درجه ای از ایمان می رسند که آگاهانه در راه  خداوند  کشته می شوند جزء مقربین درگاه خداوند قرار می گیرند این افراد عالم برزخ ندارند. آیات 13 الی 27 سوره یاسین موید این نظر است . عند ربهم یرزقون کلید رمز آیه است نزد خدا روزی می برند نزد خدا روزی نمی تواند به شکل روزی ما باشد، خدا حی است و نزد خدا نیز باید حی باشد احتمالا کتاب الله که اطلاعات را در دل خود دارد و زمان و مکان بر آن تسلطی ندارد حی محسوب می شود.

خداوند سرگذشت قوم انطاکیه را برای یک مطلب مهم مثال میزند . وَاضْرِبْ لَهُم مَّثَلًا أَصْحَابَ الْقَرْيَةِ إِذْ جَاءَهَا الْمُرْسَلُونَ خداوند به رسول اکرم(ص) می فرماید داستان اصحاب قریه را برای مردم مثال بزن. هنگامی که رسولان الهی بر آنها فرستاده شدند و انها سخنان رسولان را نمی پذیرفتند و سخنان آنها را دروغ می پنداشتند تا در این بین مردی شتابان می آید -وَجَاءَ مِنْ أَقْصَى الْمَدِينَةِ رَجُلٌ يَسْعَى و مردی به شتاب آمد و به مردم آن قوم تذکر داد که سخنان رسولان را قبول کنید که  خیر و سعادت شما در آن است و آن قوم این  مرد را کشتند. خداوند می فرماید قِيلَ ادْخُلِ الْجَنَّةَ ۖ قَالَ يَا لَيْتَ قَوْمِي يَعْلَمُونَ- ندا آمد به بهشت وارد شو و آن مرد گفت کاش این قوم می دانستند که من اکنون در اینجا هستم و از نعمت های خداوند بهره می برم. این مرد عالم برزخ نداشت و مستقیم  وارد بهشت شد. باید روی این موضوع بیشتر تفکر کرد.

پس احتمالا  برای مطالبی که می خواهم بعدا نتیجه بگیرم این است که اولا با استناد به این آیات و آیه  ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله بهشت هم اکنون وجود دارد و مقربین درگاه  الهی در آن ساکن هستند و دوم از نعمات مادی بهره مند هستند. بنابراین خصوصیات مادی برآن حاکم است. اگر این فرد و شهدای راه خدا به عالم برزخ رفته بودند بل احیاء عند ربهم یرزقون نداشتند.

آیات متعددی نیز وجود جهنم درحال حاضر را بیان می دارد که یک نمونه از آنها آیه 7 الی 9 سوره یاسین است که در باره کسانی که هیچ گاه ایمان نمی آورند و جزء مغضوب الیه بشمار می آیند و سرنوشت آنان را خداوند چنین توصیف می کند

إِنَّا جَعَلْنَا فِي أَعْنَاقِهِمْ أَغْلاَلًا فَهِيَ إِلَى الأَذْقَانِ فَهُم مُّقْمَحُونَ –ما در گردن های آنها غل هائی نهادیم بطوریکه سر هایشان را بالا  نگه داشته و دیده  فرو بسته اند. این طور استباط می شود این قبیل افراد نیازی به حسابرسی در قیامت را ندارند و بنابراین برزخی هم ندارند و مستقیم به جهنم فرستاده می شوند. حال چه توجیه علمی می تواند داشته باشد .آیه 81 سوره یاسین در این رابطه میتواند به ما کمک کند .

أَوَلَيْسَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِقَادِرٍ عَلَىٰ أَن يَخْلُقَ مِثْلَهُم ۚ بَلَىٰ وَهُوَ الْخَلَّاقُ الْعَلِيمُ -آیا کسی که کائنات را آفرید نمی تواند همانند آن را نیز بیافریند آری میتواند که او دو خلق کننده  دانا است. خداوند کیهان دیگری موازی با این کیهان خلق کرده است إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئًا أَن يَقُولَ لَهُ كُن فَيَكُونُ این آیه می فرماید زمانی که اراده ذات باریتعالی بر (خلق) چیزی قرار گرفت می گوید باش و می شود. با تعقل در این دو آیه می توان استنباط کرد که جهان موازی هم زمان با خلق السموات و الارض (کیهان) و با یک فرمان کن، باش، فیکون می شود، خلق گردید. پس خداوند  خود را رب العالمین می نامد  رب دو عالم و این دو عالم مجازی نیست واقعی و مادی است. این عالم مادی است و عالم  آخرت نیز مادی است اما ماوراء این جهان مادی قراردارد. جهان موازی از دید قران- نظریه جدید

بهشت عالم تخیلی نیست وجود دارد و تمامی کارهای خداوند بر اساس قوانین و مقرراتی است که خود آفریده  و روز محشر و قیامت خلق الساعه ایجاد نمی شود که خلاف سنت الهی است. علم وجود جهان موازی را قبول دارد البته جهان های تخیلی ولی اصل آن به عنوان یک نظریه علمی در محافل علمی جا باز کرده است ولی در قرآن آیات و شواهد فراوانی در این مورد دارد که اشاره خواهیم کرد. پس خدا وند عالم مادی دیگری خلق کرده  و این عالم آزمایشگاهی است برای آن عالم آخرت و این دو عالم مادی با هم ارتباط دارند. خداوند انسان و سایر موجودات که در اثر احسن عملا دارای خصیصه برتر در زمین شده اند با هم در قیامت محشور میکند. برای چه خداوند می خواهد جانداران را هم  با  انسان محشور کند ، جمادات هم محشور می کند و می خواهد طبیعت آنجا را نیز زیبا کند هم مانند زمین می خواهد همان شرایط را برای انسان فراهم کند .

يَوْمَ تُبَدَّلُ الأَرْضُ غَيْرَ الأَرْضِ وَالسَّمَاوَاتُ وَبَرَزُواْ للّهِ الْوَاحِدِ الْقَهَّار-در قیامت زمین این دنیا به زمین دیگری تبدیل می شود آسمان های زمین هم هم چنین، به عبارتی هنگامی که زمین دنیا از بین می رود زمین آخرت در قالب زمین با  ماهیت دیگر ادامه حیات میدهد و حشر جانداران همراه انسان در آن صورت می پذیرد. خداوند در آیات بیشماری بهشت را  توصیف کرده  آب روان  زیر درختان  سرسبز و انواع میوه ها و نعمت های مادی نیازی به  نشان دادن این آیات نیست کسانی که با قرآن سروکار دارند سوره واقعه را مطالعه کنند. به نظر من اینکه خداوند این همه در وصف بهشت میگوید و مظاهر مادی را مکررا بیان میکند  دو دلیل دارد اول تذکر به انسان های مومن که کارهای نیک انجام دهند که پاداش خوبی دارند و دوم که بسیار مهم است بیان این مطلب که بهشت دنیا ی مادی مثل این دنیا است. و خداوند هم اکنون با استناد بر آیات قرآن از جمله آیه ولا تحسبن الذین قتلوا فی السبیل الله آن دنیا را خلق و آماده کرده است. و برای آنها جا هم ایجاد کرده  پس کسانی که شهید میشوند مستقیم به آن دنیا می برد و بر اسا س تله پورتیشن کوانتومی آنها را انتقال می دهد.

یک واقعیت علمی ثابت شده .انتقال جسم مادی از جمله انسان به مکان دیگر بدون عبور از فضای فیزیکی و آن هم در یک آن. خداوند که خود خالق علم است و علم مطلق است قادر به انجام این عمل علمی است برای ما مهم این است که  این کار علمی است و تخیلی نیست. علم میگوید شدنی است اما بدلیل  پیچیدگی علمی و انتقال  اطلاعات جسم منتقل شونده  در حال حاضر بشر به انجام این  کار قادر نیست. حالا راه  ارتباط علمی این  داده ها  و دو عالم در بالا اشاره شد زیرا خداوند متعال علم مطلق است و سنت و روش او هم بر علم استوار است .

قیامت یک واقعیت است عالمی است که مشهودات مادی در آن جریان دارد و ادامه همین دنیای مادی است. نا رسائی های حیات مادی زمین را ندارد و این انتخاب احسن عملا است.

إِنَّ السَّاعَةَ لَآتِيَةٌ لَّا رَيْبَ فِيهَا وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يُؤْمِنُونَ .انسان هائی که توانستند در دنیای کنونی راه صراط مستقیم را به پیمایند و از آزمایش الهی سرفراز  بیرون آیند در آنجا رزق و روزی خود را می برند

لَا يَسْمَعُونَ فِيهَا لَغْوًا إِلَّا سَلَامًا وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِيهَا بُكْرَةً وَعَشِيًّا .هر روز از صبح و شام روزی خود می برند. حرفها و اعمال لغو و بیهوده در آنجا وجود ندارد جامعه  توحیدی ایجاد می شود آیات بیشماری حاکی از مادی بودن آن دنیا دارد. انسان در قیامت همان جسمی که دارد و یا بهتر عنوان کنیم با همان نفس مادی این دنیا آنجا  حضور دارد. حتی مهمترین خصوصیات ذاتی و بدنی او که خطوط سر انگشت او است حفظ میکند

بَلى‏ قادِرينَ عَلى‏ أَنْ نُسَوِّيَ بَنانَهُ - آرى قادريم كه حتّى خطوط  سر انگشتان او را موزون و مرتّب كنيم‏ 


این ها همه دلیل مادی بودن وجود آن دنیا است. از وجود حورالعین (به مفهومی که منظور قرآن است نه به معنی زن  سیه چشم سفید چهره چرا که زن سیه چهره هم مخلوق زیبای خدا است پس نمی تواند مفهوم زن را بدهد  که بحث جالبی دارد که انشاءالله عنوان می شود) بهره مند می شوند. حور العین در قرآن مفهوم زن زیبای سیه چشم نمی دهد . این ها و نشانه های دیگر مادی که خداوند در قالب کلمات خود برای تفکر در ماهیت  قیامت  است بیان داشته که نباید کوچکترین شکی کرد. پس آخرت یعنی دنیای  پس از حسابرسی ادامه حیات تکامل  یافته زمین است با انسان های استوار بر ذات خدائی خود که  از اول آفرینش هدف خداوند بوده است. تسویه انسان هائی که به خود ظلم کردند و از ذات فطری خود خارج شدند. خالص سازی انسان ها. حالا زمان قیامت از نظر قران چه موقع است .

يَسْأَلُونَكَ عَنِ السَّاعَةِ أَيَّانَ مُرْسَاهَا قُلْ إِنَّمَا عِلْمُهَا عِندَ رَبِّي لاَ يُجَلِّيهَا لِوَقْتِهَا إِلاَّ هُوَ ثَقُلَتْ فِي السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ لاَ تَأْتِيكُمْ إِلاَّ بَغْتَةً يَسْأَلُونَكَ كَأَنَّكَ حَفِيٌّ عَنْهَا قُلْ إِنَّمَا عِلْمُهَا عِندَ اللّهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لاَ يَعْلَمُونَ-اعراف 187-


"درباره قیامت از تو می پرسند که چه وقت فرا می رسد بگو علم آن نزد خداوند است هر موقع وقت آن رسید آشکار می شود و ناگهان بارگران آن بر کیهان مستولی می گردد. چنان از تو  می پرسند  گویا  تو می دانی بگو علم آن فقط نزد خداوند است ولی اکثر مردم علم آن را ندارند ".نکته بارز این آیه کلمه لا تاتیکم الا بغتته است. علامه طباطبائی  رحمته الله علیه در تفسیر این جمله لا تآتیکم الا بغتته در آیه فوق در المیزان چنین آورده " پدید آمدن چیزی ایست بطور ناگهانی و بدون آنکه  قبل از پدید آمدن معلوم باشد". پس معلوم می شود چیزی که قبلا نبوده به ناگهان ظاهر می شود.

اثرنزدیک شدن قیامت  بر کیهان خیلی سنگین است و باعث جمع شدن  آن می گردد. نظریه علمی می گوید دو حالت ممکن است برای کیهان پیش آید.

حالت اول اگر چگالی کیهان از چگالی ویژه آن که نسبت مستقیم  با  ثایت هوبل دارد کوچکتر باشد کیهان تا ابد گسترش می یابد. حالت دوم عکس آن باعث توقف انبساط و جمع  شدن  کیهان میشود که این جمع شدن با افزایش سرعت آن بر حسب زمان است و برگشت به حالت اول پیدایش کیهان است. یعنی علائم آن طی مدت زمانی بروز می کند که بر اساس ثابت هوبل مساوی است با 15 کیلومتر در ثانیه در هر میلیون سال نوری، اگر چگالی کیهان بطور مثال  دو برابر چگالی ویژه آن باشد. کیهان دارای عمر ده میلیارد سال است و باید  به انبساط خود ادامه دهد و سپس انبساط  متوقف و درست به همین زمان نیاز دارد، جمع و چگالی آن بی نهایت زیاد شود مانند مرحله پلانک (نقل از کتاب استفان واینبرگ سه دقیقه اول پیدایش جهان فصل هشتم ترجمه آلمانی).

نظریه دوم مطابق نظر قرآن است ولی قرآن می فرماید زمان آن را  فقط  خدا می داند و آن  وقت به یک باره کیهان جمع می شود و حادثه ای رخ می دهد که علم آن را پیش بینی نکرده است. زیرا خداوند اراده می کند  و امر او در یک چشم بهم زدن اجرا می شود همان طور که کیهان در یک چشم به هم زدن ابداء شد.

يَوْمَ نَطْوِي السَّمَاء كَطَيِّ السِّجِلِّ لِلْكُتُبِ كَمَا بَدَأْنَا أَوَّلَ خَلْقٍ نُّعِيدُهُ وَعْدًا عَلَيْنَا إِنَّا كُنَّا فَاعِلِينَ-

روزى كه کیهان را همچون لوله  کردن صفحه نامه‏ ها درهم مى‏ پيچيم همان گونه كه در آغاز آن را ابداء كرديم -( شاید اشاره به کما بدانا اول خلق به همان چگونگی و سرعت ایجاد  کیهان باشد ) دو باره آن را بر می‏ گردانيم و ما به وعده خود عمل می کنیم-انبیاء 104-

.وَيَقُولُونَ مَتَى هَذَا الْوَعْدُ إِنْ كُنتُمْ صَادِقِينَ مَا يَنظُرُونَ إِلَّا صَيْحَةً وَاحِدَةً تَأْخُذُهُمْ وَهُمْ يَخِصِّمُونَ فَلَا يَسْتَطِيعُونَ تَوْصِيَةً وَلَا إِلَى أَهْلِهِمْ يَرْجِعُونَ-یاسین 36- می گویند اگر راست می گوئید این وعده (عذاب روز قیامت ) کی است، فقط  یک صیحه واحد و عظیم که نه  فرصت وصیتی دارند و نمی توانند  بسوی کسان خود برگردند. این نفخ فی الصور نیست صیحه عظیم است که حیات در زمین بر چیده می شود. بر چیده شدن حیات  در زمین زمانی آغاز می شود که هنوز انسان هائی بر آن زندگی می کنند و این نظریه قرآن است. هنگامی که اراده  ذات باریتعال بر بر چیدن حیات در کره زمین قرار گیرد واقعه عظیم  و ناگهانی بر زمین  مستولی میشود. همانند اصابت  یک  جرم  فضایی  مانند  انقراض دایناسورها ولی به مراتب شدیدتر و این حادثه را علم نمی تواند پیش بینی کند.


یک صیحه واحده باعث  برچیده  شدن حیات می گردد و مرگ انسان را فرا می گیرد و این  واقعه ناگهانی  است به  طوریکه  انسان ها  غافلگیر می شوند ( آیه 36 سوره یاسین ). قبل از بر چیده  شدن حیات آثار آن بر زمین مستولی می شود. تغییرات  آب و هوایی، خشکسالی های  پی در پی باعث تغییرات در پوسته جامد زمین می شود. شرایط  زندگی کردن  بر روی آن عذاب آور می شود. این مرحله را قرآن یوم العذاب می نامد و یا  دوره  آخر الزمان که  دوره پایانی حیات در زمین است. کفر و فساد و ظلم و بی ایمانی از یک طرف و تجاوز به محیط زیست و بهم خوردن  اکو سیستم  شرایط زندگی را برای انسان ها سخت می کند و مومنان در تنگنای  شدید قرار می گیرند و ظهور حضرت مهدی (ع) به اعتقاد  شیعیان و مسلمانان و حضرت عیسی(ع) به اعتقاد مسیحیان در این دوره است- علاقمندان می توانند به مقاله  روزهای هزار و پنجاه هزار در جهان مادی است یا در قیامت مراجعه فرمایند.

يُدَبِّرُ الْأَمْرَ مِنَ السَّمَاءِ إِلَى الْأَرْضِ ثُمَّ يَعْرُجُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ أَلْفَ سَنَةٍ مِّمَّا تَعُدُّونَ سجده/5

امر خداوند از آسمان (آسمان زمین ) تا  زمین جاری است و این امر جاریه  که  امر حیات است در مدت هزار سال جمع می شود و به سوی خداوند بر میگردد. ( پایان حیات موجودات وانسان )

وَ يَسْتَعْجِلُونَكَ بِالْعَذَابِ وَ لَن يخلِفَ اللَّهُ وَعْدَهُ وَ إِنَّ يَوْمًا عِندَ رَبِّكَ كَأَلْفِ سَنَةٍ مِّمَّا تَعُدُّون از عذاب سئوال می کنند و وعده آن را خداوند انجام میدهد در روزی که به حساب شما هزار سال است.

وَلَنُذِيقَنَّهُم مِّنَ الْعَذَابِ الْأَدْنَىٰ دُونَ الْعَذَابِ الْأَكْبَرِ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ - به آنان از عذاب نزدیک (عذاب این دنیا) پیش از عذاب بزرگ (آخرت) می‌چشانیم، شاید باز گردند. عذاب ادنی همان عذاب آخرالزمان است . امر و قوانین جاریه الهی از آسمان زمین و زمین جاری است و یک امر طبیعی است و اشاره به قوانین حیات در زمین دارد .

فَقَضَاهُنَّ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ فِي يَوْمَيْنِ وَأَوْحَى فِي كُلِّ سَمَاء أَمْرَهَا وَزَيَّنَّا السَّمَاء الدُّنْيَا بِمَصَابِيحَ وَحِفْظًا ذَلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ –زمان خلقت زمین وهفت جو آن وَأَوْحَى فِي كُلِّ سَمَاء أَمْرَهَا-ا مر به صورت قوانین جاریه در زمین و آسمان زمین بر قرار می شود.

خداوند متعال می فرماید این امر الهی در هزار سال شما انسان ها بسوی خداوند برمی گردد قوانین حیات در زمین در یک دوره هزار ساله برچیده میشود. دوره برچیده شده حیات در زمین از آغاز تا پایان هزار سال ما است. شاید شروع شده باشد. الله اعلم. امر جاریه حیات به کجا می رود. بر اساس نظریه  قرآن امر از خدا است و بسوی او بر میگردد. انا لله وانا الیه راجعون-همه چیز از خداست و به سوی او برگشت داده می شود  مدل استاندارد کیهان آیه ای علمی که از محافل علمی به مرده و قبرستان نزول داده ایم. سید محمد تقوی اهرمی اسفند 1393-ویرایش دوم شهریور 1395 ویرایش جدید بهمن 1397، خرداد 1399-ویرایش جدید شهریور 1402

 

بازدید: 7996

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید