قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

الَمْ تَرَ إِلَى رَبِّكَ كَيْفَ مَدَّ الظِّلَّ و ارتباط آن با انرژی هسته ای

 

مقدمه نوشتار


همه می دانیم اگر مانعی در برابر نور قرار گیرد ایجاد  سایه  می کند. بشر از ابتدای آفرینش با  پدیده  سایه سر و کار داشته است و دلیل آن را هم نور خورشید می دانسته. قاعدتا  اگر سایه سر جای خود ماندگار بماند این مفهوم  را می رساند که  زمین در جای خود متوقف می شود که  امری است که از نظر علمی نشدنی  و در زمان نزول  وحی هم  بر اساس برداشت  آن زمان که خورشید به دور زمین می چرخد و ایستادن سایه  یعنی توقف خورشید و به این موضوع  آگاهی نسبی داشتند. آیه مد الظل در قرآن را اگر ظاهر آن را در نظر بگیریم این مفهوم را می دهد در حالی که این آیه متشابه مطلب بسیار مهم علمی را برای ما بیان می کند که اعجاز قرآن است. این آیه نیز هم مانند بسیاری از آیات متشابه به دلیل عدم توانائی در درک مفاهیم آن دست مایه ایراد و سوء استفاده مخالفین و معاندین قرار گرفته و برخی آن را یک دلیل دیگر از دلائل  تخیلی بودن وحی می دانند. معاندین کش  دار شدن سایه را به حرکت خورشید نسبت داده اند در صورتیکه خداوند در این آیه دلیل ساکن شدن سایه را در خورشید قرار داده است نه خود سایه را. مد معنی گستراندن نعمت است و کلمه مد الارض یعنی خداوند زمین را برای شما گستراند تا روی آن زندگی کنید.

 

 آیات 45 و 46 سوره فرقان میفرماید: 

أَلَمْ تَرَ إِلَى رَبِّكَ كَيْفَ مَدَّ الظِّلَّ وَلَوْ شَاءَ لَجَعَلَهُ سَاكِناً ثُمَّ جَعَلْنَا الشَّمْسَ عَلَيْهِ دَلِيلا ثُمَّ قَبَضْنَاهُ إِلَيْنَا قَبْضاً يَسِيرا - آيا نديده ‏اى كه پرورد گارت چگونه سايه را گسترده است و اگر می‏ خواست آن را ساكن قرار می داد آن گاه خورشيد را بر آن دليل گردانيديم. سپس آن  را اندك  اندك به  سوى خود  باز می گيريم. این ترجمه آیه است که با  آیه هم خوانی ندارد و ایجاد شبهه کرده است در این نوشتار دلائل ماندگار شدن سایه و اثرات آن در زندگی انسان را بیان می کنیم. مفسران و مترجمان هزار سال قبل بر اساس دید  علمی آن زمان به دلیل مشکل بودن درک ماندگاری سایه، سعی نموده اند اول  آیه (سایه) را به انتهای آن وصل و معنی کنند و ماندگاری سایه  که  اصل آیه است را در معانی به  گوشه ای بسپارند و ما هم  همان نظرات را پایه  و اساس ترجمه  و تفسیر خود قرار داده ایم  و سعی  نمی  کنیم  بر داشت علم روز را در تفسیر آن  مد  نظر قرار دهیم، بلائی  که متاسفانه  تمامی آیات متشابه  قرآن به آن مبتلا شده اند.


تاویل این آیه با استناد با سیاق آیه وعلم ماندگاری سایه


چهار موضوع  سئوال برانگیز در این آیه شریفه به چشم می خورد که نیاز به تفکر و تعقل دارد.


اول: مفهوم مد الظل. مد از امداد به معنی عطا کردن و کمک رساندن است که در آیات بسیاری با این معنی برخورد می کنیم مثلا- أَيَحْسَبُونَ أَنَّمَا نُمِدُّهُم بِهِ مِن مَّالٍ وَ بَنِينَ- وَيُمْدِدْكُمْ بِأَمْوَالٍ وَ بَنِينَ وَ يَجْعَل لَّكُمْ جَنَّاتٍ وَ يَجْعَل لَّكُمْ أَنْهَارًا-مد الظل و مد الارض به معنی خداوند سایه را عطا کرد، خداوند زمین را عطا کرد و غیره. یکی از معانی هم  گستراندن معنی می دهد . معنی ما سایه را گسترانیدیم نمی تواند با ماهیت سایه هم خوانی داشته باشد. سایه با نور دائم در تغییر است و در یک جا  گسترده نمی شود زمانی گسترده می شود که خورشید غروب می کند و دیگر سایه ماهیت خود را از دست می دهد. سایه ماهیت خود را از نور خورشید می گیرد.


دوم: اگر خدا بخواهد سایه را ماندگار می کند  کلمه وَلَوْ شَاءَ اگر خداوند بخواهد در قرآن معنی کاری است شدنی. بنابراین امری است که پیش بینی انجام آن فراهم شده  و یا می شود و به خواست خداوند ارتباط دارد. وَلَوْ شَاءَ لَجَعَلَهُ سَاكِناً اگر خدا بخواهد سایه ماندگار یا ساکن می شود. مفسرین این تکه از آیه را به دلیل عدم درک مفهوم آن که در زمان قدیم معنی آن را درک نمی کردند عملا ول می کنند و روی آن مانور نمی دهند  و سایه را به خورشید  وصل می کنند در صورتی که  آیه ساکن بودن  یا ماندگار بودن  سایه را به  خورشید ارتباط  می دهد و نه سایه را.


سوم: از آنجائیکه بلافاصله دلیل  ماندگاری را ذکر می فرماید- ثُمَّ جَعَلْنَا الشَّمْسَ عَلَيْهِ دَلِيلا –سپس دلیل ماندگاری سایه  را  در خورشید قرار داده ایم. از اینجا متوجه می شویم سایه ماندگار واقعیت دارد و دلیل ان هم در خورشید باید جستجو کنیم. از آنجائیکه سایه از برخورد  نور با مانع ایجاد می شود منظور نور خورشید است  نه خود خورشید. نور خورشید از انوار مختلف تشکیل شده است و این  کدام نور است که  باعث سکون و ماندگاری سایه می شود، موضوعی است که ما باید تجسس کنیم و آیه می فرماید در خورشید این دلیل قرار داده  شده است.


و مطلب چهارم: این  نور خورشید را به مرور زمان قبض می کنیم یعنی جمع می کنیم. ثم قبضنا به سایه بر نمی گردد. سایه قبض شدنی نیست و استمرار دارد به  نور خورشید که ایجاد سایه ماندگار میکند بر می گردد.-ثُمَّ قَبَضْنَاهُ إِلَيْنَا قَبْضاً يَسِيرا-سپس آنرا بسوی خود قبض می کنیم و برای خداوند قبض کردن نور خورشید آسان است. نور خورشید مرتبا و در هر 24 ساعت میلیون ها تن به صورت انرژی از آن جدا می شود. اندک  اندک نور آن قبض می شود و همه چیز از جمله خورشید به آغاز آفرینش بر می گردند. الیه ترجعون. واذا الشمس کورت و اذا النجوم انکدرت موید این  نظر است. حال به اصل مطلب ماندگاری سایه  که خداوند برای عظمت و اعجاز قرآن  برای رسیدن به حقانیت وجود خداوند ( در عصر شکوفائی علم  تا دانشمندان به  حقانیت و وحی بودن  قرآن ایمان بیاورند) برای ما نقل می کند چیست.

بنابراین ترجمه این آیه می تواند بشرح ذیل باشد.

آیا  ندیده اید که چگونه خداوند سایه را عطا فرمود و آن را  مدد  کار شما قرار داد  اگر می خواست آن را ساکن و ماندگار می کرد و دلیل سایه  ساکن را در خورشید قرار داد سپس آن را (نور را  که در خورشید قرارداده است و عامل سایه  ماندگار است) بسوی خود به مرور قبض می کند. مد الظل سایه امدادگر، سایه  برای رفاه حال انسان و محافظت از نور خورشید است

سایه ماندگار و ساکن و علم  فیزیک  هسته ای


سایه ماندگار و ساکن تعبیری است در قرآن برای اشاره به  استفاده از دو فن آوری هسته ای که  ارتباط مستقیم با انرژی هسته ای و نور در خورشید دارد. شاید این عبارت برای خوانندگان ارجمند تعجب آور باشد و تداعی این موضوع  نمایند که این ها تعابیر من درآوردی است ولی از نظر من  و با استناد به علم انرژی هسته ای و سیاق آیه  فوق به واقعیت تاویل این  آیه نزدیک تراست .

فن آوری هسته ای و سایه ماندگار

در جنگ جهانی دوم آمریکا برای غلبه بر ژاپن از سلاح هسته ای استفاده کرد و انسان های بی گناهی قربانی این آزمایش هسته ای قرار گرفتند و از همان جا پایه بهره وری  از این انرژی هسته ای و تولید برق گذارده شد. بمب هسته ای هیروشیما  مدارک و مستنداتی به جای گذارده است از جمله سایه  ماندگار و ساکن که در اثر بر خورد نور تشعشعات هسته ای بر بدن انسان و اشیاء و ایجاد سایه ماندگار روی دیوار بجای مانده است. به  تصاویر زیر نگاهی داشته  باشیم. این نور که عامل ایجاد  این سایه شده  در درون  خورشید بصورت واکنش های هسته ای در حال فعالیت است بنابراین  دلیل ایجاد  سایه ساکن و ماندگار طبق آیه فوق الذکر در خورشید  قرار داده  شده (اشاره به  فعالیت های هسته ای درون مرکزیت خورشید). از این حادثه میتوان رابطه مستقیم سایه ساکن  و ماندگار با خورشید و واکنش های هسته ای را استنباط کرد. آیات متشابه  وقایع علمی را در قالب  تمثیل بیان می کنند که  تفکر و تعقل و علم روز آن را عیان می سازد. تمامی حوادث و وقایع  مهم عصر ما که با علوم طبیعی سر و کار دارند.

فردی کنار نردبان و دیوار ایستاده است که نور انفجار هسته ای بر او می تابد و سایه  او بر دیوار به صورت ساکن و ماندگار باقی میماند ولی آن دو نفر در جا خاکستر می شوند.

 

فن آوری هسته ای و سایه ماندگار در رادیولوژِی


اشعه ایکس منبع ایجاد سایه ماندگار بر روی فیلم عکاسی است و استفاده آن در علم پزشکی نیاز به تشریح نیست. اجسام رادیو اکتیو در اثر تحریک پذیری از خود اشعه آلفا، بتا یا گاما صادر می کنند. این اشعه ها و پرتو ماوراء بنفش در نور خورشید و در طوفان های خورشیدی به  وفور یافت می شوند. فعالیت هسته ای درون یا مرکزیت خورشید عامل اصلی صدور این اشعه ها است که توسط کمربند مغناطیسی حفاظ  زمین تعدیل و برای زندگی انسان در کره زمین بی خطر می شود. بنابراین خداوند برای استفاده انسان چنین سایه ساکن را مقدرکرده است که با مانداری سایه بر روی فیلم رادیولوژی کمک شایان توجه به علم پزشکی است.

بنابراین واکنش های هسته ای را خداوند در درون خورشید قرارداده است. هر دقیقه مقادیر عظیمی از وزن خورشید کاسته می شود و کم کم و به مرور زمان به واذ الشمس کورت نزدیک می شود. نور آن مشمول ثُمَّ قَبَضْنَاهُ إِلَيْنَا قَبْضاً يَسِيرا می گردد. این چنین خداوند واقعیت های علمی را برای ما در قالب تمثیل بیان می کند و این از جمله آیات متشابه است که ما ظاهر آن را نگاه می کنیم و از مفهوم باطنی آن غافل هستیم. برخی به دلیل عدم درک واقعیت این قبیل آیات آن را مورد  تمسخر قرار داده  و نتیجه می گیرند که وحی خواب و خیال رسول اکرم (ص) بوده  نه  گفتار خداوند.

امروزه  با  پیشرفت علم و دانش تاویل آیات متشابه بر اساس علم  روز ضرورت دارد. نظرات هزار سال  قبل گذشتگان نمی تواند معمای  آیات متشابه را  روشن کند با  ابزار علم  روز عملی است- سید محمد تقوی اهرمی مهر ماه 1396 ویرایش جدید بهمن 1397ویرایش جدید خرداد 1399-ویرایش جدید مرداد 1402

بازدید: 3501

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید