قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

حما مسنون و صلصال در قرآن بنیان و اساس حیات در زمین است

 مقدمه نوشتار

خلقت انسان درون پروسه حیات در قرآن روند خاصی را طی می کند و اگر ما کلید این روند را بدست آوریم موضوع خلقت موجودات و انسان بعبارتی حیات در زمین قرآن بسیار شفاف و کاملا منطبق بر علم بدست می آید و موضوعاتی را قرآن بیان می کند که اخیرا و حدود دو دهه پیش برای علم آشکار شده است. قبل از بحث در باره نظر قرآن باید با آخرین نظریه های تآئید شده علمی آشنا شویم تا قضاوت درستی از کلمات کلیدی خلقت انسان از خاک، ماء مهین ،حما مسنون، صلصال و نطفه امشاج و نطفه و علقه داشته باشیم. بقیه کلمات و مفاهیم به این چند کلمه کلیدی بر می گردد و خداوند متعال با این کلمات هر کدام مرحله خاصی از پیدایش حیات را به ما معرفی می کند. وَيُحِقُّ اللّهُ الْحَقَّ بِكَلِمَاتِهِ. خداوند با کلمات خود در قرآن معجزه علمی را بیان می کند و حتی فرا تر از علم. خواهیم دید که چقدر قرآن درباره حیات مطالب مستند علمی و زیبائی دارد. مواردی که برخی تصور می کنند در این کلمات تناقص وجود دارد رفع ابهام خواهد شد و تناقص ساخته و پرداخته بر داشت نا صحیح ذهن ما و نقصان اطلاعات است. تمامی این کلمات کلیدی مراحل حساس آغاز خلقت انسان و تداوم آن در پروسه حیات است. همه این کلمات هم اکنون نکات بسیار بر جسته بحث های زیست شناسی و پیدایش حیات در زمین اولیه است که علم را به خود مشغول داشته است. برای روشن شدن این مطلب نکاتی مهم کلیدی مورد بحث دانشمندان معروف زیست شناسی را با هم مرور می کنیم .

 

الکساندر اوپارین بیوشیمیست معروف روسی که افکار ماتریالیستی ضد مذهبی داشت و اولین کسی است که بحث چگونگی پیدایش حیات را از ماده بی جان وارد مباحث علمی کرد نکات زیر را که مورد تائید سایر دانشمندان قرارگرفت مطرح کرد و بسیاری از این مطالب پایه و اساس بررسی ها و تحقیقات علمی دانشمندانی مانند ارنست مایر ،دیکرسان و کاپلان قرار گرفت البته همه آنها نظریه خاص خود را وارد مباحث علمی کردند و برخی نکات انتقادی بر نظریه اوپارین را متذکر شدند. چکیده اصول و پایه بحث های و نظرات زیست شناسان در مورد پیدایش حیات در زمین اولیه حاوی نکات زیر است. ابتدا موضوع کلیدی حیات از نظر دانشمندان علوم طبیعی مطابق آخرین نظریه تشکیل حیات آورده می شود و در ادامه نظر قرآن ارائه می شود. 

 1- حیات در زمین منشاء مادی در طبیعت دارد و از درون همین ماده طبیعی زمین بیرون آمده است و دارای طبیعت مادی است. هوالذى خلقكم من طين-طین بیانگر ماده بی جان است که با قدرت ذات باریتعالی به ماده جاندار تبدیل می شود. طین منشاء مادی در طبیعت زمین داشته است. وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَکُمْ مِنْ تُرابٍ- إِنَّا خَلَقْنَـٰهُم‌ مِّن‌ طِينٍ لَّازِبٍ پس حیات در درون زمین شکل گرفته و از فضا به زمین منتقل نشده است. خلق الساعه هم نبوده و طبق برنامه ریزی زمان بندی خالق متعال شکل گرفته است. الذي قدر فهدي، قدر به تشدید دال و فتحه ق به معنی برنامه ریزی است


2-با تجسس درزمین وبررسی فسیل ها و سنگواره ها میتوان به تاریخ گذشته زمین دست یافت –قل سیروا فی الارض فانظر کیف بدائ الخلق- در زمین بگردید و چگونگی آغاز پیدایش حیات را بنگرید.


3- ماده زنده یا حیات در اثر واکنش های شیمیائی نظریه سوپ اولیه حیات میگوید، در مرحله خاصی از تاریخ زمین بوجود آمده است. حرارت سطح زمین اولیه داغ بود و حرارت بالای نقطه جوش آب قرار داشت. بر اساس آخرین نظریه علمی هنگامی که سلول اولیه حیات شکل گرفت جو اولیه زمین انباشته از بخار آب، آمونیاک، متان بود، آب دردرون گودال ها و برکه ها که بسیارداغ و گداخته بودند بشدت می بارید و آب درون گودال ها و برکه ها مانند ظروف آزمایشگاه همراه با گل و لای بر خاسته از دهانه های آتشفشان ها بصورت جوشان فعال بود و در درون این گودال ها، آب ،آمونیاک و متان تشکیل مولکول های اولیه حیات را دادند و میلیون ها سال زمین در سیطره این واکنش شیمیائی قرار داشت و پروتئن ها و نوکلئوتید ها ،قند ها به مرور زمان تشکیل و انباشته می شدند. بدلیل داغ بودن سطح خارجی زمین آب درون گودال ها مرتبا بخار می شد و آب حاوی آمونیاک و متان بر زمین می بارید و مولکول های آلی تغلیظ می شدند. بحث سفال داغ پخته به عنوان عامل اساسی تشکیل و تغییر مولکول های آلی مونومرها و پلیمرها بر روی کانی از جنس رس یا پیریت با کشف  و توسعه علم ژنتیک جای خود را در نظریه های پیدایش حیات باز کرد. 

قرآن سنگ بنای خلقت اولیه حیات و در درون آن انسان را از ماکرو مولکول های زنجیره ای حیات  در صلصال الکلفخار و از توده نرم حما مسنون میداند  -سوره حجر آیه ۲۶ میفرماید وَ لَقَد خَلَقنَا الانسانَ مِن صَلصالٍ مِن حَمَاٍ مَسنُونٍ - خَلَقَ الانسانَ مِن صَلصالٍ کَالفَخّارِ.انسان از حما مسنون ودر صلصال خلق شد. حما سنون پایه و اساس بنای ساختار تشکیلاتی موجودات زنده است و سنگ رس آن را درون خود بار آورده است. صلصال كالفخار و مفهوم علمی ان در خلقت انسان

4- حیات در زمین فقط زمانی صورت می گیرد که  از مرحله ای آغاز شود و دوره تکامل را در طی زمان مشخصی سپری نماید. تکامل در پدیده حیات نقش موثر داشته است. كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ-وَ بَدَأَ خَلْقَ الْإِنسَانِ مِن طِينٍ-الَّذي أَحْسَنَ كُلَّ شَيْ‏ءٍ خَلَقَهُ وَ بَدَأَ خَلْقَ الْإِنْسانِ مِنْ طينٍ-خداوند تمامی چیز ها را در زمین به بهترین وجهه خلق کرد . ماده را در زمین اولیه طوری آراست تا شرایط را برای خلقت انسان آماده کند و سپس خلقت انسان را از طین یعنی خاک ( در ابتدای پیدایش زمین خاک به صورت کنونی وجود نداشت و سنگ رس سخت و سفال مانند بود) یا ماده بی جان آغازکرد. هر شروعی دنباله دارد و باید مرحله خود را تا رسیدن به هدف طراحی شده ادامه دهد و خلقت انسان هم در زمان مشخص و از یک مرحله زمانی آغاز شد .


5- در آغاز حیات آب  بصورت  کم  و بخار درون لایه خارجی زمین که مراحل سرد شدن خود را می گذراند وجود داشت. بخار آب مواد اولیه حیات را با خود به درون لایه های سنگ رس می کشاند و در آنجا آب تبخیر و توده سیاه رنگ رسوب می کرد.

انا خلقناهم من طين لازب - ما آنان را در سنگ رس خالص آفريديم. طین لازب نوع سنگ رس را بیان می فرماید که قابلیت جذب آب را دارد. ما انواع سنگ رس در طبیعت داریم و تنها آن نوع که از آن گل کوزه گری درست می کنیم که به رس سه لایه مشهور است در زمین اولیه قابلیت جذب آب به درون لایه های خود را داشته است و علم هم به این مطلب رسیده است.

أَلَمْ نَخْلُقكُّم مِّن مَّاء مَّهِينٍ فَجَعَلْنَاهُ فِي قَرَارٍ مَّكِينٍ إِلَى قَدَرٍ مَّعْلُومٍ- فَقَدَرْنَا فَنِعْمَ الْقَادِرُونَ –آیا شما را ازآب کم وناچیز نیافریدیم و آنرا درقرارگاه محکم و استوارقرارندادیم تا زمان مقدرشده براساس تقدیر( وبرنامه ریزی الهی )و بر تقدیر و برنامه ریزی خود فائق آمدیم و چه برنامه ریزی توانائی انجام دادیم.

مائ مهین آب کم و ناچیزاست. ماء مهین و ماء دافق و فرق آنها از نظر علم زیست شناسی و قرآن


6- سلول اولیه حیات قابلیت تکثیر پذیری خود  بخودی را داشته و بدون دارا بودن جنسیت نر و ماده  صورت گرفته و دارای یک پیش مرحله ای بوده که در آن ملکول های مونو مر تبدیل به پلی مر شده است. این مرحله را اوپارین کنزروات Koazervat نامیده است و ادعا کرده که آنرا در محیط آزمایشگاه بدست آورده که توسط سایر دانشمندان زیست شناسی مردود اعلام شده است. ایجاد مولکول های RNA طبق بررسی و نظرات دانشمندان زیست شناسی مانند کاپلان در این مرحله است. اخیرا دانشمندان نقش سفال خشک شده و توده سیاه باقی مانده بر روی آن در اثر تبخیر آب را در پیدایش حیات به عنوان موضوع علمی مهمی مورد بحث قرارداده اند که در پایان همین نوشتار به آن شاره می شود. قرآن حما مسنون در سفال داغ را پیش مرحله خلقت نطفه می داند که درآن مولکول های آلی مونومر تحت شرایط ایجاد شده و واکنش بین سفال داغ و توده نرم سیاه رنگ به پلی مرها تبدیل می شوند .


7- اخیرا پرفسور کاپلان زیست شناس معروف المانی اظهار داشته که حیات از نطفه های اولیه ایجاد شده در زمین حادث شده است .

پیدایش حیات در زمین

تمامی موارد فوق موضوعات و پایه مباحث پیدایش حیات را تشکیل می دهند. همه چیز در زمین ارتباط به حیات دارد یا مستقیم و یا غیر مستقیم سیاره زمین سیاره حیات نامیده شده و هدف آفرینش کیهان نیز همین بوده است. ایجاد حیات و خلقت انسان که همه  بر اساس برنامه ریزی تدوین شده ایجاد گردیده و عبث و بیهوده خلق نشده اند. آیات زیادی در قرآن به این موضوع اشاره کرده است.

پیدایش حیات در زمین به سه عامل اساسی نیازمند است هفت طبقه جو زمین (شرایط آب و هوائی) ،آب و مواد غذائی تکثیر پذیر که بتواند نیاز غذائی موجودات زنده را بر آورده کند. همه چیز بر می گردد به اوائل تولد زمین و حدود چهار میلیارد سال پیش به دوره تکامل شیمیائی زمین. ابتدا تکامل اتمی بود که طی آن اتم های سبک و سنگین توسط واکنش های هسته ای از هلیوم و ئیدروژن بوجود آمدند و این دوره حدود چند میلیون سال طول کشید. زمین شکل گرفت، هسته مرکزی زمین از آهن و نیکل و سایر ایجاد شد و زمین جرم دار شد و نیروی گرانش زمین بوجود آمد. پوسته خارجی زمین تشکیل می شود. دوره تکامل شیمیائی که در حد بسیار زیادی برای علم ناشناخته است بعد از پیدایش پوسته خارجی زمین آغاز و تا پیدایش اقوات یعنی مواد غذائی تکثیر پذیر طول کشید .تمامی پایه و اساس حیات موجودات زنده در این زمان شکل گرفت و دوره بسیارمهمی است ولی همچنان ناشناخته است.

دانشمندان معمولا از طرز قرار گرفتن لایه های زمین و فسیل ها قادرند چگونگی مکانیسم حیات را دنبال کنند. در این دوره در اثر تحولات پوسته جامد زمین و ذوب شدن مکرر و بالا بودن درجه حرارت تا 200 درجه سانتیگراد و فعالیت دهانه های آتشفشان ها و اصابت مستمر شهاب سنگ ها و خورده سیارک ها که باعث تغییرات شدید پوسته خارجی زمین میشد و تابش مستقیم نور خورشید و نداشتن حفاظ  لازم در جو اولیه عملا آثاری از واکنش های حیاتی بجای نمانده . نخست عناصرشیمیائی غیر بیولوژیکی یا مولکول های آلی پایه حیات و سپس ازاین عناصر مولکول های الی پیشرفته حیات خلق می شود و شروع حیات از نطفه که پایان چهار دوره اقوات است و موجودات زنده ( که به پیدایش انسان منجر میشود) با استفا ده از غذای بیولوژیکی وتکثیر ازطریق نطفه  و باز آفرینی خلق صورت می پذیرد.

مرحله ایجاد غذای بیولوژیکی یا به تعبیر قرآن چهار دوره اقوات از نظر دانشمندان بسیار مهم است و هنوز نتوانسته اند چگونگی را دریابند. مثلا میدانند موجود زنده از چه عناصری تشکیل شده  و مکانیسم کاری آنها چیست و یا چگونه تکثیر میابند ولی چگونه عامل تکثیر پذیری ذخیره سازی اطلاعات درآنها (دردوره تشکیل مواد غذائی بیولوژیکی ازعناصر شیمیائی غیر بیولوژیکی) به وجود آمد اطلاعات چندانی ندارند. دانشمندان زیست شناسی دوره بوجود آمدن غذای بیولوژیکی با خاصیت تکثیر پذیری از ملکول های ساده آلی را دوره تکامل شیمیائی زمین مینامند و قرآن مجید آنرا دوره پیدایش اقوات-اقوات غذای بیولوژیکی در قرآن و علم زیست شناسی

وَ جَعَلَ فِیهَا رَوَاسِیَ مِنْ فَوْقِهَا وَ بَارَکَ فِیهَا وَ قَدَّرَ فِیهَا أَقْوَاتَهَا فِی أَرْبَعَةِ أَیَّامٍ سَوَاءً لِلسَّائِلِینَ‌ (10) فصلت .

ابتدا در زمین پوسته خارجی و یا جامد زمین پدید آمد و این برمیگردد به حدود چهارمیلیارد سال پیش ودقیقا زمانی که پوسته جامد زمین شکل گرفت دوره تشکیل اقوات یا مواد غذائی بیولوژیکی ازملکول های ساده شیمیائی آغاز می شود قدر فیها اقواتها حکایت از برنامه ریزی تدوین شده الهی دارد. اساس حیات هم از همین جا است .بدائ خلق الانسان من طین از اینجا شروع میشود.

أَمَّن يَبْدَأُ الْخَلْقَ ثُمَّ يُعِيدُهُ وَمَن يَرْزُقُكُم مِّنَ السَّمَاء وَالْأَرْضِ أَإِلَهٌ مَّعَ اللَّهِ قُلْ هَاتُوا بُرْهَانَكُمْ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ –نمل 64 آیا آنها (شریکانی که میپرستند بهترند یا) کسی که خلقت را آغاز وسپس آن را باز آفرینی میکند.

قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ-عنکبوت 20

در زمین بگردید و بررسی کنید و در آورید خداوند چگونه خلقت را آغاز کرد. بازهم اشاره به چگونگی آغاز حیات است. خداوند آفرینش انسان را از رس آغاز کرد. در قرآن اشارات فراوانی وجود دارد. خاک حالات گوناگونی دارد یعنی پروسه حیات  و درمرحله اقوات که چهار دوره است و پانصد میلیون سال طول کشید همه مراحل آن جزء سرنوشت انسان است. مرحله اول پیدایش برای دانشمندان مهم است که سر از کار آفرینش در آورند و خداوند هم فرموده از زمین می توانید سرگذشت خلقت حیات را بیرون آورید. کاری که دانشمندان هم اکنون از فسیل ها سنگواره ها و تعیین دقیق سن و آنالیز آنها  و ارائه نظریه های مختلف و بحث در باره آنها سعی می کنند چگونگی خلقت حیات را رمز گشائی کنند.

در موضوع حیات نظریه های مختلفی ابراز شده که مرحله تکامل شیمیائی یا دوره اقوات برای بحث ما اهمیت دارد که حیات از آن آغاز شد. چرا این دوره اهمیت دارد ازاین دوره خلقت انسان از حما مسنون و در صلصال شروع میشود. در ارتباط با دوره تکامل شیمیائی و با در نظر گرفتن وضعیت پوسته خارجی و جو و شرایط جوی حاکم در زمین اولیه نظریه هائی ارائه شد که آزمایشات انجام شده تا اندازه ای صحت آنها را تآئید نمود. این آزمایشات برای توضیح چگونگی ایجاد حیات تا کنون کافی نبوده است. چگونگی ایجاد ملکول های آلی ماکرو و پیچیده از مولکول های کوچکتر مانند پروتئین ها ،اسید نوکلوئیک ها و قندها که برای روند بیولوژیکی حیات ضروری است راه را برای رسیدن به رمز گشائی حیات اولیه هموار تر کرده است. در بسیاری از مسائل لاینحل در پیدایش حیات موضوع تشکیل اسید نوکلئیک ها و دو مولکول اساسی آنها RNA و DNA و ماکرو مولکول ها پروتئین ها و نوکلئوتیدها و 20 نوع مولکول اسید آمینه - که در تمامی شکل های حیات وجود دارند از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بیشتر آزمایشات روی این موضوع  تمرکز کرده است. علم به این موضوع که کلید حیات در چگونگی شکل گرفتن این ماکرو مولکول ها (RNA DNA) از اسید های آمینه و نوکلئوتید ها ساده تر است تائید کرده است. موضوعی که قرآن هم روی آن بسیار تآکید دارد و آن حما مسنون بر روی صلصال کلفخاراست. 
دانشمندان تحقیقات خود را روی چند مورد اصلی متمرکز کرده اند

از قبیل شرایط جوی زمین حدود یک میلیارد سال پس از تولد زمین در چه وضعیتی بوده.

ملکول های ساده آلی چطور تشکیل شدند. عامل تکثیر پذیری چگونه ایجاد شد. چه آنزیم هائی درایجاد ماکرو ملکول ها نقش داشتند. سیستم اطلاعاتی در RNA DNA چگونه بوجود آمد. همه این موارد در دوره اقوات است  که در زمین هیچگونه اطلاعی در دست نیست و با توجه باینکه خورده سیارات و شهاب سنگ دارای عمر مساوی با زمین هستند علم از آنها که با زمین  برخورد کرده اند اطلاعات لازم را بدست می آورند.


دانشمندان زیست شناسی تشکیل پروبیوت ها یا اولین سلول های تکثیر پذیر بدون هسته را در چهار مرحله و اساس حیات از ابتدای ایجاد غذای بیولوژیکی میدانند. این چهار مرحله به نقل از کتاب پیدایش حیات نوشته پرفسور راین هارد کاپلان بشرح زیر است

1-ایجاد مولکولهای آلی ساده مانند اسید های نوکلوئیک ها و پروتئین ها از مولکولهای پایه مانند متان و آمونیاک و آب .
2-پلیمریزه شدن این مولکول های آلی ایجاد شده به ماکرو مولکول ها
3-ترکیب ماکرو مولکول ها با یکدیگر و تشکیل ماکرو مولکول های زنجیرهای
4-ایجاد پروبیونت های تکثیر پذیر از ساختارهای ماکرو مولکول های زنجیره ای

این چهار دوره را قرآن در آیه 10 سوره فصلت اشاره کرده است قدر فیها اقواتها فی اربع ایام 

حما مسنون در سفال داغ و یا خاک رس پخته قرارمیگرفت و این دوره هم از نظر علم و هم از نظر قرآن مرحله بسیار مهم است. ماکرو مولکول های ایجاد شده در سنگ رس حرارت دیده  و داغ قرارمی گرفتند و خاصیت سفال داغ جذب ماکرو مولکول های اسید های آمینه و اسید های نوکلوئیک بر روی سطح خارجی و یا درون لایه های خود و خارج شدن آب از محیط واکنش به دلیل ایجاد ملکول های مونومربه پلیمر که با دفع آب همراه بوده و خداوند متعال این مرحله مهم را به ماء دافع تعبیر کرده است. که از بین صلصال جسم سخت یا حما مسنون جسم نرم که درقران به صلب و ترائب هم تعبیر شده است. صلب و ترائب و خطای برداشت قدما وموخرین

فلينظر الانسان مم خلق - خلق من ماء دافق - يخرج من بين الصلب و الترائب -7-سجده انسان بايد نگاه كند و تعقل کند ازچه آفریده شده از آبى دافق و بیرون رونده  آفريده شده که از بین جسم سخت (سفال) و نرم ونفوذ پذیر(حما مسنون) خارج می شود یخرج بین صلب و ترائب. این دو در کنار هم و چسبیده بهم قراردارند و آب از بین این دو خارج می شود. جدا از هم نیستند یک مجموعه هستند. پس می تواند اصلا ارتباطی به مرد و زن نداشته باشد که بسیار ثقیل و غیر علمی است. ترائب در اصل لغت به معنی نرم و نفوذ پذیر است و صلب هم سخت و محکم است و آب دافق هم نقش اساسی درایجاد ماکرو مولکول های زنجیره ای حیات ایفاء کرده اند. حما مسنون و صلصال کلفخار و آب دافق و در حضور ماء مهین .(آب به مقدار کم)- مسلما در محیط آب فراوان این شاهکار خلقت صورت نمی گرفت (روی ایات الهی تعقل وتفکر لازم است)-مائ مهین و مائ دافق و فرق آنها از نظرعلم زیست شناسی و قرآن

شاید تعجب کنید این شباهت بی نظیر تعبیر قرآن با آخرین یافته های علم. این یافته ها واقعی هستند و در آزمایشگاه انجام و تائید شده است.

Oparinو Haldanدر دستگاهی که شرایط زمین اولیه را دارا بود آزمایش انجام داد و موفق شد ند چند نمونه اسید آمینه و مولکول های آلی بدست آورند .

درسال 1953 دو شیمی دان معروف Stanley Millerو Harold C Urey. در آزمایش سوپ اولیه حیات از آمونیک ومتان در شرایط مساوی که در جو زمین اولیه حاکم  بود بکمک انرژی تخلیه الکتریکی موفق شدند تعدادی ملکول های آلی را ایجاد کند. البته این آزمایش در زمان خود برای دانشمندان جالب بود ولی بعد از چند سال نکات ابهام برانگیز زیادی از آن مورد انتقاد و بحث قرارگرفت که  وارد جزئیات نمی شویم .

درسال 1961 Juan Oro با استفاده از داده های میلر آزمایشی روی آلدئید و اسید سیانئیدریک و آمونیوم سیانید انجام داد. نامبرده روش پلیمریزاسیون حرارتی در آب را بکار گرفت و در مرحله اول سرین و ریبوز و آدنین بدست آورد و در مرحله دوم با تری فسفات موفق به تولید آدنوزین تری فسفات ATP گردید. این ترکیب آلی در موجودات زنده بعنوان کاتالیزاتور و در تبادل انرژی نقش اساسی دارد و پایه اصلی در ایجاد ساختار RNA است. حال در زمین اولیه که این ترکیب وجود نداشته چه چیزی نقش آن را بازی می کرده. برای ایجاد ماکرو مولکول های پیچیده حیاتی (RNAو DNA ) از ماکرو مولکول های ساده  در مرحله سوم وجود یک کاتالیزاتورکه نقش ATP را داشته باشد ضروری بوده .دانشمندان روی این اتفاق جالب بسیار کارکرده اند و به این نتیجه رسیده اند که سنگ و کانی های رس و یا پیریت این نقش را بر عهده داشته اند.

بیوپلیمر از بهم  پیوستن دو مونومر و از دست دادن یک مولکول آب بدست می آید البته محیط باید طوری باشد که آب ایجاد شده دفع شود. این عمل را دی هیدراته شدن می گویند. در سلول های زنده آنزیم ها این عمل را کاتالیزه میکنند. در سنتز غیر بیولوژیکی در محیطی که آب فراوان وجود دارد عملی نیست. ولی پلیمریزاسیون در محلول رقیق از مولکولهای پلیمر ساده بر روی سنگ داغ از قبیل سفال خشکیده، سنگ های شنی و سنگ های پیریت امکان پذیر است. آب دفع شده فورا بخار میشود و مونومرهای تغلیظ شده بر روی آنها بصورت رسوب سیاه رنگ بر روی لایه های درون سفال یا سنگ می چسبید. احتمالا امواج دریا حاوی این مونومرها که به فراوانی و طی میلیون ها سال تشکیل شده بودند . خاک رس سفال شده  بهترین گزینه برای این کار بوده است. بیومرها در محلول رقیق به عنوان گروه های شیمیائی باردار بر روی پارتیکل های سفال محکم نگه داشته می شدند و اتمهای فلزی درون ترکیب سفال ب عنوان کاتالیزاتور عمل میکردند و مونومرها ی تنگاتنگ بهم پیوسته روی سطح خود نگه میداشته و مونومرها به پلی مر ها تبدیل می شدند .پیریت ها هم در آزمایشاتی این خاصیت را از خود بروز داده اند.


Ahron Katchalssky از انستیتو وایس مان اسرائیل توانست از محلول رقیق مونومرها بر روی مونت موریلونیت یک سنگ سفال ،پروتئین های با زنجیره متشکل از 50 اسید آمینه وبا صد در صد بازده بدست آورد

Gunter Wachterhauser این آزمایش را بر روی کانی آهن و گوگرد بدست آورد. سنگ هائی در دهانه های آتشفشانی زیر دریا بیرون می آمدند و در زمین اولیه بیشمار اتفاق می افتاد .


Fox و همکاران (5 مخلوط خشک شده اسید های آمینه را چند ساعت در حرارت 150 الی 200 درجه سانتیگراد نگه داشتند و توده سیاه رنگی بدست آوردند که در آب بخوبی حل می شد و از پلی اسید های آمینه با یک الی دو دوجین عضو تشکیل شده بودند. از آنجائیکه این محصول دارای پیوند پپتید و شبیه پروتئین بودند آن را پروتئنوئید نامیدند. اگر چه اغلب این اسید آمینه ها از نوع آلفا نبودند ولی با وجود این فعالیت آنزیمی از خود بروز می دادند. آنها  این آزمایش را در 75 درجه بمدت چند هفته انجام دادند .نتیجه مشابه بود ولی زنجیره ها کوتاه تر بودند. این آزمایش در حضور پلی فسفات ها و بار دیگر بر روی سنگ آتشفشانی و شن انجام شد و موفق شدند زنجیره های طویل تری بدست آورند.


Paecht Horowihtz (6 نیز آزمایشاتی بر روی Zeolith و خاک رس پخته انجام داد و نتیجه مشابهی بدست آورد. در همه این آزمایشات توده سیاه رنگ به عنوان محصول اصلی بوده  که  پس از حل کردن در آب و انجام بررسی ها ماکرو مولکول های زنجیرهای آلی پلیمریزه شده مورد تائید قرار گرفت. براساس مطالب عنوان شده آفرینش انسان از طین لازب شروع شد .حال رس لازب حمامسنون ،صلصال ،طین همه پیدایش انسان را در دوره اقوات بیان میکند .حمامسنون و صلصال یک مرحله مهم از دوره آفرینش از طین است که منجر به وجود آمدن ماکرو مولکول های تکثیر پذیر کد دار و پایه ژنتیک در حما مسنون و بر روی صلصال گردید

خَلَقَ الْانسَانَ مِن صَلْصَلٍ كاَلْفَخَّارِ - لَقَدْ خَلَقْنَا الْانسَانَ مِن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مسنون.

سید محمد تقوی اهرمی –مهر ماه 1393-ویرایش جدید اسفند1395 ویرایش جدید بهمن 1397-ویرایش با حذف قسمتی از مطالب که با تحقیقات فعلی اینجانب همخوانی نداشت در سوم بهمن 1399 صورت گرفت. ویرایش جدید شهریور 1402

(1-Ernst Mayer, Evolution ,Spektrum der Wissenschaft,verstandliche Forschung, deutsche Ausgaben vonScientific American 1980
(2-Reinhard w.Kaplan: Der Sprung derLebens dtv wissenschaftliche Reihe 1978
(3-Richard E.Dickerson, Evolution ,Spektrum der Wissenschaft,verstandliche Forschung, deutsche Ausgaben vonScientific American 1980
(Paecht-Horowitz,A.Katcalssky,prebiotic Synthesis by heterogeneous Polycondensation of aminoacid adenhylates. Nature (Lond),328(1970) .636-639
( Nakashima ,T.,J.C.Lacey ,J. Jungck, S.W.Fox: Effects of several factors on chemical condensation of mixed amino acid adenylates. Naturwissenschafften 59,(1970) 67-68
(5-Paecht-Horowitz,A.Katcalssky,prebiotic Synthesis by heterogeneous Polycondensation of aminoacid adenhylates. Nature (Lond),328(1970) .636-639

 

بازدید: 7399

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید