قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

داستان آفرینش در قرآن از دید علوم طبیعی بخش دوم پیدایش زمین

 

مقدمه نوشتار


در بخش نخست این داستان به جهان بینی قرآن در آفرینش کیهان اشاره شد. براساس آیات متشابه قرآن که در بخش نخست اشاره شد خداوند کیهان را که خلق کرد طرح و برنامه او بر ایجاد آب قرار داشت. آب پایه خلق حیات است و حیات هم  پایه  خلق انسان و پایه و اساس خلق حیات هم در جو هفت طبقه زمین است. فاکتور های بیشماری از نظر علم این موضوع را اثبات میکند. قرار گرفتن طبقات جو زمین روی هم و قوانین و فاکتور های درون آن و فاصله دقیق و برنامه ریزی شده خورشید از زمین و کج شدن محور عمود بر گردش مدار دور خورشید به میزان 23 درجه و تثبیت و نگه داری آن حیات را بقا ء می بخشد و جو حیات را درون خود با سقف خود از تشعشعات نور خورشید، امواج الکترومغناطیس، باد های خورشیدی و نفوذ شهاب سنگ های بیشمار که قرآن آن را شیطان مارد نامیده است محفوظ نگه میدارد. کوچکترین انحرافی در اندازه این فاکتور ها حیاتی شکل نمی گرفت. همه این موارد را علم بیان داشته است. قرآن جو هفت طبقه زمین و زمین را که لازمه حیات است را سموات الارض و برخی موارد سبع السموات و در بسیاری از آیات سماء نام برده است و خلق آن را از خلق حیات و انسان مهم تر بیان فرموده.


أَأَنْتُمْ أَشَدُّ خَلْقًا أَمِ السَّمَاءُ بَنَاهَا - رَفَعَ سَمْكَهَا فَسَوَّاهَا –آیا آفرینش شما مهم تر است یا آسمانی را که بنا نهاد و سقفش را بالا برد و آن را سر و سامان داد. خداوند پایه خلقت حیات را از آغاز خلق ماده می داند از ابتدای انبساط کیهان. فطرنی ایجاد کردن از انبساط کیهان است. بنابراین کره زمین محل سکونت انسان و آزمایش او است و تمامی شواهد در جو زمین و زمین را خداوند به عنوان آیات و یا نشانه های خود به ما تذکر می دهد. دنیا محل اعمال انسان است و آخرت محل امتحان دادن. ربط دادن سموات و الارض و سماء به دنیای خیالی بیرون از زمین ناشی از بی اطلاعی از جهان بینی و فهم قرآن است ما در جهان مادی مجردات نداریم.

بنابراین داستان ما بر اساس علم و قرآن در سموات والارض، سبع السموات و جو زمین است. آیات بیشماری این موضوع را ثابت می کند. اینکه خداوند در آیه ای بیان فرموده که میوه بهشتی برای حضرت مریم فرستاده  موردی ماوراء جهان مادی نیست اراده خداوند بر هر چیزی قرار گرفت از طریق امر خود آن را در جهان مادی اجراء می کند. علم کوانتوم ابزار این کار است. ارتباطی به سماء خیالی ندارد. محل استقرار ماعده  زمین است. از آنجائی که سماء زمین رزق و روزی  حیات را تامین می کند. تشبیهی برای فرستادن ماعده است و خداوند با علم کوانتوم و تله پورتیشن میوه تازه را از یکی از نقاط زمین به محل ارسال می کند. مانند معراج حضرت رسول اکرم(ص) از مکه به بیت المقدس.

به مقالات دلیل علمی قرآن در باره هفت اسمان به عنوان جو زمین و همچنین سماوات هفت آسمان و خرافات مراجعه فرمایید.

نکته مهم دیگری که ممکن است برای برخی سوال برانگیز باشد این است که آیا در ستارگان و کهکشان های بیشمار هم حیات وجود دارد. برنامه ریزی خلقت مانند نرم افزاری است که تمامی شرایط بر اساس آن تنظیم شده اگر در سیاره ای شرایط فراهم گردد حیات هم وجود دارد ولی حیات شبیه حیات زمین به گفته بسیاری از دانشمندان بسیار بعید است و این حیات مختص زمین است. اینکه در شهاب سنگ ها مولکول های آلی یافت می شود و در سیاره ای آثاری از حیات کشف می شود طبیعی است شرایط حیات لحظه ای بر اساس نرم افزار تدوین شده خداوند بر آن جرم سماوی فراهم می شود ولی بقاء ندارد و روند حیات قطع میگردد. مولکول های پایه حیات، حیات نیست.


پیدایش زمین از نظر قرآن


در آیه 9 سوره فصلت خداوند به خلقت زمین در دو دوره اشاره کرده است.
قُلْ أَئِنَّكُمْ لَتَكْفُرُونَ بِالَّذِي خَلَقَ الْأَرْضَ فِي يَوْمَيْنِ وَتَجْعَلُونَ لَهُ أَندَادًا ذَلِكَ رَبُّ الْعَالَمِينَ- آیا به کسی که زمین را در دو دوره خلق کرد کافر میشوید و برای او شریک می تراشید او رب العالمین است. دو دوره ای که خداوند اشاره می کند دو دوره منفک از هم هستند، همانطور که در خلقت کیهان در شش دوره در قسمت اول مقاله اشاره شد هر دوره ماهیتا از دوره قبل منفک بوده است. این دو دوره با توجه به آیه بعد تا پیدایش رواسی یا قرار گرفتن پوسته جامد بر روی لایه های زیرین ادامه داشته است. به تصویر زیرن گاه  کنید زمین در حال سرد شدن است و دارد لایه خارجی روی زمین شکل میگیرد و این آیه دقیقا به این لحظه اشاره میکند. وقتی لایه از حالت گداخته به داغ تبدیل شد حدود 150 درجه رخ داد های حیات اتفاق می افتد

بعد از دو دوره پیدایش زمین و ادامه آیه قبل می فرماید. وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ مِن فَوْقِهَا وَبَارَكَ فِيهَا وَقَدَّرَ فِيهَا أَقْوَاتَهَا فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَوَاء لِّلسَّائِلِينَ- و قرارداد در زمین و از بالای آن رواسی (پوسته جامد) و برکت را در آن نهاد و غذای مورد نیاز موجوداتی که باید خلق شوند را در چهار دوره مقدر و یا برنامه ریزی کرد. دو نکته مهم در آیه است که مفسرین محترم به آن توجه ای نمی کنند. اول رواسی را کوه معنی می کنند. در صورتیکه کوه ها حدود 200 تا 250 میلیون سال پیش و بر اثر حرکت قاره ها به وجود آمدند و در زمین تازه تولد شده بعد از دو دوره پیدایش کوهی وجود نداشته است. جمله در زمین و از بالای آن رواسی را قرار داد معنی قرار گرفتن پوسته جامد بر روی لایه های گداخته است که سرد میشود و لایه خارجی را تشکیل می دهد و این اشاره به لحظات اولیه پیدایش زمین دارد. دوم قدر با فتحه ق و تشدید دال معنی تقدیر و برنامه ریزی می دهد و خلق کردن و اندازه گیری کردن از لحاظ لغوی معنی نمی دهد. 

خداوند می توانست بفرماید خلق اقواتها فی اربعه ایام. کلمات خداوند حساب شده بکار برده شده و ما باید همان را ترجمه کنیم، وقتی قدر را خلق معنی می کنیم شبهه فراوان درست میکنیم و بحث شش روز و هشت روز خلقت کیهان را ابداع و اذهان را مشوش می کنیم. این لحظه زمانی را به خاطر داشته باشید که برای داستان ما اهمیت ویژه ای دارد و رخ داد های حیات بر روی همین رواسی صورت میگیرد ولی با فاصله زمانی بسیار. کلمات کلیدی بارک فیها و اقواتها و سواء للسائلین پایه و اساس تمامی آیات متشابه در خلقت انسان است. بارک فیها قرار دادن رس در پوسته جامد است و همه میدانیم که خاک کشاورزی کنونی که برکت خداوند در آن است و حیات زمین بدون آن امکان پذیر نیست 80 درصد پوسته جامد زمین این برکت است که در زمین اولیه به صورت سنگ رس خلق شد و در اثر فرسایش میلیارد ساله نرم شد و با هموس مخلوط شد و امروز ما از آن بهره برداری میکنیم. اقوات هم غذای قابل خوردن برای موجدان اولیه حیات که قرار است خلق شوند. در صلصال و از حما مسنون و غذای کنونی ما منظور نیست و هر چیز جای خودش را دارد.


علم و پیدایش زمین


آخرین نظریه های ارائه شده در تشکیل منظومه شمسی حکایت از این دارد که گاز و غبار کیهانی شامل 75 درصد اتم هیدروژن و 25 درصد اتم هلیوم و ناخالصی به مقدار تنها حداکثر 1 درصد سایر عناصر( در این نسبت نظرات مختلفی وجود دارد ولی همه جمع این دو عنصر را حدود 99 درصد کل عناصر معرفی می کنند) که در اثر انفجار یک ستاره در فضا پخش شدند در نقطه ای تجمع و فشرده شدند و بر اثر نیروی گرانش در حال تشکیل، گاز و غبار در مرکزیت توده ابر خورشیدی جذب شدند و حرکت گردشی و دورانی همه گاز و غبار را در یک سطح بشقاب مانند پهن کرد. گاز های لبه توده ابر خورشیدی سیارات گازی را تشکیل دادند و 99/8 درصد گاز و غبار کیهانی جذب خورشید شد و بقیه غبار چهار سیاره سنگی نزدیک خورشید را تشکیل دادند. در اثر تجمع کلوخه های ریز و میکرو غبارها در یک نقطه داغ و فشرده و بصورت پلاسمای ماده در آمدند و زمین را به وجود آوردند. غبار منظور کلوخه های میکرو شامل اتم  سایر عناصر غیر از دو عنصر اصلی هیدروژن و هلیوم است، مانند مثلا آهن، اکسیژن، کربن و سایر که در ساختار زمین و سیارات سنگی بکار رفتند.

خورشید در مرکزیت توده ابر خورشیدی به دلیل حرارت بسیار بالا به هم جوشی هسته ای روی آورد و گازهای هیدروژن فراوان به هلیوم تبدیل و امروزه هم چنان هیدروژن را می سوزاند و به هلیوم تبدیل و نور افشانی می کند. زمین و سیارات دیگر کلوخه ها یا غبار کیهانی را به خود جذب و فشرده شدند و ابتدا ذوب و سپس گداخته و سرد شدند. در حقیقت نظریه علمی می گوید زمین تنها در یک دوره و از کلوخه ها یا غبار کیهانی به وجود آمد و قرآن می فرماید از دو دوره. نظریه فوق دارای اشکالات فراوانی است. در بدو تشکیل توده ابر خورشیدی همه گاز ها و غبار کیهانی به نسبت مساوی در فضا پراکنده بودند و کلوخه ها به صورت میکرو در گاز و غبار کیهانی که توده ابر خورشیدی را به وجود آوردند تنها کمتر از 0/1 درصد کل را تشکیل می داد. خورشید در مرکزیت خود خیلی سریع تراز سیارات دارای گرانش قوی شد و این گرانش اجازه نمی داد غبار ها جذب سیارات سنگی شوند و یا  دو ذره کلوخه با گرانش خود بهم وصل شوند. این عیب بزرگ این نظریه است که علم برای آن پاسخ  ندارد.


در اثر گرانش قوی مرکز توده ابر خورشیدی درصد بالائی از این ابر خورشیدی جذب خورشید شد بیشتر از 99 درصد جرم منظومه شمسی در خورشید قرارگرفته است. گاز های لبه خارجی توده ابر خورشیدی که فاصله زیادی با مرکز داشتند و نیروی گرانش خورشید در ابتدای تشکیل بر آنها چندان تاثیری نداشت به فضا پرتاب شدند و سیارت گازی را تشکیل دادند. کلوخه ها یکدیگر را جذب و بزرگ تر شدند و سایر کلوخه ها هم بدان پیوستند و سیارت را تشکیل دادند .بر اساس این فرضیه میبایستی میلیون ها سیاره کوچک و بزرگ در فضای بسیار وسیع اطراف خورشید و با فاصله های زیاد تشکل شده باشند و از طرفی دیگر گرانش قوی خورشید اجازه جذب غبار را به این سیارات نمی داد.

آزمایشی اخیرا در آزمایشگاه سرن در خلا انجام شد و یک پر و یک گلوله آهنی را از ارتفاع پرتاب کردند و هر دو با هم به سطح پایین سقوط کردند ولی کسی متوجه موضوع ظریفی در آن نشد و یا به عمد آن را نادیده  گرفتند و آن جذب نشدن پر به وزنه آهنی بود. یعنی گرانش آهن پر را به خود جذب نکرد. دلیل قوی بودن جاذبه زمین باعث شد که جاذبه گلوله آهنی پر را به خود  جذب نکند. اینکه دو جسم در فضا همدیگر را جذب می کنند عملا به چالش کشیده شد- فیلم مقایسه سقوط پر وگلوله اهنی در خلاء. نکته دیگر که در جدول زیر تهیه شده توسط اینجانب نشان می دهد که 99 درصد غبار و گاز کیهانی نصیب خورشید شد و درصد بسیار کمی از غبار باقیمانده در فضای بسیار گسترده را سیارات می توانستند به خود جذب کنند و با توجه باینکه این نظریه می گوید سیارات فقط از غبار کیهانی شکل گرفتند منطقی به نظر نمی رسد.

 

کسانی که با ریاضیات آشنا هستند در صد عناصر کیهان و خورشید که از غبار و گاز تشکیل شده اند را با درصد جرم سیارات سنگین که قاعدتا مقدار آن با باقیمانده غبار که جذب خورشید نشدند را مقایسه کنند به نتایج ملموسی دست مییابند. با استناد به نظر قرآن که زمین در دو دوره تشکیل شده این نظریه را تقویت می کند که زمین هم مانند خورشید از مرحله همجوشی هسته ای یا تکامل هسته ای و تکامل شیمیایی عبور کرده است. در نظریه فوق و جذب کلوخه ها فقط تکامل شیمیایی وجود داشته است. اینکه من بر این نکته تاکید می کنم سایر آیات در خلقت حیات متکی بر نظریه زمین در دو دوره استوار است. برخی از دانشمندان در باره این دو دوره یعنی همجوشی هسته ای و تکامل شیمیایی در زمین اشاره کرده اند ولی نظریه تک دوره ای فعلا نظریه غالب است وایرادات کم کم دارد خودش را نشان میدهد. .بنابراین نظریه ای که قرآن در پیدایش زمین ارائه می دهد میتواند این نظریه باشد.


نظریه پیدایش زمین از نظر قرآن


سیاهچاله ای در مرکزیت توده ابر خورشیدی ایجاد (فلا اقسم به مواقع النجوم جایگاهی که ستاره ها از جمله خورشید در آن تشکیل شدند برنامه ریزی ذات باری تعالی است که خداوند با قسم به آن اهمیت آن را تذکر می دهد) باعث جذب تمامی غبار و گاز کیهانی شد و گاز های در حاشیه توده گسترده شده سیارات گازی را تشکیل دادند در مرکز توده ابر خورشیدی هسته مرکزی خورشید ایجاد و فشردگی و افزایش چگالی باعث بالا رفتن حرارت توده و هم جوشی هسته ای گردید. سیارات سنگی هم در این توده قرار داشتند و جزء آن بودند. همزمان همجوشی هسته ای را انجام می دادند. حرکت دورانی این توده باعث جدا شدن تکه هائی از این توده گردید (والارض و ما طحاها وقسم به زمین و عاملی  که باعث پرتاب شدن از اصل مبداء آن که می تواند خورشید باشد دلیل واضح بر این نظریه است) "آیة الله طالقانی در‌‌ تایید این مطلب می‌گوید: فعل «دحا» از لغات خاصی  است که فقط در این سوره آمده، و از جهت لفظ و معنا به «ظحا» که در سوره شمس آمده، شبیه است. اگر فعل «دحا» از «دحو» به معناى بشدت پرتاب کردن باشد، نظر آیه به مرحله نخستین خلقت و جدا شدن زمین از منشأ اصلى خود است" و این تکه ها در نزدیکی مرکزیت خورشید قرار گرفتند و گرانش خورشید مانع از پرتاب شدن آنها به نقاط  دور تر شد و همچنان دوره تکامل اتمی خود را طی می کردند و به مرور از مرکزیت خورشید دور می شدند. سیارات زیادی بصورت تکه های خورشیدی از آن جدا شدند و به مرور زمان تنها چهار سیاره سنگی باقی ماند و بقیه با هم برخورد و متلاشی شدند و خرده سیارات را تشکیل دادند و خورده سیارات فراوانی با زمین و سایر سیارت برخورد می کردند وآب مورد نیاز زمین را تامین کردند. زمین به مرور در مدار خود قرار گرفت. به مقاله تکامل اتمی و تکامل شیمیاِی مراجعه فرمایید.


فراوانی آب و اکسیژن در زمین از فراوانی گاز هیدروژن و هلیوم و هم جوشی آن ها در زمین ایجاد شد. این رخداد با برنامه ریزی زمان بندی شده صورت می گرفت و اصل تصادفی بودن این رخ داد ها وجود نداشته. چیزی که دانشمندان نمی خواهند قبول کنند و بدین جهت هنوز در بهت این نظم خارق العاده  به سر می برند. پایان دو دوره تشکیل زمین و همراه با سرد شدن لایه خارجی رواسی یا پوسته جامد بر روی زمین قرار گرفت و این قرار گرفتن یا جعل جزء خلق زمین نیست. در جدول فوق درصد سیلیسیوم در زمین بعد از اکسیژن قرار گرفته است. سه عنصر هیدروژن، اکسیژن و سیلیسیوم  رویهم که حیات زمین به وجود آنها وابسته است 86/6 درصد کل عناصر است. به جدول فوق مراجعه فرمایید. تصویر زیر می تواند زمان تحولات پیدایش اقوات بر روی پوسته زمین داغ را نشان دهد خورشید در آن زمان نورافشانی زیادی نداشت و زمین هم فاصله خود را با خورشید تنظیم نکرده بود 


قُلْ أَئِنَّكُمْ لَتَكْفُرُونَ بِالَّذِي خَلَقَ الْأَرْضَ فِي يَوْمَيْنِ وَتَجْعَلُونَ لَهُ أَندَادًا ذَلِكَ رَبُّ الْعَالَمِينَ-
وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ مِن فَوْقِهَا وَبَارَكَ فِيهَا وَقَدَّرَ فِيهَا أَقْوَاتَهَا فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَوَاء لِّلسَّائِلِينَ


در آیه فوق سه بار کلمه فیها تکرار شده است. و جعل فیها رواسی اشاره به زمین است که رواسی درآن قرار گرفت من فوقها و کلمه فیهای دوم و سوم میتواند به رواسی ارتباط داشته باشد. حیات در درون سنگ رس گداخته صلصال کالفخار مانند سفال است که رس خالص حرارت دیده در کوزه گری، انتخاب این کلمه تداعی رس خالص و حرارت میکند که فقط در همین زمان که پوسته جامد زمین که حاوی رس خالص بوده و دارد سرد میشود رخ داده. واکنش های شیمیاِی ایجاد مولکول های پایه حیات در چهار دوره اقوات برنامه ریزی شده. به مقاله چگونگی روند پیدایش حیات مراجعه فرمایید. و بداء خلق الانسان من طین و سپس خلق الانسان من صلصال من حما مسنون در اینجا آغاز میشود. جهان بینی خلقتی قرآن بر اساس برنامه ریزی زمان  بندی رخ داده و تمامی آیات خلقت انسان زنجیروار بهم متصل هستند و دقیقا مطابق آخرین نظریه علمی روز است. بریدن آیات و جدا کردن و مستقل تفسیر کردن بافت این جهان بینی را بهم میریزد. دانستن تاریخچه پیدایش زمین از نظر علم این تسلسل رخ داد ها را برای ما بیان و روشن می کند. در مقالات زیر مشروحا سه دوره پیش نطفه، نطفه و علقه را بیان داشته ام مطالعه آنها درک واقعیت و چگونگی خلقت انسان را آسان میکند و من نکات مهمی که در آن مقالات مطرح نکرده ام را می خواهم بیان کنم.

خلقت انسان با نگاهی جدید و مطابقت با علم روز- پیش نطفه

خلقت انسان در قرآن با نگاهی جدید و مطابق علم روز-خلقت نطفه و علقه

خلقت زمین تشکیل شده و داستان ما وارد مرحله آغاز حیات است که رخ داد های جالبی در آن به وقوع پیوسته و سوالات بی شماری را قرآن پاسخ می دهد و حتی فرا تر از علم. ما تا کنون روی ظاهر آیات متشابه و روی معانی کلمات توقف کرده ایم و وارد عمق مفاهیم آیات متشابه نشده ایم یعنی ابزار در دست ما علم نبوده است و طبیعی است که علماء ما به علم زمین شناسی و زیست شناسی و تاریخچه زمین هیچگونه اطلاعی ندارند و می خواهند آیاتی که پیوند ناگسستنی با این علوم دارند را تفسیر کنند آن هم با ابزار بینش قرن ها سال قبل. اینکه بسیاری می گویند که" علوم‌ تجربی «قطع مطابق واقع» به ما نمی‌دهد و چنین ادعایی هم ندارد، بلکه خطاپذیر است؛ بنابراین، عقل به ما حکم می‌کند که دلیل قطعی قرآنی را بر دلیل ظنی (نظریه های علمی) ترجیح دهیم".

این درست نیست که علوم طبیعی قطع مطابق واقع به ما نمی دهد علوم طبیعی نظریه های علمی را با تجربه به اثبات میرساند. نظریه ها باید ابراز شود و علم با تجربه آن ها را اصلاح و اثبات می کند. مانند نظریه بطلمیوسی که نظریه غالب در جهان بود که با تجربیات علمی منسوخ شد. دانشمندان نظریه های خود را با تجربه و دست آورد های فیزیکی و تجربی بدست آورده اند و تنها سوالاتی برایشان هنوز حل نشده که به مرور قابل حل است. بنابراین ما باید با کمک علوم تجربی و اشاره آیات متشابه رمز آن را کشف کنیم. اساس و ابزار باید علوم طبیعی باشد تا بتوانیم واقعیت را کشف کنیم. تمامی نظرات گذشتگان در باره خلقت انسان همه بر اساس برداشت علمی آن زمان نگاشته شده پس آن زمان علم قطع مطابق واقع به ما می داد ولی اکنون که عصر شکوفایی علم است به خاطر توجیه نظرات کهن به علم ایراد می گیریم تا همچنان به نظر گذشتگان  وفادار باقی بمانیم ،حال هر چه سر آیات متشابه قرآن درآید فدای نظر گذشتگان و قرآن را در مهجوریت علمی قرار دهیم. عجب انصافی برخی دارند. داستان ما وارد مرحله پیدایش حیات می شود. اینکه خداوند می فرماید خلق الانسان من طین چرا مگر انسان مانند کیهان به نقطه ای میرسد که خودش راه تکامل خود را می پیماید. مانند همجوشی هسته ای دو عنصر پایه هیدروژن و هلیوم که خلق می شوند و خداوند آن را فسوی میکند. راز نهفته در این کلمه چیست. ادامه مقاله را انشاءالله در داستان آفرینش در قرآن بخش سوم -ایجاد حیات مطالعه فرمائید.سید محمد تقوی اهرمی شهریور 1398-ویرایش جدید خرداد1399ویرایش جدید مهر ماه 1402

 

بازدید: 3016

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید