قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

خلق الساعه و قرآن

 مقدمه نوشتار

زمین طی فرایندی زمان بر از توده  ابر خورشیدی و هم زمان با سایر سیارات منظومه شمسی از خورشید جدا و خرده سیارات هم احتمالا از برخورد دو سیاره با یکدیگر ایجاد شدند. علم اختر شناسی چگونگی این فرآیند و بسیاری نکات مهم آن را هنوز کشف نکرده است. سالیان دراز گذشت تا زمین شکل کنونی خود را پیدا کند. حیات در آن ایجاد شود و انسان به تمدن کنونی برسد. هم زمان با پیدایش انسان نظرات گوناگونی در چگونگی خلقت انسان ابراز شد. کهن ترین نظریه پیدایش موجودات زنده  بر پایه اصل ایجاد یک باره از ماده اطراف خود می باشد که به غلط به خلق الساعه معروف شده است. معنی خلق الساعه یعنی ایجاد یک باره که شامل همه چیز می شود. مثلا علم فیزیک می گوید کیهان یکباره و از هیچ خلق شد. یعنی کیهان خلق الساعه ایجاد شد. این اصطلاح بیشتر در باره خلق موجودات زنده مطرح شد و ریشه آن هم از پیدایش آدم از گل و به یکباره تخیلات انسان به دلیل فهم زمان خود شکل می گیرد. خداوند در کتب توحیدی فرمود ما انسان را از خاک آفریدیم. فهم انسان در زمان متفاوت نسبت مستقیم با آگاهی های علمی زمان خود دارد. در کتب دینی قدیم  اثری از کلام  خداوند  نیست، بلکه تفسیر انسان ها از کلام خدا جایگزین کلام خداوند شده است. خداوند از خاک گل درست کرد و گذاشت  ور بیاید و سپس هیکل آدم را ساخت و آن هیکل به فرمان خداوند به یک باره زنده  شد بی مقدمه و تنها با آب و گل. این شد خلق الساعه و پایه  تفکرات انسان شکل گرفت. 

خلقت موجودات زنده به صورت یکباره از محیط اطراف

یکی از موضوعات در این دیدگاه هم خلقت موجودات زنده  به صورت یکباره از محیط اطراف است که برداشت های دانشمندان تا قرن 17 میلادی بر باور خود  نشانده بود. پدیده ایجاد یکباره مگس، موش، شپش در محیط گندیده و کثافات را سالیان دراز پس از خلقت انسان به عنوان یک ادله بر پیدایش موجودات زنده ازجمله انسان توجیه میشد. برداشت از کتب ادیان الهی هم این موضوع را  تائید می کرد. از آنجائی که کتب ادیان الهی و روش نزول وحی کلامی بوده و مانند قرآن در یک محدوده زمانی نازل شده  ضبط این کلام و نگهداری اصل متن  وحی با شرایط آن زمان امکان پذیر نبوده و پس از مدتی کلام خداوند با تصورات ذهنی و باور عمومی تفسیر شده و سالیان بعد به طریق  روایات به تحریر در آمد و این دیدگاه داخل متن کتب (تورات و انجیل) قرارمی گیرد و اصل کلام خداوند تحریف شده است. نظریه خلق الساعه هم شکل مذهبی به خود می گیرد. کلمات خلقت کیهان در شش روز، خلقت انسان از گل رس، هفت آسمان بطور مثال همه کلمات خداوند بوده است که در لابلای وحی به پیامبران به آن اشاره می شده و در ادبیات انسان قرار می گیرد، تصورات ذهنی انسان با دانش روز آن را توجیه می کرده است.

این کلمات در قرآن نیز تکرار شده است. اینکه ما تصور می کنیم که خداوند مثلا کلمه سماوات و الارض را از نوح نقل کرده است غلط و نا روا است. در زمان صدر اسلام شرایط زمانی این فرصت را برای انسان فراهم نمود تا  اصل کلام  خداوند برای نسل های آینده حفظ شود و با پیشرفت علم مفاهیم آن برای انسان روشن شود. متاسفانه از آنجائی که تصورات کهن به ارث رسیده ریشه در تصورات ذهنی اسرائیلیات دارد و ما آیات متشابه را بر آن اساس تفسیر می کنیم حقایق علمی قرآن هم چنان پنهان مانده است. ما بر تصورات غلط  خود تعصب می ورزیم. نمونه آن کلمات  صلب و ترائب  و ماء مهین و ماء دافق و فرق آنها از نظر علم زیست شناسی و قرآن در قرآن است که با آخرین نظریه های علم زیست شناسی مطابقت دارد –صلب و ترائب – خوشبختانه اصل کلام خداوند در قرآن به عنوان سند در دسترس قرار دارد و واقعیت علمی آن بالاخره تصورات ذهنی کهن را کنار میزند.


نظریه خلق الساعه اساس و پایه تفکرات فلاسفه و دانشمندان قدیم است.

ارسطو بر اساس این طرز تفکر نظریه ای ارائه داد که تمامی موجودات زنده بر سه طریق بطور مستمر خلق می شوند. اول از طریق جفت گیری، دوم تکثیر و رشد و سوم بصورت ایجاد آنی از محیط اطراف مانند کرم هائی که در گوشت مانده پیدا می شوند و چنین  تصور می کردند که مگس ها دفعتا از گوشت گندیده خلق می شوند. بر اساس تصورات ذهنی برای خلقت تمامی موجودات زنده هم همین روش خلق شدن به یکباره اعمال شده است و استمرار داشته است. ماده گندیده عامل پیدایش حشرات و مگس ها است. انسان هم توسط خداوند از گل ولای گندیده به شکل ساختاری کنونی ساخته شد و با یک  فرمان زنده شد و همسر او را هم از گل باقیمانده  درست کرد. در تورات و انجیل تحریف شده صراحتا این واقعه در قالب داستان شرح داده  شده. تفکر خلق الساعه با چهره اعتقادی مذهبی در محافل علمی حاکم میشود.

به همین دلیل بوده که کلیسا از آن حمایت می کرده. خلق حیات یکی از موارد نظریه خلق الساعه است که رنگ غالب نظریه خلق الساعه را به خود گرفت و به عنوان اولین نظریه پیدایش حیات تا قرن 18و19 میلادی بر باور مردم  جهان به عنوان نظریه روز مستحکم شده بود. دانشمندان اسلامی هم از این نظرات بی بهره نبوده اند  و در آثار آن ها امروزه  هم به خوبی مشاهده می شود. این  تفکر که انسان از گل متعفن گندیده خلق شده از همین طرز تفکر ایجاد شده است. در معنی کلمه حما مسنون هم این موضوع را مشاهده می کنیم حما مسنون گل سیاه گندیده (بسیاری بدبو هم به آن اضافه کرده اند) تعریف شده است. این نظریه در سال 1668 توسط فرانسیسکو ردی با آزمایشی ساده رد شد. وی نشان داد که اگر ما  گوشت را از مگس ها  دور نگه داریم لارو ها از آن پیدا نمی شوند. وی یک نظر کلی بیان کرد. گیاهان و جانوران فقط از خود آنها ایجاد می شوند. موجود زنده از موجود زنده به وجود می آید.

با کشف میکروسکوپ دانشمندان با دنیای موجودات بسیار ریز مانند باکتری ها  و ویروس ها آشنا شدند. در سال 1768 کشیش ایتالیایی  اسپال نزانی Spallanzani ثابت کرد اگر ما گوشت را از جریان هوا دورنگه داریم باکتری ها  نمی توانند به یک باره خلق شوند. وی آزمایش خود را ابتدا پخت و سپس از هوا دور نگه داشت به اصطلاح امروزی آن را استرلیزه کرد. طرفداران نظریه خلق الساعه بر این عقیده بودند که او ساختار حیات زائی هوا را  با پخت و پز از بین برده. بنابراین به عقیده خلق الساعه خللی وارد نشده است. در سال 1862 دانشمند معروف لوئی پاستور آن آزمایش را مجددا  تکرار کرد و جریان هوا را با  گذاشتن فیلتر برای ورود میکرو ارگانیسم  ها مسدود کرد ولی مانع  ورود هوا نشد و باکتری هم خلق  نشدند  و آزمایش کشیش  ایتالیایی مورد  تایید  قرار گرفت و نظریه خلق الساعه برای زیست شناسان و دانشمندان علوم تجربی منسوخ شده در نظر گرفته  شد. البته مذهبیون اروپائی بر خلق الساعه بودن خلقت همچنان باقی ماندند، چرا که در کتاب مقدس تورات و انجیل صراحتا این برداشت را تایید میکرد.

با پیدایش تئوری های پیدایش حیات و بحث چگونگی پیدایش حیات از ماده بی جان (همان موضوعی که در زمان پاستور اساس نظریه  خلق الساعه بود و رد شد که موجود زنده  فقط از موجود زنده  ایجاد می شود وبال گردن ماتریالیست ها  قرار گرفت) نظریه خلق الساعه در مورد خلقت جاندار از بی جان از حالت سنتی به یک نظریه پویا و قابل بحث در آمد. طرفداران این نظریه اینکه در حال حاضر خلقی از ماده  بی جان صورت نمی گیرد را مورد تایید قرار دادند ولی هم چنان عقیده داشتند و دارند که هر موجود زنده به شکل کنونی توسط خداوند دفعتا و بدون مقدمه خلق شده است و تکامل در روند  حیات موجودات نقش نداشته است. مذهبیون این نظر را حفظ کردند. در نظریه خلق الساعه دو موضوع اساسی نهفته است. خداوند موجودات زنده را از ماده بی جان آفرید و دوم خلق خود به خودی و به یک باره  بوده است.


همانطور که اشاره شد  کلام خداوند در انجیل و تورات با تصورات ذهنی انسان ها مخلوط شده و متاسفانه اصل وحی و کلام خداوند در این کتاب در دسترس نیست ولی ما اعتقاد داریم که تورات و انجیل وحی است و کلام خداوند و آخرین اصلاحیه این کلمات با تجدید یا به اصطلاح ویرایش و نگارش جدید در قرآن منعکس شده و خوشبختانه اصل کلام خداوند در قرآن دست نخورده به بشریت اعطائ شده که می تواند تاییده ای باشد بر اصالت این دو کتاب مقدس مشروط به اینکه کلام وحی خداوند را با تصورات ذهنی کهن که یادگار نظریه خلق الساعه است مخدوش نکنیم.

این تعریف بسیار خلاصه ای بود از نظریه اول در پیدایش حیات یعنی خلق الساعه. البته با تحولات پیش آمده  و بررسی های علمی خلق الساعه موجودات زنده  به صورت انفرادی و به یک باره  تا  اندازه ای رنگ باخته و منحصر شده به خلقت انسان بصورت دفعتا. بعلاوه دو موضوعی که مادیون بر علیه نظریه خلق الساعه به عنوان ایراد بیان کردند. اول موجود زنده از ماده بی جان ایجاد می شود و دوم حیات بصورت خلق الساعه از ماده بی جان ایجاد شده .هر دو مورد در زمین اولیه رنگ واقعیت به خود گرفته است آن ها مجبور شده اند این دو واقعیت را بپذیرند. حیات امر خدا است.


نکات مهم  و اصلی طبیعت گراها درباره خلقت اولیه حیات در زمین اولیه که  توسط الکساندر ایوانف اوپارین به عنوان اولین نظریه علمی در مورد چگونگی پیدایش حیات در زمین اولیه مطرح شد ون کات مهمی که مورد تایید علم زیست شناسی قرار دارد پایه  بررسی های علمی پیدایش حیات قرارگرفته است. البته آزمایش وی نکات قابل انتقادی دارد که توسط برخی از دانشمندان مورد نقادی علمی قرار گرفته است. نکات زیر که مبنای  بحث  پیدایش حیات در زمین اولیه  در علم زیست شناسی است عبارتند از:


حیات مانند سایر پدیده های طبیعی از طبیعت مادی است. به عبارتی از ماده بی جان منشاء گرفته است.(همان نظریه خلق الساعه)
حیات از نقطه ای مادی آغاز شده و مشمول پروسه زمان بر بوده است. خلق الساعه نبوده است
حیات در زمانی مشخص و از ترکیبات شیمیایی آلی اولیه ایجاد شده است.
تمامی دانشمندان زمین شناسی و زیست شناسی بر اساس موارد فوق و با استناد به فسیل های بدست آمده و آزمایش های مختلف انجام شده تلاش میکنند با ارائه نظرات راز پیدایش حیات را پیدا کنند و تا کنون موفق شده اند تئوری های مختلفی ارائه نمایند ولی هنوز سئوالات بسیاری باقی مانده است. جمله های کلیدی در سر نوشت حیات جا باز کرده و واقعیت علمی به خود گرفته اند. این جمله ها عبارتند از:


حیات از ترکیبات شیمیایی اولیه مانند آب، متان یا  کربوئیدرات ها، آمونیاک و سایر و در چهار مرحله ایجاد شده است.
ابتدا می بایستی غذای موجودات اولیه در طبیعت به فراوانی ایجاد شده باشد تا موجود زنده اولیه بتواند ادامه حیات دهد.
اولین واکنش شیمیائی روی سنگ رس و یا سنگ پیریت به عنوان کاتالیزاتور اتفاق افتاده است.
محیط واکنش باید داغ  و درجه حرارت می بایستی بالای نقطه جوش آب باشد.
واکنش باید در محیطی عاری از اکسیژن و تاریک اتفاق افتاده باشد.
بر اساس این موارد سه تئوری اصلی شکل گرفته است.اول حیات در اعماق اقیانوس و بر روی سنگ پیریت که از دهانه  آتشفشان های زیر اقیانوس خارج میشوند ایجاد شده. دوم حیات بر روی پوسته جامد تازه شکل گرفته و در برکه ها و دریا که در آن مواد غذایی فراوان در حد سوپ اولیه وجود داشته است ایجاد شده و سوم از خارج از زمین به زمین منتقل شده است .هر کدام از این سه شاخه اصلی تئوری ها در نظرات متفاوتی بحث و تجزیه و تحلیل میشود و اشکالاتی و سئوالاتی علمی فراوانی مطرح است.


قرآن در موارد فوق چه نظری بیان داشته است


آیات فراوانی در خلقت حیات و درون آن انسان در قرآن وجود دارد که نکات مهم نظریه خلق الساعه را رد میکند ولی ایجاد موجود زنده از ماده بی جان برای اولین بار به صورت خلق الساعه را تایید میکند این نکته همان وحی (نفخت من روحی) خداوند است که در کتب ادیان الهی آمده و به سرنوشت خلق الساعه و یا تصورات ذهنی انسان باستان تعویض و مخدوش شده است. البته در مرحله نخستین خلقت موجود اولیه حیات که براساس یافته های علمی اولین نطفه حیات باکتری های غیر هوازی بدون هسته و غشاء هسته ای است اتفاق غیر طبیعی و ماوراء مادی رخ می دهد  و در درون صلصال و از توده سیاه یا رسوب حما مسنون  و در مرحله چهارم  اقوات ماده  بی جان به جاندار تبدیل میشود و این رویداد عملا خلق الساعه است ولی تنها برای یک بار و پس از آن تمامی موجودات زنده از این سلول اولیه حیات نشات می گیرند. این خلق الساعه (کن فیکون) در قرآن در سه رویداد مهم اتفاق افتاده است. البته در جهان مادی و در قیامت هم کن فیکون داریم که از بحث ما خارج است

اول ایجاد کیهان از هیچ –اینجا کلیک کنید- و دوم تبدیل ماده بی جان به جاندار در خلقت اولیه حیات – خلقت حضرت عیسی و آدم –اینجا کلیک کنید-. هرسه مرحله با عبارت کن فیکون بیان شده است.

مقالات متعددی درباره خلقت حیات بر اساس علم روز و قرآن در سایت حما مسنون ارائه داده ام که توصیه میکنم علاقمندان به نگرش نو و علمی به آیات  قرآن آنها را مورد مطالعه قرار دهند. مطالب عنوان شده در موضوع خلقت انسان در قرآن کاملا  منطبق بر آخرین دست آورد های علمی است و میتواند مورد استفاده  دانشمندان علوم زمین شناسی و زیست شناسی  قرار گیرد و آن را باید باور کنیم -خلقت انسان با نگاهی جدید و مطابقت با علم روز- پیش نطفه. متاسفانه تصورات ذهنی کهن مربوط به هزار سال قبل که بر اساس علم  روز آن زمان توسط مفسران بیان شده و هیچ ارتباطی با آیات قرآن ندارد پرده  بر افکار ما انداخته و حقایق قرآن مهجور واقع شده. ما برخلاف توصیه  خداوند که در آیات متشابه  تفکر و تعقل کنید را بکار نمی بریم و همان داستان انحراف در تورات و انجیل است با این تفاوت که اصل آیات قرآن محفوظ  و در دسترس قرار دارد و ما باید تصورات ذهنی خود را فدای قرآن کنیم نه برعکس، قرآن را فدای تصورات ذهنی کرده ایم. اگر به قرآن و خداوند اعتقاد داشته باشیم باید بپذیریم که علم هم مخلوق خداوند است و خداوند خلاف علم  چیزی بیان نمی کند باید مطالب را از قرآن کشف کنیم  و بر تصورات ذهنی خودمان شک کنیم. راه  دشوار و درازی برای نشان دادن حقانیت علمی قرآن در پیش رو داریم. نواندیشی علمی در آیات متشابه یک ضرورت است اگر تحجر ما بگذارد. راه را با مقالات جدید انشاءالله ادامه میدهیم با ما باشید.

هرگونه نظر و یا انتقاد به ما در این راه یاری می رساند.سید محمد تقوی اهرمی تیرماه 1397 ویرایش جدید خرداد 1399-ویرایش جدید مهر ماه 1402

 

بازدید: 3865

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید