قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‌ كُلِّ شَيْ‌ءٍ قَدِيرٌ

در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه حیات را آفرید. بر اساس آخرین یافته های علم زیست شناسی پایه و اساس حیات از حما مسنون آغاز شد، توده نرم سیاه چسبنده بر روی سفال داغ و پخته ،ماکرو مولکول های آلی زنجیره ای حامل کد های ژنتیکی . زیبا ترین و پر مفهوم ترین کلمه از مشهودات حیات و این نقطه آغاز تکامل حیات است. هدف این سایت آشنائی بیشتر با قرآن مجید و نگاه به آن با دید و عینک علوم طبیعی و فیزیک است و شفاف کردن موضوعات خلقت کیهان در شش روز ، زمین در دو روز و مفهوم هفت آسمان و خلقت آن در دو روز و اقوات در چهار روز از دیدگاه قرآن و مقایسه آنها با آخرین نظریه های علمی است. موضوع مرگ و حیات، قیامت از دید علم فیزیک و قرآن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. مقالاتی در این زمینه تقدیم باز دید کنند گان سایت می گردد به علاوه بر اساس کیف بدأ الخلق شما را با بند پایان و حشرات ایران و عجایب خلقت آن اشنا می کنیم و سایت حشرات ایران تنها سایت حشره شناسی با متنوع ترین انواع گونه های راسته بند پایان در خاور میانه با حدود 20000 عکس دست اول و تصویر برداری شده توسط اینجانب که همه آیاتی از خداوند متعال در حیات زمین هستند. آدرس سایت حشرات ایران .insectsofiran.com

CopyRight © سید محمد تقوی اهرمی.

برای آشنائی با رزومه اینجانب اینجا کلیک کنید.

اینستاگرام     hammanmasnun@

s.m.taghaviahrami94[@]gmail.com

لَمْ يَكُنْ شَيْئاً مَذْكُوراً در چه زمانی برای انسان رخ داده

مقدمه نوشتار


لم یکن شیی مذکورا با توجه به ابتدای آیه هل اتی علی الانسان حین من الدهر به انسان بر می گردد و جزء سر نوشت انسان است زمانی (حین من الدهر زمان طولانی است و لحظه ای نیست) بر انسان گذشت که نمی شد او را انسان نامید چرا که در حال شدن بود اینکه بگوییم از عدم یا از هیچ انسان خلق شد مطابق نظر قرآن نیست. الذی احسن کل شیی خلقه و بداء خلق الانسان من طین برای شروع خلقت انسان خداوند همه مواد اولیه را فراهم کرده بود. کسانی که این ایده را دارند به قرآن مراجعه فرمایند. اینکه در حال شدن است یعنی دارد از چیزی درست می شود. به این آیه توجه فرمایید موضوع بسیار جالب تر از چیزی است که ما تصور می کنیم. حضرت ابراهیم ع می فرماید ( البته خداوند از زبان آن حضرت مطلب مهمی برای ما بیان می فرماید و مالی لا اعبد الذی فطرنی و الیه ترجعون. چرا خدائی که من را از درون انبساط کیهان باز کرد تا خلق کند را نپرستم. فطرنی یعنی من را باز کرد مفسرین این کلمه را خلق کردن معنی می کنند. فطرنی را باید از کلمه فاطر السماوات و الارض گرفت و معنی کرد. خداوند باز کننده کیهان، امروزه ما از علم اختر شناسی می دانیم که کیهان قبل از بازشدن در محیط فوق العاده کوچک و فشرده که محدوده پلانک یا احدیت است باز و منبسط می شود. کیهان انبساط می یابد. یعنی من(حضرت ابراهیم ع می فرماید من در درون این محدوده بودم و یا ذرات بنیادی بودم که همراه انبساط باز شدم ) از ذرات بنیادی شروع به باز شدن کردم. ولی هنوز خلق نشده بودم. معنی فطرنی به عنوان خلق شدن از یادگار تصورات کهن است و طبیعی است که نمی توانستند به عمق مفهوم دست یابند ولی می دانستند که سخن از خلق کردن است. و الیه ترجعون بازگشت به همان ذرات بنیادی است که هنگام برچیده شدن کیهان همه ماده به حالت نخستین باز می گردد و فطرکم اول مره هم دارای معنی خاص و از نظر علمی مهم است. حال آیا لم یکن شیی مذکورا به این مفاهیم بر می گردد یا زمان خاصی داشته است. البته از زمان فطرنی تا خلق شدن در زمین را نمی توان دوره لم یکن شیی نامید چرا که آیه از کلمه دهر استفاده کرده و دهر روزگار در زمین است. باید با استعانت از سایر آیات این زمان را بیرون آوریم.

آیاتی که می توانند به ما کمک کنند


ابتدا آیات اول و دوم سوره انسان را نگاه کنیم. هَلْ أَتَى عَلَى الْإِنسَانِ حِينٌ مِّنَ الدَّهْرِ لَمْ يَكُن شَيْئًا مَّذْكُورًا- إِنَّا خَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِن نُّطْفَةٍ أَمْشَاجٍ نَّبْتَلِيهِ فَجَعَلْنَاهُ سَمِيعًا بَصِيرًا آیا زمانی طولانی بر انسان نگذشت که چیز قابل ذکری نبود- ما انسان را از نطفه امشاج نبتلیه خلق کردیم و سپس در آن شنوایی و بینایی را قرار دادیم. انسان قبل از نطفه شدن در حال ساخته شدن یا در حال خلق شدن بود که به صورت نطفه دارای هویت انسان گردید. این نطفه کجا آشکار شد. یک نکته ظریف را باید توجه کنیم و آن اینکه سخن از انسان است، انسان در حیات زمین وجود دارد و نمی توانیم بگوییم یک فرد با خوردن غذا و جذب مواد در بدن مرد و زن و پس از انجام عمل لقاخ به صورت نطفه بیرون می آید و قبلا نبوده و اکنون در زمین بیرون می آید یذروکم فیه یعنی انسان در حیات زمین هویت دارد و لم یکن شیی به قبل از اینکه انسان هویت پیدا کند بر  می گردد. به آیات زیر نگاه کنیم چه موقع و در چه شرایطی این رخداد به وقوع می پیوندد. آیه نه و ده سوره فصلت می فرماید.


قُلْ أَئِنَّكُمْ لَتَكْفُرُونَ بِالَّذِي خَلَقَ الْأَرْضَ فِي يَوْمَيْنِ وَتَجْعَلُونَ لَهُ أَندَادًا ذَلِكَ رَبُّ الْعَالَمِينَ- وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ مِن فَوْقِهَا وَبَارَكَ فِيهَا وَقَدَّرَ فِيهَا أَقْوَاتَهَا فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَوَاء لِّلسَّائِلِينَ


زمین در دو دوره خلق می شود (آیه اول) و بر روی زمین پوسته جامد قرار می گیرد( کوه با رواسی فرق دارد کوه ها حدود 150 میلیون سال در اثر پروسه از هم باز شدن قاره ها به وجود می آیند) پس رواسی پوسته جامد زمین تازه خلق شده است که دو دوره تکامل اتمی و تکامل شیمیایی را طی کرده و روی زمین را می پوشاند من فوقها، پوسته جامد دارای برکت شد، بارک فیها در پوسته زمین برکت قرار داده شد. یعنی از خاک رس که در آن زمان هنوز خاک نشده و سنگ رس و در حال سرد شدن بود بهره مند شد. بارک فیها در رواسی چه مفهومی دارد. پوسته جامد زمین حدود هشتاد در صد از سنگ رس و بقیه سایر کانی ها درست شده که در اثر فرسایش چند میلیارد ساله به خاک پر برکت کشاورزی که بسیار با ارزش است تبدیل می شود و رزق و روزی ما با بارش باران در آن ایجاد می شود.


بدون خاک کشاورزی که قسمت اعظم آن از خاک رس سه لایه( از سنگ رس سه لایه درست شده) که می تواند آب را در بین لایه ای خود نگه دارد. اگر خاک رس نبود هیچ گیاهی نمی توانست در غیر از آن رشد کند. آیا شن خالص می تواند آب را در خود نگه دارد تا محیط فعالیت حیات باشد. همه جانداران زنجیر وار به خاک کشاورزی وابسته هستند و این برکت حیات است. درون خاک کشاورزی غوغای حیات در جریان است ویروس ها، باکتری ها و ریز جنبندگان به تعبیر قرآن دابه و ملائکه ماموریت دارند بقا حیات را تضمین کنند. گیاهان در خاک هموس موادی که توسط عوامل طبیعی آماده جذب می شوند را گرفته و اکسیژن حیات را تامین می کنند. بارک فیها دارای این مفهوم است. سنگ رس در حال سرد شدن می شود صلصال الفخار سنگ رس درون خود فضای خالی دارد که آب را جذب می کند خاک رس خالص می شود طین لازب گل چسبنده که با آن آجر درست می کنند. خداوند با این کلمه ماهیت سنگ رس را بیان می فرماید. طین همان گل چسبنده است ولی در زمین اولیه خاکی وجود نداشت که با اب گل طین لازب را درست کند تنها برای رساندن مفهوم نوع سنگی که حیات در آن درست شد که از نوع سنگ رس سه لایه است بیان شده. ما سنگ رس و کانی های فراون داریم و تنها سنگ رس سه لایه منظور قرآن است. قران برای بین مفهوم خلقت انسان در آیات مختلفی و هر کدام تکه ای از واقعیت رخداد حیات را و در قالب های مختلف بیان می فرماید باید همه آیات خلقت انسان را با هم مقایسه کرد و اصل موضوع را از آن بیرون آورد.


حال بر گردیم به ادامه آیه ده فصلت. رواسی را بر روی زمین به عنوان پوسته جامد قرار داد و در پوسته جامد برکت را گذاشت و اقوات را در درون سنگ رس در چهار دوره برنامه ریزی کرد وَقَدَّرَ فِيهَا أَقْوَاتَهَا فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ و قدر با تشدید دال برنامه ریزی معنی می دهد و مفسرین به غلط خلق کردن معنی کرده اند. حال اقوات چی هستند برای ایجاد اولین مولکول حیات باید در چهار دوره و در سنگ رس واکنش های شیمیائی مرحله به مرحله زمان بر صورت گیرد تا نطفه امشاج از دل سنگ رس و از رسوب ته نشین شده درون آن درست شود در حقیقت دوره پایانی اقوات مولکول های ایجاد شده با هم وصل می شوند و اولین مولکول پایه ژنوم انسان یعنی مولکول ار.ان. ای لخت درون یک لایه چربی حیات را از خداوند کسب می کند.

حیات یک امر ما فوق مادی است که در مولکول های آلی خوراکی که همان اقوات است که با هم ترکیب و وصل می شوند و ژن اولیه حیات را به وجود می آورند استقرار می یابد و دانشمندان هرگز نخواهند توانست به حیات که امر خدا است دسترسی پیدا کنند. مولکول زنده یعنی مولکول حیات دار و حیات موجودات هم امر خدا است . دانشمندان الهیات اسلامی تا کنون اشاره ای به رابطه اقوات و صلصال کالفخار و حما مسنون نکرده اند. اقوات را رزق و روزی اهل زمین می دانند. البته درست است اقوات پایه رزق و روزی اهل زمین است ولی منظور آن ها همین رزق و روزی که ما داریم همان اقوات است در حالی که این رخداد در زمین اولیه و روی پوسته جامد در حال سرد شدن اتفاق افتاده است و با توجه به آیه بعد هنوز زمین جوی ندارد و خداوند به سامان دادن جو زمین که تاریک و دودی بود می پردازد.


ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاء وَهِيَ دُخَانٌ فَقَالَ لَهَا وَلِلْأَرْضِ اِئْتِيَا طَوْعًا أَوْ كَرْهًا قَالَتَا أَتَيْنَا طَائِعِينَ-پوسته جامد را روی زمین کشید و در آن برکت سنگ رس قرارداد و اقوات را در چهار دوره خلق فرمود. از درون سنگ رس نطفه امشاج بیرون آمد و دارد سویته می شود زمین جو ندارد پوسته جامد سرد تر شده پائین تر از درجه بخار آب، و حال آب می تواند در برکه ها جاری شود و نطفه امشاج در این آب قرار می گیرد. اطراف زمین بخار آب از شکاف سنگ ها و از فوران آتش فشان ها بیرون رخنه می کند برخورد شهاب سنگ بسیار شدت داشت و آب مورد نیاز به زمین منتقل می شد و باران به آن صورت که ما تصور می کیم نازل نمی شود. چرا هنوز چرخش باد و هوای سرد بالاتر  وجود نداشت در یک کلام جو اولیه بسیار کم قطر وبه صورت یک لایه باریک دور زمین را گرفته بود و از بخار آب و عبار آتش فشان اشباح شده بود. گاز هیدروژن آمونیاک، ازت ولی هیچگونه اکسیژن و گاز کربنیک وجود تدارد. گاز هیدروژن اجازه عرض اندام به آن ها نمی دهد چون برای حیات نطفه اولیه و باکتری ها ضرر دارد. جو زمین لایه باریک نزدیک زمین قرار دارد این جا است که آیه می فرماید ثم استوی الی السماء. سپس برای سامان دادن جو زمین به سماء زمین می پردازد.به سماء و زمین هردو که بهم وابسته هستند خطاب می کند در وضعیت کنونی که تعادل حرکت زمین و تثبیت مدار زمین است قرار گیرید و می کیرند. اشتباهی که مفسرین میکنند ثم استوی الی السماء را از آیه اول جدا می کنند و می چسبانند به کیهان مطابق نظر کهن.


لم یکن شیی مذکورا در این زمان رخ داده است


بنابراین آیه هَلْ أَتَى عَلَى الْإِنسَانِ حِينٌ مِّنَ الدَّهْرِ لَمْ يَكُن شَيْئًا مَّذْكُورًا. دورانی است که برای نخستین بار مولکول های پایه ساختار نطفه امشاج در درون سنگ رس در حال شکل گرفتن هستند. آیه و لقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون همان چهار دوره برنامه ریزی اقوات است. الذی احسن کل شیی خلقه و بداء خلق الانسان من طین همه ملزومات لازم برای خلق حیات که هدف آن خلقت انسان است را خداوند خلق می کند و خلقت انسان در درون سنگ رس تازه سرد شده که سخت و سفال مانند است شروع می کند.  واکنش های شیمیائی ایجاد ترکیبات پایه نطفه امشاج در سنگ رس شروع می شود. بداء خلق الانسان من طین مساوی است با لم یکن شیی مذکورا. نطفه امشاج مولکول زنجیره ای ار.ن.ای RNA پایه نخستین ژنوم موجودات زنده است که باید سویته شود. دنیای ار.ان.ای جدید ترین نظریه پیدایش حیات


انسان هویت خود را به عنوان نطفه اولیه حیات بدست می آورد. ار.ان.ای اولیه که از سنگ رس بیرون می آید همان و لقد خلقنا الانسان من صلصال من حما مسنون است ، یک زنجیره مولکولی ساده و با اندازه کوتاه ولی دارای تمامی عناصر شیمیائی لازم برای رشد موجودات زنده. بیست نوع اسید آمینه خوراکی که در ساختار تمامی موجودات زنده یکسان است نوکلئوتیدها قندها و چربی ها و یک نرم افزار حیات در آن تعبیه شده که باید طبق آن خود را با پیوستن به یکدیگر و تکامل به سوی تک سلولی برتر و پیچیده ترسامان دهند سویته شوند .در اصل این ساختار اولیه انسان است که در پروسه تکامل حیات با به هم پیوستن و تحت نرم افزار تعبیه شده در اطوار مختلف عبور تا در دوره صورکم و احسن صورکم به آدم تبدیل می شود برای روشن شدن موضوع مثالی بزنیم.


یک دانه بسیار ریز انجیر را در خاک مناسب می کاریم. از این به بعد ما کاری انجام نمی دهیم نرم افزار تعبیه شده در آن شروع به کار می کند. أَفَرَأَيْتُمْ مَا تَحْرُثُونَ أَأَنْتُمْ تَزْرَعُونَهُ أَمْ نَحْنُ الزَّارِعُونَ این بذر (انجیر) را شما کشت می دهید یا ما کشت دهنده آنیم. مواد لازم در خاک که توسط دابه و ملائکه طبق دستور داده شده از طرف خداوند در خاک آماده جذب شدن است، آب، ازت، اسید آمینه ساده بریده شده از زنجیره ژنوم اجساد حانوران، کرم ها نماتد ها، ویروس ها و بند پایان ریز در خاک و گیاهان هموس شده همه مواد مورد نیاز این دانه را در دسترس قرار می دهند و قوانین فیزیک که ملائکههستند با این عوامل محیط خاک را برای جذب مواد آماده می سازند. دانشمندان و کثیرا من الناس تصور می کنند این کار ها همین طور بدون برنامه و هدایت خداوند تصادفی انجام می شود. خاک کشاورزی آب را در درون لایه های خود نگه می دارد و محیط کشت را مرطوب و مساعد می سازد آب و اکسیژن و دی اکسید کربن در اختیار است و دانه ریز به درخت تنومند انجیر تبدیل می شود. این دانه ریز برای اولین بار از همان نطفه امشاج شروع به خلق شدن می کند واطوار گوناگون را در سرنوشت خود طی می کند.


در زمان و دوره مناسب گیاهان از جانداران جدا می شوند و نقش مهمی در بقا حیات پیدا می کنند و تکثیر از طریق بذر و به روش جنسیتی بر حیات در خشکی غالب می شود ایه 17 سوره نوح . وَ اللَّهُ أَنْبَتَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ نَباتاً - ثُمَّ يُعِيدُكُمْ فِيها وَ يُخْرِجُكُمْ إِخْراجاً انبتکم یک دوره بسیار مهم در خلقت انسان است. انسان در حال شدن برای نخستین بار در زمین انبتکم می شود ، دوره ای که گیاهان در تکثیر و زاد و ولد جاندارن در خشکی بوسیله تولید بذر و میوه نقش پیدا می کنند و امروزه از همان طریق یعیدکم می شوند در زمین باز آفرینی می شوید و با تغذیه از گیاهان و جانورانی که این گیاهان را می خورند مواد مورد نیاز بدن را دریافت و به صورت جنین در زمین ظاهر می شوید و در زمین بیرون آورده می شوید.این آیه و آیات قبلی دنیائی از سرگذشت تکاملی انسان در حال شدن را در خود دارد به ایه 26 به بعد سوره عبس هم توجه فرمایید.


فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى‌ طَعامِهِ - أَنَّا صَبَبْنَا الْماءَ صَبًّا - ثُمَّ شَقَقْنَا الْأَرْضَ شَقًّا - فَأَنْبَتْنا فِيها حَبًّا -وَ عِنَباً وَ قَضْباً - وَ زَيْتُوناً وَ نَخْلًا - وَ حَدائِقَ غُلْباً - وَ فاكِهَةً وَ أَبًّا - مَتاعاً لَكُمْ وَ لِأَنْعامِكُمْ-پس انسان به غذای خود نگاه کند ما به گونه ای آب را نازل کردیم تا (به مرور زمان) خاک که سنگ و سخت بود ریز ریز شود (وسیله فرسایش سنگ ها آب بود که به درون لایه ها نفوذ می کرد و یخ می زد و سنگ هارا ریز ریز و نرم و قابل نفوذ کرد) پس در خاک دانه را رویاندیم و درختان میوه و باغها را و مراتع را بیرون آوردیم برای شما و چهار پایان شما متاعی قرار دادیم. حال طعام در خشکی عامل مهم زاد آوری و تکثیر در حیات است. از مطالب فوق جنین نتیجه می گیریم که لم یکن شیا مذکورا در زمین اولیه و شروع خلقت انسان در سنک رس که همان بداء خلق الانسان من طین است رخ داده است. سید محمد تقوی اهرمی 12 فروردین 1401

 

 

بازدید: 1379